• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟

۱۳ بازديد

همان طور كه شايد خيلي از شما تجربه كرده باشيد، نمي‌توان از شر كپك در محيط خنكي مثل يخچال هم در امان ماند.

روش هاي كپك نزدن رب

رب ‌گوجه‌فرنگي، يكي از مواد اوليه پر استفاده در آشپزي ايراني است. امروزه اغلب افراد از رب‌هاي استاندارد و كارخانه‌اي براي پخت و پز استفاده‌ مي‌كنند. الزاما رنگ بيشتر رب ‌گوجه‌فرنگي، بيانگر كيفيت بهتر آن نيست. متاسفانه يكي از مشكلات نگهداري از انواع رب به ويژه رب ‌گوجه‌فرنگي، كپك زدن آن است. با مجله دلتا همراه باشيد تا روش هاي كپك نزدن رب را ياد بگيريم.

دليل اصلي كپك زدن مواد غذايي چيست؟

كپك‌ها عاشق فضاي مرطوب و ارگانيك هستند. كپك در واقع نوعي قارچ است كه در فضاي مرطوب و حتي در مكان‌هاي در بسته نيز رشد‌ مي‌كند. حالا چاره چيست؟

دما را جدي بگيريد!

اگر سرماي داخل يخچال خيلي سرد نباشد و يا رب ‌گوجه‌فرنگي دماي بالايي داشته باشد، حتما رب كپك‌ مي‌زند. بهترين مكان براي نگهداري رب ‌گوجه‌فرنگي، يخچال است اما سرماي يخچال فقط فرايند رشد باكتري‌هاي ايجاد كننده كپك را كندتر‌ مي‌كند.

نكاتي براي كپك نزدن رب

قاشق خيس قاتل اصلي رب ‌گوجه‌فرنگي

قاشق خيس و يا آغشته به مواد غذايي‌ مي‌تواند خيلي سريع، موجب فساد و كپك‌زدن رب شود. هميشه از قاشق تميز و خشك استفاده كنيد.

ترفند مادربزرگ‌ها هميشه كارايي دارد!

قديمي‌ها روي رب ‌گوجه‌فرنگي را در نهايت با يك لايه روغن‌ مي‌پوشاندند. با اين روش هوشمندانه در واقع يك عايق روي رب ايجاد‌ مي‌شود.

رب كپك‌زده را چه كار كنم؟

اغلب افراد متاسفانه تنها بخش‌هاي كپك‌زده را از روي رب برداشته و سپس فكر‌ مي‌كنند كه رب باقي‌مانده هيچ مشكلي ندارد و آن را در دفعات بعدي در آشپزي استفاده‌ مي‌كنند. سموم ناشي از كپك، در كل رب پخش‌ مي‌شود. متاسفانه بايد تمامي رب را دور بريزيد.

چاره چيست؟

بعد از خريد رب ‌گوجه‌فرنگي و يا پختن رب ‌گوجه‌فرنگي، آن را در چند ظرف كوچك بسته‌بندي كرده و هر بار يكي از بسته‌ها را استفاده كرده و بعد از اتمام بسته به سراغ بسته بعدي برويد. به دليل برودت و سرماي بالاي فريزر، رب داخل طبقات فريزر كپك‌ نمي‌زند.

كپك زدن رب گوجه

نكته اول از روش هاي كپك نزدن رب

اگر مصرف شما كم است، به جاي خريدن رب‌هاي بزرگ‌تر به سراغ بسته‌هاي كوچك‌تر برويد.

نكته دوم

هنگام خريد رب هميشه به سلامت قوطي دقت كنيد و جهت از بين بردن آلودگي‌هاي سطح قوطي، به مدت كوتاهي آن را در آب جوش بجوشانيد. طعم رب تغيير‌ نمي‌كند.

نكته سوم

هرچه يخچال شما تميزتر باشد و همچنين انباشته از مواد غذايي نباشد و هواي سرد به خوبي در آن پخش شود، احتمال ايجاد كپك كمتر خواهد بود.

نكته چهارم

بهتر است از قاشق چوبي استفاده نكنيد چرا كه اين قاشق معمولا راحت تميز و خشك‌ نمي‌شود.

نكته پنجم

بلافاصله پس از باز كردن در قوطي روغن را روي آن بريزيد. هر بار هنگام مصرف، روغن را كنار زده و از زير آن رب را برداريد و داخل غذا بريزيد.

نكته ششم

اضافه كردن نمك به رب‌هاي خانگي‌ مي‌تواند از فساد آن جلوگيري كند. نگران شور شدن غذا نشويد.

نكته هفتم

رب را به شكلي نازك در كيسه پلاستيكي بريزيد. اجازه دهيد تا كاملا صاف و بدون چروك داخل فريزر منجمد شود.

رب گوجه

پيشنهاد مطالعه۱۲ راه جادويي براي شفته نشدن لوبيا پلو را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.