• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

۱۳ بازديد

يكي از غذاهايي كه مردم اصفهان با شرايط زيستي خاص خود طبخ مي‌كنند، حليمي است به نام خورشت ماست.

طرز تهيه خورشت ماست

خورشت ماست اصفهاني يكي از دسرهاي خوشمزه و پر طرفدار ايراني است كه اصالتا به شهر اصفهان تعلق دارد. جالب است بدانيد كه اين خورشت اصيل ايراني تنها خورشتي است كه به صورت دسر سرو‌ مي‌شود. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه خورشت ماست را ياد بگيريم.

البته به خاطر اينكه خورشت ماست مواد تشكيل‌دهنده مقوي و كاملي دارد، مي‌تواند به عنوان يك وعده كامل غذايي هم مورد استفاده قرار گيرد. نكته ديگر در مورد خورشت ماست اين است كه اين خورشت طعمش هم با ديگر خورشت‌ها متفاوت و كمي شيرين است.

مواد لازم خورشت ماست

  • پياز متوسط ۱ عدد
  • شكر نصف پيمانه متوسط
  • گلاب ۱ قاشق سوپخوري
  • مغز گردو ۱ قاشق غذاخوري
  • خلال بادام ۱ قاشق غذاخوري
  • خلال پسته و زرشك براي تزيين
  • ماست پر چرب ۳ پيمانه متوسط
  • گوشت گردن گوسفند ۲۵۰ گرم
  • زعفران دم كرده ۱ قاشق سوپخوري
  • نمك‌، فلفل سياه و زردچوبه به اندازه كافي

 تهيه خورشت ماست

طرز تهيه خورشت ماست

مرحله اول

براي تهيه خورشت ماست اصفهاني ابتدا يك قابلمه مناسب را پر از آب كنيد و روي حرارت قرار دهيد. سپس پياز را پس از گرفتن پوست از وسط نصف و به قابلمه اضافه كنيد. در ادامه گوشت گردن را به همراه كمي زردچوبه اضافه كنيد و با حرارت زياد اجازه دهيد گوشت گردن مغزپخت شود.

مرحله دوم

پس از اينكه گوشت گردن به خوبي پخت‌، قابلمه را از روي حرارت برداريد و گوشت را از قابلمه خارج كنيد. استخوان‌هاي موجود در گوشت را با دقت خارج كنيد‌، سپس گوشت را داخل يك ظرف مناسب بريزيد (ترجيحا ظرف مسي).

اين مرحله مهم‌ترين مرحله پخت خورشت ماست است و بايد به خوبي آن را انجام دهيد. در اين مرحله بايد آنقدر گوشت را بكوبيد تا رنگش مايل به سفيد و كش‌دار شود. اگر اين كار را به خوبي انجام دهيد خورشت ماست شما كشدار و منسجم‌ مي‌شود.

مرحله سوم

در مرحله بعدي يك قابلمه مناسب انتخاب كنيد و ماست پر چرب را به همراه شكر داخل قابلمه بريزيد. در ادامه مواد را به خوبي مخلوط كنيد. سپس قابلمه را روي حرارت ملايم قرار دهيد و مداوم هم بزنيد تا ماست حباب بزند و نزديك به جوشيدن باشد.

مرحله چهارم

پس از اينكه ماست به جوش آمد گوشت كوبيده‌شده را به قابلمه اضافه كنيد و هم زدن را ادامه دهيد تا مواد يكدست شوند. پس از اينكه گوشت با ديگر مواد به خوبي مخلوط شد‌، مغز گردو را به همراه خلال بادام‌، زعفران دم كرده‌، گلاب و مقداري نمك اضافه كنيد.

خورشت ماست را با خلال پسته و زرشك تزيين كنيد و به مدت حداقل ۱۲ ساعت در يخچال قرار دهيد سپس سرو كنيد. در صورت تمايل‌ مي‌توانيد از زرده تخم‌مرغ و خامه هم براي خوشمزه‌تر شدن خورشت ماست استفاده كنيد.

اگر به غذاهاي محلي شهرهاي مختلف علاقه داريد، كباب فسنجاني شمالي را هم امتحان كنيد.

خورشت ماست

پيشنهاد مطالعهپلو بحريني، يك غذاي عربي بي‌نظير را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.