• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

خوراك رول بادمجان ؛ پيشنهاد ويژه براي شام

۸۷ بازديد

با مجله دلتا همراه باشيد تا با طرز تهيه رول بادمجان آشنا شويد كه پيشنهاد خوبي براي وعده شام است.

طرز تهيه رول بادمجان

رول بادمجان خوراكي خوشمزه‎اي است كه از گوشت و بادمجان تهيه مي‌شود. اصولاً تمام غذاهايي كه با بادمجان درست مي‌شوند، لذيذ و دلچسب هستند و طرفداران زيادي دارند. رول بادمجان را مي‌توانيد براي شام آماده يا در مهماني ها و مجالس به عنوان يك پيش غذاي شيك سرو كنيد.

براي آشنايي با طرز تهيه رول بادمجان با مجله دلتا همراه باشيد.

طرز تهيه رول بادمجان

مواد لازم داخل رول :

  • گوشت چرخ كرده: 150 گرم
  • پياز: يك عدد
  • روغن مايع به ميزان لازم
  • نمك: يك قاشق چاي‌خوري
  • فلفل سياه، فلفل قرمز و پودر چيلي به ميزان لازم
  • بادمجان قلمي: 3 عدد
  • سيب زميني: 5 عدد

مواد لازم سس :

  • رب گوجه‌فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • نمك: يك قاشق چاي‌خوري
  • روغن مايع به ميزان لازم
  • آب گرم: يك فنجان
  • فلفل سياه: يك قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه رول بادمجان

طرز تهيه سس :

در قابلمه اي كوچك يا تابه اي گود، مقدار كمي روغن ريخته و رب را در آن تفت دهيد تا خامي آن گرفته و خوب سرخ و خوش رنگ شود. سپس در آن نمك و فلفل بريزيد و دوباره تفت دهيد تا به خورد رب بروند. در آخر آب گرم را افزوده، حرارت را زياد كنيد تا سس بجوشد و كمي غليظ شود. پس از اينكه سس آماده شد، آن را از روي شعله برداريد.

طرز تهيه رول بادمجان :

بادمجان ها را برش زده و حدود نيم ساعت در آب نمك بگذاريد. سپس آن را آبكش كرده و با دستمال خوب خشك كنيد. اين كار براي آن است كه هم تلخي بادمجان گرفته و هم با روغن كم، خوب سرخ شود.

پس از اين كه بادمجان ها خوب خشك شدند، آن ها را در روغن سرخ كنيد. وقتي دو طرف بادمجان ها طلايي شد، آن ها را كنار بگذاريد.

براي تهيه مواد مياني رول، پياز را ريز رنده كرده و با روغن تفت دهيد تا سرخ شود. سپس آن را با گوشت چرخ كرده، نمك، فلفل سياه، فلفل قرمز و پودر چيلي مخلوط كنيد تا يكدست شوند. اگر غذاي تند دوست نداريد، پودر چيلي و فلفل قرمز را از مواد حذف كنيد.

مواد آماده شده را روي بادمجان گذاشته و آن را بپيچيد و رول كنيد.

سيب زميني ها را نگيني خرد كرده و در روغن سرخ كنيد. بادمجان هاي رول شده و سيب زميني هاي سرخ شده را در ظرف مخصوص فر بچينيد و از سس روي مواد بريزيد. ظرف را به مدت 30 تا 40 دقيقه در فر بگذاريد تا رول بادمجان آماده شود.

همچنين بخوانيد:

سوپ قارچ ، گياهي و ساده

جوجه غوره بادمجان ؛ خورشت خوش طعم و عطر

آلبالو پلو با گوشت قلقلي

آبگوشت ، غذاي نوستالژي خانواده

خورشت كنگر ؛ بخوريد و لنگر بيندازيد!

پيراشكي كرم دار ؛ عصرانه دلچسب پاييزي

۱۷۰ بازديد

پيراشكي كرم دار يكي از شيريني هاي پرطرفدار است كه مي‌توان آن را به آساني در منزل تهيه كرد.

پيراشكي

پيراشكي كرم دار يك عصرانه فوق‌العاده براي روزهاي پاييزي است. اين نوع پيراشكي در كنار يك نوشيدني گرم مانند شير كاكائو يا قهوه حسابي مي‌چسبد. پيراشكي كرم دار خانگي عطر و طعم و تازگي خاص خود را دارد كه با انوع بازاري آن قابل مقايسه نيست.

مواد لازم :

  • آرد سفيد: چهار و نيم پيمانه
  • آب: يك پيمانه
  • شكر براي خمير: يك قاشق غذاخوري
  • وانيل به ميزان لازم
  • شكر براي مايه خمير: يك قاشق غذاخوري
  • مايه خمير: يك قاشق غذاخوري
  • روغن مايع: يك‌چهارم پيمانه

مواد لازم كرم پيراشكي :

  • آرد سفيد: نصف پيمانه
  • شكر: يك پيمانه
  • آب: يك پيمانه
  • وانيل: يك‌چهارم قاشق چاي‌خوري

پيراشكي

طرز تهيه خمير پيراشكي :

براي تهيه خمير پيراشكي مايه خمير و شكر را با نصف استكان آب ولرم مخلوط مي‌كنيم. بهتر است اين كار را در ظرف فلزي انجام ندهيم. سپس روي آن را پوشانده و در جاي گرم مي‌گذاريم. پس از حدود ده دقيقه حجم آن دو برابر مي‌شود.

روغن، آب و شكر را به هم زده و مايه خمير و آرد را به آن مي‌افزاييم. در صورت تمايل مي‌توان كمي وانيل به مخلوط افزود. البته آرد را به تدريج به آن اضافه مي‌كنيم تا زماني كه به دست نچسبد. ممكن است به آرد بيشتري نياز داشته باشيم.

دقت كنيد در ابتداي افزودن آرد، هميشه با قاشق آرد را با بقيه مواد مخلوط كنيد تا زماني كه خمير به قدري سنگين شود كه نتوانيد با قاشق هم بزنيد. با اين كار دست خميري نمي‌شود و زياد آرد اضافه نمي‌كنيد.

وقتي خمير آماده شد، روي آن را پوشانده و در جاي گرمي مي‌گذاريم تا حجم آن دو برابر شود.

سپس با وردنه خمير را به قطر يك سانت باز كرده و با ته ليوان قالب دايره اي مي‌زنيم.

آن ها در سيني مي‌چينيم و دوباره حدود ده تا پانزده دقيقه زمان مي‌دهيم تا حجم آن بيشتر شود.

پيراشكي

طرز تهيه پيراشكي :

در مدت ور آمدن خمير، كرم پيراشكي را درست مي‌كنيم.

براي اين كار آرد و شكر را مخلوط كرده و آب را كم كم به آن مي‌افزاييم تا يكدست شود. سپس روي حرارت ملايم گذاشته و هم مي‌زنيم تا بوي خامي آرد گرفته و غليظ شود. غلظت كرم بايد شبيه ماست چكيده باشد. در آخر وانيل را به كرم اضافه مي‌‎كنيم.

در يك تابه بزرگ با ديواره بلند به اندازه كافي روغن مي‌ريزيم. لازم نيست روغن روي پيراشكي ها را بگيرد. وقتي روغن كاملاً داغ شد، پيراشكي ها را در تابه مي‌چينيم. وقتي پيراشكي پف كرد و يك طرف آن سرخ شد، آن را  برمي‌گردانيم تا طرف ديگر هم سرخ شود.

پيراشكي ها را پس از آماده شدن در صافي مي‌گذاريم تا روغن اضافي گرفته شود. وقتي كمي خنك شدند، در كنار آن ها شكافي ايجاد كرده و به اندازه يك قاشق از كرم در آن مي‌گذاريم.

براي زيبايي و خوشمزگي مي‌توان روي پيراشكي ها را با پودر قند يا شكلات آب شده تزيين كرد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

شيريني گردويي ؛ مطبوع و مطلوب

عصرانه اي دلچسب با كيك ماست

شيريني دوقلو ؛ عصرانه اي دلچسب

كيك يزدي ؛ هم كيك هم شيريني؟(+ويدئو)

دونات ؛ كلوچه مدرن!

جگروز ؛ كباب كفن پيچ

۸۴ بازديد

جگروز كباب خوشمزه اي است كه در استان لرستان درست مي‌شود. اين غذا پس از پيچيدن جگر در لايه نازكي از چربي روي آتش كباب مي‌شود.

طرز تهيه جگروز

جگر از لذيذترين گوشت ها براي تهيه كباب است. خوردن جگر به دليل داشتن آهن و ويتامين به كساني كه دچار فقر آهن و كم خوني هستند، توصيه مي‌شود. جگر به شيوه هاي مختلفي طبخ مي‌شود كه از بهترين راه هاي پخت آن، كباب كردن روي زغال است.

يكي از كباب هاي خوشمزه با جگر، جگروز يا جگر كفن پيچ است. اين كباب كه متعلق به لرستان است، از تركيب جگر با وُز تهيه مي‌شود. وز چربي نازك و پرده مانندي از شكمبه يا سيرابي گاو و گوسفند است. طرز تهيه جگروز آسان است. كافي است وز را دور جگر پيچيده و كباب كنيد.

مواد لازم :

  • جگر: يك دست
  • وز: يك عدد
  • نمك به ميزان لازم
  • فلفل در صورت تمايل

طرز تهيه جگروز

طرز تهيه :

جگر را خوب بشوييد و چربي اضافي را با چاقوي تيز از روي آن جدا كنيد.

پس از شستن، جگر را در صافي يا سبد بگذاريد تا آب اضافي آن گرفته شود.

وز را مي‌توانيد از قصابي تهيه كنيد. وز را بشوييد و پس از شستن از جايي آويزان كنيد تا آب آن گرفته شود. وز بايد كاملاً خشك باشد.

جگر را به اندازه دلخواه برش بزنيد و به سيخ بكشيد.

وز را با توجه به سايز سيخ برش بزنيد. آن را روي سطحي پهن كرده و مقداري نمك روي آن بپاشيد. در صورت تمايل مي‌توانيد به كباب فلفل هم بزنيد.

هر سيخ جگر را روي تكه اي از وز بگذاريد و آن را به خوبي در وز بپيچيد. سپس روي آتش با حرارت ملايم كباب كنيد.

دقت كنيد آتش زبانه نداشته باشد، چون در اين صورت جگر مي سوزد و سفت مي شود.

طرز تهيه جگروز

نكات طرز تهيه جگروز :

مي‌توان وز را به بخش هاي كوچك تقسيم كرد و در وسط هر برش از آن، يك تكه جگر گذاشت و سپس جگرهاي بقچه پيچ را به سيخ كشيد و كباب كرد.

در صورت تمايل مي‌توانيد هنگام به سيخ كشيدن جگر، به صورت يكي در ميان يك تكه فلفل دلمه اي يا پياز بگذاريد تا كباب خوش عطر و طعمي داشته باشيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

كاشف كباب ايراني بود!

كباب ترش ؛ كباب محلي گيلاني

بفرماييدكلم پلو شيرازي با كوفته قلقلي

ماش پلو ؛ غذاي فراموش شده!(+ويدئو)

آش تابستاني ماست و اسفناج

كورن داگ ؛ ميان وعده مدرن

۶۹ بازديد

كورن داگ يك ميان وعده بسيار خوشمزه و جديد است. طرز تهيه كورن داگ آسان است و راحت تهيه مي‌شود.

طرز تهيه كورن داگ

كورن داگ غذايي ساده و لذت بخش است. كافي است هات داگ را از وسط نصف و سيخ چوبي را در آن فرو كنيد. بعد آن را در يك خمير از آرد ذرت بغلطانيد و بگذاريد سرخ شود. كورن داگ را مي‌توانيد به عنوان عصرانه، ميان وعده يا حتي به جاي يك شام فوري سرو كنيد.

