مرغ ترش يكي از خوشمزهترين و اصيلترين غذاهاي محلي شمالي و خورشتي محبوب است.
مرغ ترش از غذاهاي محلي شمالي و نوعي خورشت لذيذ است. تهيه اين غذا در گيلان و مازندران كمي متفاوت بوده، مازندرانيها معمولا مرغ ترش را به صورت كبابي درست ميكنند، اين غذاي خوشمزه و ترش را ميتوانيد براي غذاي اصلي درست كنيد و لذت ببريد. براي آشنايي با طرز تهيه مرغ ترش گيلاني با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- مرغ: يك كيلو
- سير: ۴ حبه
- پياز: ۲ عدد
- فلفل سياه، فلفل قرمز، نمك و زردچوبه: به ميزان لازم
- لپه: ۲۰۰ گرم
- گشنيز، جعفري و تره: يك كيلو
- سبزي محلي خالواش: نيم كيلو
- نعناع تازه: ۳ شاخه
- ليموعماني يا رب انار: در صورت تمايل
طرز تهيه مرغ ترش
- براي پخت مرغ ترش تركيب دقيق سبزي مهم است؛ گشنيز، جعفري و تره بايد به نسبت مساوي خرد شده باشد.
- سبزي خالواش، سبزي اصلي اين غذا است كه اگر به آن دسترسي نداشتيد، ميتوانيد مقدار نعناع را بيشتر كنيد.
- سبزيها را شسته و ساطوري خرد كنيد؛ سپس جداگانه سرخ كنيد.
- مرغ را پس از شستن به قطعات دلخواه تقسيم كنيد.
- لپه را پس از خيس خوردن، جداگانه پخته و آب آن را دور بريزيد.
- پيازها را نگيني خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد، كمي زردچوبه به پياز سرخ شده افزوده تا طعم خامي آن گرفته شود.
- تكههاي مرغ و لپه را اضافه كرده و با پياز سرخ شده تفت دهيد. سير را جداگانه رنده و سرخ كنيد؛ سپس آن را به مواد داخل قابلمه بيفزاييد.
- سپس زماني كه مرغها كمي سرخ شد، سبزي را اضافه كنيد.
- مقداري آبجوش در قابلمه بريزيد. كمي شعله را زياد كنيد تا خورشت به قل خوردن بيفتد؛ سپس شعله را كم كنيد تا خورشت خوب بپزد و جا بيفتد.
- براي چاشني مرغ ترش ميتوانيد يك ساعت مانده به پايان پخت، ليموعماني يا دو قاشق غذاخوري ربانار اضافه كنيد.
- گيلانيهاي قديمي يك يا دو عدد تخممرغ را هم ميزدند و در ۱۵ دقيقه پاياني پخت به خورشت اضافه ميكردند. البته افزودن تخممرغ هم كاملا اختياري است.
- اين غذا را ميتوانيد با كته ساده يا زعفراني در كنار مخلفات محلي سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك غذاي خوشمزه شمالي “لونگي مرغ؛ غذاي محلي شمالي” را در مجله آشپزي دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد