• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه تارت كيك شكلاتي ساده و خوشمزه بدون خامه

۸ بازديد
تارت كيك شكلاتي، بين كيك و تارت است و طعم هيجان انگيزي دارد. براي تنوع در تهيه كيك‌ها نيز گزينه بسيار مناسبي است.
تارت كيك شكلاتي

تارت كيك شكلاتي يكي از انواع كيك‌ها است، كه با تارت‌ها خمير متفاوتي دارد و به خاطر شباهت آن به تارت به اين اسم مشهور شده است البته بايد گفت اين تارت كيك تركيبي از هر دو است نه به‌اندازه كيك پف دارد، ولي بافت نرمي دارد و در قالب تارت تهيه مي‌شود.  طعم و مزه بسيار خوبي دارد و يك دسر جذاب عالي است و براي دورهمي بسيار مناسب است. امروز در مجله دلتا طرز تهيه تارت كيك شكلاتي بدون خامه را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه تارت كيك شكلاتي

  • آرد ۱۵۰ گرم
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • شكر ۹۰ گرم
  • شير يك پيمانه
  • روغن ۱/۲ پيمانه
  • پودر كاكائو ۱.۵ ق غذاخوري
  • بيكينگ‌پودر يك قاشق چاي‌خوري
  • وانيل يك قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه تارت كيك شكلاتي بدون خامه

مرحله اول: آماده‌سازي

ابتدا همه مواد كيك را از يخچال خارج و در دماي محيط قرار دهيد تا هم‌دما شوند. فر را با ۱۸۰ درجه روشن كنيد تا گرم شود. آرد و بيكينگ‌پودر و پودر كاكائو را باهم مخلوط و سه بار الك كنيد.

مرحله دوم: هم زدن تخم‌مرغ

در ادامه تخم‌مرغ‌ها را داخل كاسه ريخته و شكر و وانيل را اضافه كنيد و با همزن برقي به مدت ۵ الي ۶ دقيقه بزنيد تا كرمي رنگ و حجيم شود و بعد شير را اضافه كنيد و يك دقيقه ديگر هم بزنيد تا مواد مخلوط شود.

مرحله سوم: تهيه مايه تارت كيك

در ادامه روغن مايه را نيز اضافه كنيد و هم بزنيد، سپس مخلوط خشك آرد را اضافه كنيد و با دور كند همزن بزنيد تا مواد مخلوط شود. دقت كنيد نبايد زياد با همزن بزنيد تا اثر بيكينگ‌پودر از بين برود.

مرحله چهارم: پخت تارت كيك شكلاتي

در ادامه داخل يك قالب تارت را با كره خوب چرب كنيد سپس مايه تارت كيك را داخل قالب ريخته و سه بار به سطح بكوبيد تا هواي اضافي آن خارج شود، سپس در فر از قبل گرم شده قرار دهيد و به مدت ۴۰ تا ۴۵ دقيقه در دماي ۱۸۰ قرار دهيد تا پخته شود البته ممكن است اين زمان بسته به فر شما متفاوت باشد، حتما با خلال‌دندان كيك را چك كنيد سپس از قالب خارج كنيد و با شكلاتي و خامه قنادي تزئين كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه تارت كيك شكلاتي خوشمزه

  • اگر دوست داريد مانند عكس روي كيك شكلاتي شود يك‌لايه خامه قنادي زده و بعد ۱۰۰ گرم خامه با ۲۰۰ گرم شكلات بن ماري كنيد و روي كيك ريخته و براي ۲ ساعت در يخچال قرار دهيد سپس برش بزنيد.
  • شما از هر نوع ظرفي مي‌توانيد براي تهيه اين تارت كيك استفاده كنيد.
  • براي تهيه در فر برقي و توستر دما را ۲۰ درجه كمتر تنظيم كنيد.
  • اگر فر شما كانوكشن ندارد در انتها چند دقيقه گريل را روشن كنيد تا سطح كيك نيز پخته شود.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع دسر لذيذ مطلب پودينگ انبه، دسري خاص و خوش طعم را مطالعه كنيد.

خوراك گوشت و بادمجان به سبك تركي

۹ بازديد
براي تهيه اين غذا مواد اوليه به صورت مجزا آماده مي‌شوند و سپس با يك چينش خاص و جذاب در كنار هم قرار مي‌گيرند و براي پخت نهايي در فر آماده مي‌شوند.
خوراك گوشت و بادمجان تركي

فرهنگ آشپزي ايراني و تركي شباهت زيادي با هم دارند و غذاهاي تركي اكثرا با ذائقه‌ ما ايراني‌ها بسيار سازگار هستند. مانند ما ايراني‌ها، ترك‌ها هم از گوشت در غذا بسيار لذت مي‌برند و به همين دليل غذاهاي گوشتي متنوعي دارند. براي چشيدن يك غذاي گوشتي تركي خوشمزه و آسان، با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه خوراك گوشت و بادمجان تركي را به شما آموزش دهيم.

خوراك گوشت تركيه‌اي از گوشت و سبزي‌هاي مختلف مانند بادمجان و سيب زميني و گوجه تهيه مي‌شود. اين غذا را در ظرف‌هاي مناسب داخل فر طبخ مي كنند. اين خوراك لذيذ را مي‌توان با نان يا در كنار برنج سرو نمود.

مواد لازم خوراك گوشت و بادمجان تركي

  • گوشت چرخ شده ۲۵۰ گرم
  • سيب زميني ۲ عدد بزرگ
  • بادمجان ۲ عدد بزرگ
  • فلفل دلمه‌‌اي يك عدد
  • گوجه فرنگي ۲ عدد
  • پياز يك عدد
  • تخم مرغ يك عدد
  • آرد سوخاري ۳ قاشق غذاخوري
  • رب گوجه فرنگي يك و نيم قاشق غذاخوري
  • آب ليموترش تازه ۳ قاشق غذاخوري
  • آب يك و نيم پيمانه
  • روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
  • روغن مايع ۴ قاشق غذاخوري
  • پودر سير، سماق، زيره، نمك، فلفل سياه و پودر پاپريكا  به ميزان لازم

طرز تهيه خوراك گوشت و بادمجان تركي

  • سيب زميني‌ها را حلقه حلقه كنيد و در روغن سرخ كنيد.
  • بادمجان‌ها را  نيز حلقه حلقه كرده و در روغن جداگانه سرخ كنيد.
  • پياز را رنده كنيد و آب آن را بگيريد. سپس با گوشت چرخ شده، آرد سوخاري، روغن زيتون، تخم مرغ و ادويه‌ها را مخلوط كنيد. گوشت را چنگ بزنيد تا مواد كاملا به خرد آن برود.
  • در يك ظرف ديگر رب گوجه فرنگي را با آب ليموترش، روغن مايع، نمك و فلفل و آب مخلوط كنيد.
  • يك ظرف مناسب براي پخت در فر انتخاب كنيد و سيب زميني‌ها را كف آن بچينيد. سپس بادمجان‌ها را روي آن قرار دهيد. بعد از آن گوشت را تقسيم كنيد. هر قسمت گوشت را روي يكي از بادمجان‌ها قرار دهيد و با قاشق به اندازه قطر بادمجان‌ پهن كنيد.
  • روي گوشت فلفل دلمه‌اي حلقه شده بچينيد و به عنوان لايه‌ آخر، گوجه فرنگي حلقه شده قرار دهيد.
  • سس ربي كه از قبل تهيه كرده‌ايد را با ملاقه روي غذا بريزيد. سپس ظرف را به مدت ۶۰ دقيقه با حرارت ۱۸۰ درجه سانتي‌گراد در فر قرار دهيد. غذاي شما آماده است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت قرمه سبزي با رب گوجه فرنگي را مطالعه كنيد.

ته چين قيمه زعفراني با ماست چكيده

۸ بازديد
ته چين قيمه يكي از انواع ته چين‌ها مي‌باشد كه با خورش خوشمزه قيمه تهيه مي‌شود. اين غذا يك نوع غذاي ابتكاري است، ولي بسيار خوشمزه است زيرا قرار است دو غذاي جذاب و محبوب ايراني‌ها باهم تركيب شوند.
ته چين قيمه زعفراني

براي تهيه اين ته چين مي‌توانيد هم از قيمه مانده در يخچال استفاده كنيد و هم خورشت قيمه را تهيه و بعد اين ته چين محبوب را بپزيد. ته چين‌ها هم در فر و هم به روي گاز قابل تهيه هستند. امروز در مجله دلتا ته چين قيمه زعفراني خوشمزه با ماست چكيده را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه ته چين قيمه

  • برنج ۴ پيمانه
  • تخم‌مرغ ۲ عدد
  • زعفران دم‌كرده غليظ
  • ماست چكيده ۱/۲ پيمانه
  • روغن مايع يك قاشق غذاخوري
  • خورشت قيمه به مقدار دلخواه

طرز تهيه ته چين قيمه زعفراني با ماست چكيده

مرحله اول: آماده‌سازي

ابتدا برنج را بايد چندين بار بشوييد و با مقداري نمك خيس كنيد. خورشت قيمه را از يخچال خارج كنيد و بگذاريد تا گرم شود اگر آب اضافي دارد بايد كشيده شود و خورشت اصلا نبايد آب داشته باشد زيرا باعث شل شدن ته چين مي‌شود.

مرحله دوم: تهيه مايه ته چين

تخم‌مرغ‌ها را به همراه ماست و زعفران غليظ و روغن مايع داخل كاسه ريخته و با همزن دستي يا چنگال هم بزنيد، به‌طوري‌كه تخم‌مرغ‌ها از لختگي خارج شوند در اين مرحله به‌دلخواه مي‌توانيد يك قاشق غذاخوري گلاب اضافه كنيد.

مرحله سوم: تهيه برنج

برنج را روي حرارت قرار دهيد و بگذاريد تا به جوش بياد و كف روي آن را بگيريد براي اين نوع ته‌چين‌ها كه خورشت در بين آن‌ها ريخته مي‌شود بهتر است كمي زنده‌تر از هميشه برداريد و آبكش كنيد.

مرحله چهارم: تهيه ته‌ چين قيمه

در ادامه برنج را با مخلوط مايه ته چين خوب مخلوط‌كنيد و نصف آن را كف قابلمه داغ، كه از قبل كمي روغن ريخته شده بريزيد و بعد خورشت قيمه غليظ را روي آن بريزيد. دقت كنيد از كناره‌هاي ديوار قابلمه فاصله داشته باشد، سپس بقيه برنج را بريزيد و با كفگير خوب صاف كنيد و درب قابلمه را گذاشته و روي حرارت كم به مدت يك ساعت تا ته چين طلايي شود سپس به همراه زرشك تفت‌داده تزئين كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه ته چين قيمه

  • مي توانيد ته چين را داخل قالب و در فر تهيه كنيد.
  • تخم‌مرغ را زياد هم نزنيد تا بوي زهم نگيرد. بهتر است همان در حد مخلوط شدن باشد.
  • مواد خورشت بايد از قابلمه فاصله داشته باشند تا در طول پخت نسوزد.
  • در انتهاي پخت ته چين مقداري كره روي برنج قرار دهيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب ته چين ماست با مرغ زعفراني خانگي را مطالعه كنيد.

خورشت آلو و اسفناج با بوقلمون

۱۰ بازديد

 

اسفناج حاوي ويتامين C، ويتامين A، منگنز، روي، آهن، كلسيم، سلنيوم و پروتئين بوده و به پيشگيري از سرطان، درمان بيماري قلبي و ديابت، همچنين لاغري و كاهش وزن كمك مي‌كند.
طرز تهيه خورشت آلو اسفناج

خورشت آلو اسفناج يكي از انواع خورشت‌هاي ايراني است كه به عنوان يك خورشت مجلسي شناخته مي‌شود. اين غذا علاوه‌بر اين‌كه طعم بسيار خوبي دارد، به دليل وجود اسفناج و گوشت بوقلمون براي بدن هم بسيار مفيد است. معمولا خورشت آلو اسفناج را با گوشت قرمز درست مي‌كنند، اما مي‌توان آن را با گوشت‌هاي سفيد مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهيه كرد. حالا كه متوجه شديد اين غذا چقدر مفيد و البته لذيذ است، هر چه زودتر دست به كار شويد و اين غذاي خوشمزه را تهيه كنيد. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه خورشت آلو اسفناج با بوقلمون را به شما آموزش دهيم.

مواد لازم براي تهيه خورشت آلو و اسفناج با بوقلمون

  • گوشت بوقلمون ۵۰۰ گرم
  • آلو ۲۵۰ گرم
  • آبليمو يك قاشق چاي‌خوري
  • شنبليله خشك يك قاشق غذاخوري
  • اسفناج ۲ كيلوگرم
  • پياز يك عدد
  • زعفران نصف قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهيه خورشت آلو و اسفناج با بوقلمون

مرحله اول

براي تهيه خورشت آلو اسفناج با گوشت بوقلمون ابتدا اسفناج‌ها را پاك كرده و آن‌ها را بشوييد. سپس اسفناج‌ها را درشت خرد كنيد. يك ماهيتابه روي اجاق گذاشته و در آن كمي روغن بريزيد. اسفناج‌هاي خرد شده را به آن اضافه كرده و خوب تفت دهيد تا آب اسفناج‌ها كاملا گرفته شود. سپس شعله را خاموش كنيد.

مرحله دوم

در يك ظرف كمي آب ريخته و آلو را در آن بريزيد تا خيس بخورد.

مرحله سوم

گوشت بوقلمون را خرد كرده و آن را بشوييد. زعفران را مانند چاي در قوري كوچك مخصوص دم كنيد. پياز را ريز خرد كنيد. يك ماهيتابه كوچك روي اجاق گذاشته و سه تا چهار قاشق غذاخوري روغن به آن اضافه كرده و پياز خرد شده را در آن تفت دهيد. سپس گوشت بوقلمون تكه تكه شده را در قابلمه ريخته و زعفران دم ‌كرده را به آن اضافه كنيد. سه ليوان آب هم به آن بيفزاييد و اجازه دهيد روي حرارت ملايم بماند تا خوب بپزد.

مرحله چهارم

زماني‌كه گوشت بوقلمون پخته شد، اسفناج و آلوي خيس شده را به‌ همراه نمك و فلفل و آبليمو به قابلمه اضافه كنيد. اجازه دهيد خورشت به مدت ۹۰ دقيقه روي اجاق بماند تا جا بيفتد. به ياد داشته باشيد كه ميزان نمك و فلفل به ذائقه شما بستگي دارد. بنابراين مي‌توانيد ميزان آن را به‌دلخواه كم يا زياد كنيد.

مرحله پنجم

در پايان پخت خورشت آلو اسفناج، يك ماهيتابه كوچك روي اجاق گذاشته و شنبليله خشك را در كمي روغن داغ كرده و به آن اضافه كنيد. خورشت را در ظرف مورد نظر ريخته و نوش جان كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خورشت انبه با مرغ، ساده و با طعمي هيجان انگيز را مطالعه كنيد.



طرز تهيه ران مرغ كبابي مزه‌دار شده، خوشمزه در فر

۹ بازديد
ران مرغ كبابي يكي از روش‌هاي تهيه مرغ براي مهماني و يا خانواده مي‌باشد، كه در فر تهيه مي‌شود. براي افرادي كه تنوع غذايي رو دوست دارند و به سلامتي خود نيز اهميت مي‌دهند بسيار مناسب است.
ران مرغ كبابي

براي اين غذا از قسمت ران مرغ استفاده مي‌شود زيرا براي كباب كردن بسيار مناسب است و بر اثر حرارت خشك نمي‌شود و كمي چرب‌تر از سينه مي‌باشد. شما مي‌توانيد ران مرغ كبابي را براي مهماني و مجالس خود به‌همراه كته تهيه و سرو كنيد. يا اگر دوست داريد طعم و مزه‌هاي مختلف براي طعم‌دار كردن و پخت مرغ امتحان كنيد، گزينه ران مرغ كبابي را تست كنيد. امروز در مجله دلتا ران مرغ كبابي مزه‌دار شده خوشمزه و مجلسي در فر را به شما آموزش خواهيم داد. همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه ران مرغ كبابي و مجلسي

  • ران مرغ ۵ تكه
  • شير يك پيمانه
  • روغن زيتون ۲ قاشق غذا‌خوري
  • رب گوجه‌فرنگي يك قاشق غذا‌خوري
  • سس مايونز يك قاشق غذا‌خوري
  • سير ۲ حبه
  • نمك، فلفل سياه، پولبيبر، پاپريكا، پودر‌ سير، پودر پياز، آويشن به مقدار لازم

طرز تهيه ران مرغ كبابي مجلسي و مزه دار شده در فر

مرحله اول: آماده‌سازي سس

ابتدا براي تهيه اين غذا بايد سس را آماده كنيد. براي تهيه سس رب، سس، تمام ادويه‌ها و سير رنده شده را به همراه روغن زيتون و شير داخل يك كاسه بريزيد و با همزن دستي مواد را خوب هم بزنيد. اگر پودر پياز در دسترس نداشتيد از يك عدد پياز خلالي شده استفاده كنيد.

مرحله دوم: مزه‌دار كردن

ران مرغ را از قبل شسته و با دستمال رطوبت اضافي آن را بگيريد. روي ران مرغ‌ها را با چاقو خط انداخته تا مزه‌ها كاملا وارد ران مرغ شوند و مزه‌دار شوند. حالا ران‌ها را داخل كاسه ريخته و سس آماده شده را روي آن بريزيد و خوب ماساژ دهيد. سپس روي كاسه را بپوشانيد و براي ۲ الي ۳ ساعت در يخچال قرار دهيد تا مزه‌ها به خورد هم بروند و ران‌ها مزه‌دار شوند.

مرحله سوم: تهيه ران كبابي

در ادامه فر را با دماي ۱۸۰ روشن كنيد تا گرم شود. سپس سيني فر را خارج و با كاغذ روغني بپوشانيد. ران‌ها را از سس جدا كنيد و روي كاغذ روغني قرار دهيد و مجدد روي آن‌ها را با كاغذ روغني بپوشانيد.

مرحله چهارم: پخت ران كبابي مرغ

حالا سيني فر را در فر از قبل گرم شده به مدت ۵۰ الي يك ساعت در دماي ۱۹۰ قرار دهيد تا ران‌ها برشته شوند. براي طلايي شدن در انتها كاغذ روغني روي ران‌ها را برداشته و گريل را روشن كنيد تا سطح آن برشته شود سپس به همراه پلو مخصوص خود ميل كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه ران مرغ كبابي در فر

  • شير باعث لطافت ران مرغ مي‌شود و اصلا در طعم آن تاثير‌گذار نيست.
  • اگر ادويه اورگانو در دسترس داشتيد اضافه كنيد.
  • پول بيبر يك نوع ادويه تركي مي‌باشد كه در عطاري‌ها موجود است.
  • مي‌توانيد از كتف و يا بال نيز در تهيه اين ران كبابي استفاده كنيد.
  • زمان پخت بسته به اندازه و مدل فر متفاوت است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ كباب نگيني تابه‌اي، خوشمزه و آسان را مطالعه كنيد.

چوربا با ماست، سوپ لذيذ تركيه‌اي

۱۱ بازديد
چوربا تركيه يكي از غذاهايي است كه اصالت آن به تركيه بازمي‌گردد و در واقع يك نوع سوپ غليظ است. چوربا تركي به‌صورت گرم و سرد سرو مي‌شود. اين چوربا را تهيه كنيد و به‌عنوان پيش غذا براي مهماني و يا به‌عنوان يك عصرانه براي دورهمي و شام سبك طبخ كنيد.
چوربا با ماست

چوربا تركيه يك نوع سوپ است ولي با سوپ ما متفاوت است، زيرا كمي غليظ است و زياد رقيق نيست. چوربا تركي به‌صورت گرم و سرد سرو مي‌شود. مي‌توانيد اين چوربا را تهيه كنيد و براي پيش‌غذا براي مهماني  يا به‌عنوان يك عصرانه براي دورهمي يا شام سبك طبخ كنيد. امروز در مجله دلتا چوربا با ماست را به شما آموزش خواهيم داد، همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه چوربا تركي

  • سينه مرغ ۱/۲ عدد
  • پياز يك عدد
  • رشته سوپ يك پيمانه
  • ماست يك پيمانه
  • زرده تخم‌مرغ يك عدد
  • آرد ۲ قاشق غذاخوري
  • كره ۳ قاشق غذاخوري
  • نعناع يك قاشق غذاخوري
  • پولبيبر و فلفل قرمز براي تزئين به مقدار لازم

طرز تهيه چوربا تركي با ماست

مرحله اول

ابتدا سينه مرغ را به‌صورت مكعبي خرد كنيد و داخل قابلمه بريزيد و بعد پياز را درشت خرد كنيد. سپس به‌همراه كمي نمك و آب‌جوش بگذاريد تا سينه مرغ كاملا پخته و نرم شوند.

مرحله دوم

در كاسه‌اي ديگر ماست به همراه آرد و زرده تخم‌مرغ را كاملا با همزن دستي بزنيد تا مخلوط يك‌دست و رقيق به دست آيد. دقت كنيد زرده در غذا پخته مي‌شود و مانع بريدن چوربا مي‌شود و اصلا طعم و مزه آن در غذا مشخص نيست. مانند آش دوغ كه براي نبريدن، ماست اضافه مي‌كنيم.

مرحله سوم

حالا مخلوط ماست را به سينه پخته‌ شده اضافه كنيد و پياز را از داخل قابلمه جدا كنيد. ماست را افزوده و با همزن دستي خوب هم بزنيد حالا نوبت افزودن رشته است. اگر رشته در منزل نداريد، برنج را جايگزين كنيد و يا به‌ دلخواه از كمي رشته آشي ريز شده استفاده كنيد.

مرحله چهارم

در ادامه ۱۰ دقيقه زمان دهيد تا چوربا كم‌كم غليظ شود در همين حين كره را داخل تابه ريخته و بگذاريد تا ذوب شود سپس نعنا خشك را اضافه كنيد و به مدت ۳۰ ثانيه با كره تفت دهيد سپس به چوربا اضافه كنيد. وقتي غليظ شد داخل كاسه ريخته به همراه پولبيبر و فلفل قرمز تزئين كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه چوربا تركيه

  • به‌دلخواه براي جايگزيني رشته از ماكاروني‌هاي شكل‌دار نيز مي‌توانيد استفاده كنيد.
  • وقتي ماست را اضافه مي‌كنيد بايد مداوم هم بزنيد تا چوربا نبرد.
  • ماست بايد چكيده و غليظ باشد و ماست شل براي اين چوربا مناسب نيست.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز‌تهيه بورك با هرچيزي كه در يخچال داريد! را مطالعه كنيد.

دانستني جالب از مغولستان، سرزمين چنگيز خان

۱۰ بازديد
به احتمال زياد زماني كه نام مغولستان را مي‌شنويد، ياد چنگيز خان و حملات خونين او يا سرزميني وسيع و سردي مي‌افتيد كه در شمال قاره آسيا واقع شده است.
حقايق مغولستان

در جهان، كشورهايي وجود دارند كه از آن‌ها كمتر مي‌شنويم و اطلاعات زيادي ازشان نداريم. مغولستان بدون ترديد يكي از آن‌هاست. براي مثال، آخرين خبري كه پيرامون مغولستان شنيده‌ايد چه زماني بود؟ آيا آن را به خاطر  مي‌آوريد؟ يا اينكه چقدر از اين كشور مي‌دانيد؟ اگر اين فرضيه‌ها براي شما صدق مي‌كند، پيشنهاد مي‌دهيم به‌خواندن اين مطلب از مجله دلتا ادامه دهيد تا حقايق مغولستان برايتان روشن شود.

حقايق جالب مغولستان

  • مغولستان سرزميني است كه نخستين دايناسور در آن ديده شد؛ در سال ۱۹۲۰ فسيل دايناسور به همراه نخستين تخم دايناسور در صحراي گوبي مغولستان يافت شد.
  • حدود يك چهارم جمعيت مغولستان چادر نشين هستند؛ طبق آخرين سرشماري‌ها، جمعيت مغولستان بالغ بر سه ميليون و دويست هزار نفر برآورد شد كه از اين رقم چيزي حدود ۲۵ تا ۴۰ درصد ساكنينش‌ چادرنشين هستند.
  • در گذشته، مغولستان تحت حكومت چنگيزخان، بزرگ‌ترين امپراطوري و بزرگ‌ترين كشور جهان را در اختيار داشت. چرا كه چنگيز خان قبل از مرگ خود موفق به فتح بيش از ۳۱ ميليون متر مربع از جهان شده بود.
  • مغولستان يكي از جوان‌ترين كشورهاي جهان محسوب مي‌شود و بيش از نيمي از جمعيت كشور را افراد زير ۳۰ سال تشكيل مي‌دهند. يكي از دلايل اين موضوع، نرخ بالاي زاد و ولد است. به طور ميانگين هر خانواده مغولستاني صاحب چهار فرزند است.
  • واژه‌ مغول (به زبان انگليسي: Mongol) به معناي شجاع است.
  • يكي از فراوان‌ترين گونه‌هاي جانوري در مغولستان اسب است كه در نژاد‌هاي مختلف ديده مي‌شود. جمعيت‌ اسب‌ها در مغولستان ۳ برابر بيشتر از جمعيت ساكنين اين كشور است.

حقايق مغولستان

  • مغولستان ميزبان بيشترين جمعيت پلنگ برفي، يكي از بزرگ‌ترين گربه‌سانان جهان است. بيش از يك سوم اين گونه‌ي رو به انقراض، در مغولستان سكونت دارند.
  •  در مغولستان گاري‌هاي بستني فروشي، بستني را داخل جعبه مي‌گذارند و كنار خيابان مي‌فروشند؛ به دليل هواي بسيار سرد مغولستان، نيازي براي استفاده از يخچال براي نگهداري بستني‌ها نيست.

ناسا در آستانه راه‌اندازي اولين شبكه هواشناسي روي مريخ است

۱۱ بازديد
طبق اعلام ناسا، مريخ‌نورد «استقامت» با رسيدن به مريخ در سال آينده ميلادي، گزارش‌هاي هواشناسي را در اختيار اين سازمان فضايي قرار مي‌دهد و با همكاري كاوشگرهاي ديگر، اولين شبكه هواشناسي را روي سياره سرخ ايجاد مي‌كند.
شبكه هواشناسي

اين مريخ‌نورد، ماه فوريه به سياره سرخ مي‌رسد و به ديگر مريخ‌نوردهاي ناسا مي‌پيوندد. اين وسيله به مجموعه‌اي از سنسورها به نام «آناليزكننده پوياي محيط مريخ» (MEDA) مجهز شده كه مي‌تواند اطلاعات پايه مانند سرعت باد، دما و موارد ديگر را گزارش كند. در ادامه اين مطلب از مجله دلتا درباره اين شبكه هواشناسي در مريخ مي‌خوانيد.

شبكه هواشناسي

مريخ‌نورد جديد ناسا بايد در سياره سرخ وظايف مختلفي انجام دهد كه براي مثال مي‌توان به جمع‌آوري چندين نمونه براي يك ماموريت در آينده و ارسال آن‌ها به زمين اشاره كرد. يكي ديگر از وظايف آن، جمع‌آوري اطلاعات آب و هوا به وسيله MEDA است كه توسط آن مي‌توان به اطلاعات مختلفي دسترسي پيدا كرد.

اين اطلاعات از اهميت بالايي براي ناسا برخوردارند چرا كه مي‌توان از آن براي ماموريت‌هاي انساني استفاده كرد. سياره سرخ فاقد اكسيژن قابل تنفس است و علاوه بر دما، با مشكلات ديگري نيز دست و پنجه نرم مي‌كند، بنابراين بايد يك محل قابل سكونت براي فضانوردان ايجاد كرد.

ويژگي مريخ‌نورد استقامت

MEDA مريخ‌نورد استقامت به گونه‌اي طراحي شده كه با تجهيزات فضاپيما «InSight» و كاوشگر «كنجكاوي» كار مي‌كند و به گفته ناسا، اولين شبكه هواشناسي در يك سياره ديگر را تشكيل مي‌دهند.

MEDA يك ويژگي جديد به اين سياره اضافه مي‌كند كه آن قابليت اندازه‌گيري دقيق ذرات گرد و غبار در اتمسفر است كه شامل اطلاعاتي مانند ابعاد، اندازه و مقدار آن‌ها مي‌شود.