اين غذاي فوري را مي‌توانيد در كنار سالاد كلم، بلال كباب شده، سالاد سيب زميني يا سالاد ماكاروني سرو كنيد. همچنين مي‌توانيد براي سرو كورن داگ از انواع سس‌ها به ويژه سس خردل استفاده كنيد.

مواد لازم:

  • روغن سرخ‌كردني: يك پيمانه
  • آرد سفيد: نصف پيمانه
  • آرد ذرت: نصف پيمانه
  • هات داگ: 6 عدد
  • شكر: 2 قاشق غذاخوري
  • بيكينگ پودر: 2 قاشق چاي‌خوري
  • شير: يك پيمانه
  • تخم‌مرغ: يك عدد
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه كورن داگ

طرز تهيه:

روغن را در قابلمه يا تابه گودي بريزيد و روي شعله زياد بگذاريد تا داغ شود. هات داگ‌ ها را از وسط نصف كنيد و هر كدام را سر يك سيخ چوبي بگذاريد. اگر سيخ‌ها خيلي بلند هستند، آن ها را ببريد. هات داگ ‌هاي سيخ شده را كنار بگذاريد.

در طرز تهيه كورن داگ آماده كردن خمير خوب، خيلي مهم است.

در كاسه بزرگي آرد سفيد، آرد ذرت، شكر، بيكينگ پودر، نمك و فلفل را با هم مخلوط كنيد. در ظرف ديگري شير و تخم‌مرغ را بريزيد و خوب هم بزنيد. سپس آن را روي مخلوط آرد بريزيد و با قاشق زير و رو كنيد. بيش از حد هم نزنيد، فقط در حدي كه مواد با هم مخلوط شوند.

هات داگ هاي سيخ شده را در خمير فرو كنيد تا كاملاً به خمير آغشته شوند. سپس آن ها را به آرامي در روغن داغ فرو كنيد تا طلايي و برشته شوند. براي اين كار حدود 3 دقيقه زمان كافي است.

پس از سرخ شدن، آن ها را روي دستمال آشپزخانه بگذاريد تا روغن اضافي گرفته شود. سپس با سس دلخواه يا انواع ديپ سرو كنيد.

طرز تهيه كورن داگ به همين راحتي است. حتماً آن را درست كنيد و لذت ببريد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

سيب زميني شكم پر ؛ ميان وعده اي دلپذير

صبحانه 10 دقيقه اي با نان شكم پر

صبحانه متفاوت با املت دنور

املت پنيري ؛ صبحانه روز تعطيل

جوجه چيني با سس تارتار(+ويدئو)

تست تخم مرغ ؛ صبحانه پر انرژي

۷۹ بازديد

تست تخم مرغ يك صبحانه پر انرژي براي شروع يك روز پر نشاط، به ويژه براي دانش آموزان است.

تست تخم مرغ صبحانه اي مفيد و مغذي و براي دانش آموزان بسيار مناسب است. طرز تهيه تست تخم مرغ بسيار ساده است و مواد زيادي نمي‌خواهد. حتماً در منوي كافه ها زياد اين اسم را ديده ايد! چون تست تخم مرغ در عين سادگي بسيار خوشمزه است و ظاهر خوبي دارد. پس دست به كار شويد و اين صبحانه عالي را براي شروع يك روز خوب و پر انرژي آماده كنيد.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: 2 عدد
  • نان تست: 2 عدد
  • روغن يا كره به ميزان لازم
  • نمك به ميزان لازم
  • فلفل در صورت تمايل

طرز تهيه تست تخم مرغ

طرز تهيه:

براي درست كردن تست تخم مرغ بهتر است از كره استفاده كنيد. اگر كره نداريد يا به هر دليل ديگري نمي‌خواهيد از آن استفاده كنيد، با روغن مايع غذا را آماده كنيد.

كره را از يخچال بيرون بگذاريد تا به دماي محيط برسد.

با استفاده از ليوان بخش مياني نان تست را قالب بزنيد و خارج كنيد.

در تابه اي روغن يا كره بريزيد و روي شعله متوسط بگذاريد تا داغ شود.