دستيابي به اطلاعات مربوط به گرد و غبار براي ناسا با اهميت است چرا كه روي تمام وسايل در مريخ قرار مي‌گيرد و همچنين نقش مهمي در زمينه آب و هواي اين سياره ايفا مي‌كند.

داده‌هاي MEDA به اين سازمان فضايي كمك مي‌كنند كه به اطلاعات بيشتري درباره فرايندهاي شيميايي مربوط به آن‌ها دست پيدا كند و راه را براي ماموريت‌هاي آينده هموار مي‌كند.

راز نفرين فرعون معروف مصر چيست؟

۱۰ بازديد
تقريبا با اطمينان مي‌‎توان گفت كه يكي از اولين شخصيت‌هاي تاريخي كه ما شناختيم، فرعون‌هاي مصري و اهرام ثلاثه و داستان‌هاي افسانه‌اي است كه حول و حوش آن‌ها وجود دارد. اما اين افسانه‌ها ممكن است كه حقيقت داشته باشند.
نفرين فرعون

اولين چيزي كه بعد از نام فراعنه به ذهن ما مي‌آيد اهرام مصر، نفرين مقبره‌ها و موميايي‌هايي است كه بعد از هزاران سال دوباره زنده مي‌شوند. البته كه بخش بزرگي از اين تصوير ذهني را مديون هاليوود هستيم. فيلم‌هاي زيادي هستند كه دقيقا همين موارد را بارها براي ما به تصوير كشيده‌اند. در كنار همه اين‌ها، مستندهايي داريم كه با ديدي علمي‌تر باز هم پيچيدگي‌هاي رمز و راز گونه اهرام را به رخ ما مي‌كشانند. با مجله دلتا همراه باشيد تا به راز نفرين فرعون بپردازيم.

توت‌عنخ‌آمون

توت‌عنخ‌آمون آخرين پادشاه از هجدهمين سلسله پادشاهي مصر است. اين پادشاه كه حدود ۱۷ سال عمر كرد، در زمان تولد، توت‌عنخ‌آتن ناميده مي‌شد؛ اما بعدها نام توت‌عنخ‌آمون را براي خود انتخاب كرد.

او فرزند آخن‌آتن و بانوي جواني است كه براساس آزمايش DNA خواهر آخن‌آتن است. جسد موميايي شد هر دوي آنها در يكي از مقبره‌ها كنار يكديگر قرار داده شده بود. توت‌عنخ‌آمون وقتي حدود ۸ يا ۹ سال سن داشت به حكومت رسيد و حدود ۹ سال حكومت كرد.

پادشاه توت، نائب‌السلطنه‌اي به نام آي داشت كه بعد از مرگش جانشين او شد.

توت‌عنخ‌آمون در طي زندگي كوتاهش، مشكلات سلامتي بسياري داشت. آزمايش‌هايي كه روي جسد موميايي شده‌اش انجام شده نشان مي‌دهد كه يكي از پاهاي اين پادشاه از ديگري كوتاه‌تر بوده و او هميشه از عصا استفاده مي‌كرده است. علاوه بر آن، به شكل مادرزاد دچار كژپشتي (انحناي ستون فقرات) بوده و بارها مالاريا گرفته است.

نفرين فرعون

نفرين از كجا آغاز شد؟

در سال ۱۹۲۲، هاوارد كارتر(باستان‌شناس انگليسي)، آرامش مقبره توت‌عنخ‌آمون را برهم زد. اكتشافي كه در را به روي مقبره‌اي ۳۳۰۰ ساله باز كرد و حس و حال رمزگونه آن دنيا را به تخيل كشاند.

ناگهان همه توجه‌ها به سمت مصر و تاريخ آن رفت. به سمت پسر كم سن و سالي كه همراه با نشانه‌هايي از ثروتش در يك مقبره قرار داده شده بود. در اين اكتشاف، بيش از ۵۰۰۰ اثر بيرون كشيده شد كه يكي از آنها ماسك توت‌عنخ‌آمون است. اين ماسك امروزه نمادي از فراعنه مصر و داستان‌هاي پس آن‌ها است. اما در پي مرگ چندين نفر از كساني كه در پروژه بيرون كشيدن و كشف مقبره شركت داشتند، شايعه‌هاي نفرين فرعون شروع شد.

داستان از آنجا شروع شد كه بعد از باز كردن در مقبره و در يكي از روزهاي اكتشاف، هاوارد كارتر از يكي از كارگران مي‌خواهد بسته‌اي را از خانه‌اش به محل اكتشاف بياورد.

وقتي اين كارگر وارد خانه هاوارد مي‌شود، مي‌بيند كه در قفس قناري هاوارد، يك مار كبري است. براي مصريان، مار كبري موجودي افسانه‌اي و نمادي از خاندان سلطنتي است.

اين اولين جرقه شروع نفرين فرعون بود. مردم مي‌گفتند كه فراعنه از كارتر به دليل برهم زدن آرامششان خشمگين هستند. مدت زيادي نگذشته بود كه لرد كارنارون (اشراف‌زاده انگليسي كه حامي مالي اين اكتشاف بود) در اثر حشره‌گزيدگي دچار عفونت شد و ناگهان از دنيا رفت.

دستبند طلا و نفرين حك شده روي آن

در سال ۱۹۲۵، انسان‌شناسي به نام هنري فيلد روايت كرد كه زمان بازديد از محل اكتشاف، يك دست موميايي با دستبندي طلا ديده است كه به يكي از دوستان كارتر هديه شده.

روي اين دستبند اين جمله حك شده بود، “نفرين بر كسي كه بدن من را حركت دهد. بر او آتش، آب و مريضي خواهد آمد”. چندي بعد از اين اتفاق، خانه اين دوست در آتش سوخت.

كارتر هرگز اين اتفاقات را نپذيرفت. او معتقد بود كه تمام اين شايعات، نتيجه هيجان آنچه كشف شده و خرافات است. اما صحبت‌هاي كارتر هرگز سير مرگ‌هايي كه به اين مقبره نسبت داده مي‌شد را تغيير نداد.

مردم همچنان مرگ آدم‌هاي مرتبط با پروژه را به نفرين فرعون نسبت مي‌دهند.

طرز تهيه ميلك شيك، مناسب روزهاي تابستان

۹ بازديد
فصل تابستان است، وقت خوراكي‌‌هاي خنك تابستاني مثل: بستني، ميلك شيك، نوشيدني‌هاي سرد و انواع دسرهاي خوشمزه رسيده است. چه بهتر اين‌كه خود شما در منزل دست به كار شويد و اين خوراكي‌هاي جذاب را درست كنيد.
ميلك شيك

ميلك شيك يك نوع بستني پرطرفدار است كه به‌صورت سرد سرو مي‌شود. مواد اصلي تهيه اين نوشيدني جذاب تابستاني شير، شكلات، ميوه و بستني است. براي تهيه ميلك شيك مي‌توانيد از مواد مختلف استفاده كنيد تا طعم‌هاي مختلفي را به اين نوشيدني سرد اضافه كنيد. تهيه شيك بسيار ساده است و به راحتي مي‌توانيد در منزل درست كنيد. اين خوراكي تابستاني، دورهمي‌هاي خانوادگي يا دوستانه شما را رنگين‌تر و البته خوشمزه‌تر مي‌كند. همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم براي تهيه ميلك شيك

  • شكلات ريزشده يك قاشق غذاخوري
  • شير كم چرب يك ليوان
  • بستني وانيلي چهار اسكوپ
  • پودر كاكائو  يك قاشق غذاخوري
  • ترافل رنگي براي تزئين به مقدار لازم

طرز تهيه ميلك شيك

مرحله اول

شير را درون مخلوط كن بريزيد. پس از آن، پودر كاكائو را كم كم به شير اضافه كنيد.

مرحله دوم

در اين مرحله از تهيه ميلك شيك، چهار اسكوپ بستني وانيلي را به تركيب شير و پودر كاكائو اضافه كنيد. مخلوط كن را روشن كنيد و اجازه دهيد تا مواد به خوبي با هم مخلوط شوند. آنقدر هم‌زدن را ادامه بدهيد تا مخلوط شما يك‌دست شود. اگر به اسكوپ بستني دسترسي نداريد و نمي‌دانيد چهار اسكوپ چه مقدار است، مي‌توانيد از دو عدد بستني ليواني وانيلي استفاده كنيد.

مرحله سوم

بعد از اين‌كه مواد خوب با هم تركيب و يك‌دست شدند، تكه‌هاي ريز شكلات را به مخلوط كن اضافه كنيد. مخلوط را آن‌قدر هم بزنيد تا تكه‌هاي شكلات با ساير مواد يك‌دست و تركيب شود.

مرحله چهارم

در نهايت شيك تهيه‌شده را درون دو ليوان بلند بريزيد. آن‌ها را قبل از سرو درون يخچال قرار دهيد تا خوب خنك شوند.

فوت و فن‌هاي تهيه ميلك شيك

  • اگر مي‌خواهيد طعم تكه‌هاي شكلات هنگام ميل كردن شيك را حس كنيد، مي‌توانيد خيلي آن را با مواد ديگر مخلوط نكنيد. ريز شدن شكلات‌ها باعث مي‌شود طعم آن كمتر در شيك احساس شود.
  • هنگام سرو مي‌توانيد روي آن را با خامه، اسمارتيز، تكه‌هاي بيسكوئيت يا پودر پسته تزئين كنيد.
  • اين نوشيدني جذاب تابستاني را مي‌توانيد با مواد ديگر يا ميوه‌هاي مورد علاقه‌تان نيز تهيه كنيد.