پس از اينكه روغن داغ شد، نان ها را در تابه بگذاريد تا با حرارت ملايم برشته و طلايي شوند.

نان را برگردانيد و يك تخم‌مرغ كامل را داخل گودي نان بريزيد. كمي صبر كنيد تا تخم مرغ بسته و آماده شود. با اين روش تخم‌مرغ حالت عسلي مي‌شود.

روي تخم‌مرغ كمي نمك بپاشيد. در صورت تمايل و بنا به ذائقه مي‌توانيد روي تخم‌مرغ، فلفل هم بريزيد.

اگر مي‌خواهيد دو طرف تخم‌مرغ پخته شود، هم زمان با گذاشتن نان در تابه، تخم‌مرغ را اضافه كنيد و پس از اينكه يك طرف پخته شد، آن را برگردانيد تا طرف ديگر هم برشته و سرخ شود.

پس از اينكه تخم‌مرغ خودش را گرفت، صبحانه آماده سرو است.

طرز تهيه تست تخم مرغ

نكته:

با كاتر مي‌توانيد نان را به شكل هاي مختلفي مانند قلب برش بزنيد. در ضمن مي‌توانيد قسمت برش خورده نان را هم سرخ و با تست سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

كرپ مرغ پنيري ؛ لقمه دانش آموزي

گراتن بادمجان و مرغ ؛ غذاي محبوب فرانسوي

جيب تاجر ؛ فينگرفود دلچسب و اشتهاآور (+ ويدئو)

خوراك زبان با سس قارچ و پوره سيب زميني

ساندويچ فرانسيسكو چيست ؟

مرصع پلو ؛ غذاي شاهانه

۱۹۵ بازديد

طرز تهيه مرصع پلو آسان است. فقط كمي وقت گير است و با كمي حوصله غذايي شيك و مجلسي آماده مي‌كنيد.

طرز تهيه مرصع پلو

مرصع پلو غذايي پر رنگ و لعاب و به اصطلاح شاهانه و مناسب سرو در مجالس است. مرصع كلمه اي عربي به معني جواهر نشان است و چون اين غذا رنگارنگ است، به آن مرصع پلو مي‌گويند.

براي آشنايي با طرز تهيه مرصع پلو با مرغ و فوت و فن هاي پخت آن، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم:

  • مرغ: 8 تكه
  • برنج: 5 پيمانه
  • پياز: يك عدد
  • كشمش پلويي: 150 گرم
  • زرشك: 200 گرم
  • خلال بادام: 100 گرم
  • خلال پسته: 100 گرم
  • خلال نارنج: نصف پيمانه
  • هويج: يك عدد
  • شكر: 3 قاشق غذاخوري
  • دارچين: يك قاشق چاي‌خوري
  • پودر هل: يك قاشق چاي‌خوري
  • گلاب: نصف قاشق چاي‌خوري
  • زعفران دم كرده: يك قاشق سوپ‌خوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • كره به ميزان لازم
  • آبليمو به ميزان لازم
  • پودر سير به ميزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگي به ميزان لازم

طرز تهيه مرصع پلو

طرز تهيه مرغ مرصع پلو:

مرغ را از چند ساعت قبل مزه‌دار مي‌كنيم.

براي اين كار كره نرم شده، آبليمو، نمك، فلفل، پودر سير و نيمي از دارچين را با هم مخلوط كنيد. مرغ را به اين مواد آغشته كرده و در يخچال بگذاريد. بقيه دارچين را هنگام پختن مرغ استفاده كنيد.

پس از گذشت چند ساعت، مرغ مزه‌دار شده را سرخ كرده و كنار بگذاريد.

پياز را ريز رنده كنيد و آن را تفت دهيد تا طلايي شود. رب و ادويه هاي دلخواه را به آن بيفزاييد و با هم تفت دهيد.

مرغ سرخ شده را با رب و پياز مخلوط كنيد و مقداري آب روي آن بريزيد تا بپزد و جا بيفتد. براي خوش عطر شدن مي‌توانيد يك عدد فلفل‌ دلمه‌اي درسته در قابلمه بيندازيد و پس از پختن مرغ آن را بيرون بياوريد.

در انتهاي پخت، گلاب، هل و مقداري زعفران دم كرده به مرغ اضافه كنيد.

طرز تهيه مرصع پلو

طرز تهيه پلو و مواد تزييني:

برنج را چند ساعت با آب و نمك خيس كنيد. سپس آن را در قابلمه اي با آب در حال جوش بريزيد و وقتي كمي نرم شد، آبكش كنيد.

سپس برنج را دم كنيد. وقتي برنج دم كشيد و آماده شد، كمي روغن داغ روي آن دهيد و كنار بگذاريد.

مقداري از پلو را در ظرف بريزيد و با زعفران دم كرده مخلوط كنيد تا پلو زعفراني آماده شود.

زرشك را پس از شستن با مقداري كره و شكر تفت دهيد.

هويج را درشت رنده كنيد. تلخي خلال نارنج را بگيريد. اين دو را با مقدار كمي كره، شكر و نمك تفت دهيد.

سپس كشمش و خلال پسته و بادام را با هويج و خلال نارنج تفت دهيد و مقداري زعفران دم كرده بيفزاييد.

پلو، تكه هاي مرغ و مواد تزييني را لايه به لايه در ديس بكشيد و در انتها با مواد تزييني روي برنج را تزيين كنيد.

اگر دوست داريد مرغ را در كنار پلو يا در ظرف جداگانه بچينيد و سرو كنيد.

طرز تهيه مرصع پلو

نكات قابل توجه طرز تهيه مرصع پلو :

براي تهيه مرغ مي‌توانيد در انتهاي كار نصف پيمانه آب پرتقال و يك قاشق چاي‌خوري پوست پرتقال رنده شده بريزيد تا مرغ طعم پرتقالي بگيرد و معطر شود.

ميزان استفاده از شكر به ذائقه شما بستگي دارد و مي‌توانيد آن را كم و زياد كنيد.

براي تفت دادن زرشك و كشمش روغن يا كره نبايد زياد داغ باشد، چون آن را تيره و خشك مي‌كند.

براي گرفتن تلخي پوست نارنج يا پرتقال، آن را در آب بجوشانيد و آبكش كنيد، سپس بلافاصله در آب سرد بريزيد. اين كار را سه مرتبه تكرار كنيد.

همچنين بخوانيد:

ترشي ليته ، چاشني بي نظير

طرز تهيه مرغ شكم پر بدون فر

كباب چنجه با سس سير(+ويدئو)

خورشت سيرابيج گيلاني

ته چين مرغ و قارچ ، تجربه جديد و خاص

املت فرانسوي ، صبحانه عالي و مقوي

۱۰۳ بازديد

املت فرانسوي يك صبحانه بسيار خوشمزه و مقوي است كه طرز تهيه آساني دارد.

املت فرانسوي

املت فرانسوي يكي از انواع املت و صبحانه اي كامل است. اين املت از مواد مفيدي تهيه مي‌شود و به همين دليل ارزش غذايي بالايي دارد. پيشنهاد مي‌شود يك روز بانشاط را با اين املت آغاز كنيد. براي آشنايي با طرز تهيه املت فرانسوي با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم:

  • تخم‌مرغ: يك عدد
  • شير: يك قاشق غذاخوري
  • پنير خامه‌اي: يك قاشق غذاخوري
  • گوجه‌فرنگي: يك عدد
  • تره خرد شده: يك قاشق غذاخوري
  • ريحان خرد شده: يك قاشق غذاخوري
  • ترخون خرد شده: نصف قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

املت فرانسوي

طرز تهيه:

تخم‌مرغ، شير، نمك و فلفل را در كاسه‌اي بريزيد و با چنگال يا همزن دستي بزنيد. مراقب باشيد زياد هم نزنيد، چون املت خراب مي‌شود. نصف سبزي‌ ها را با مواد مخلوط كنيد.

در ظرف ديگري پنير خامه‌اي را هم بزنيد تا نرم شود. گوجه‌فرنگي را نگيني خرد كرده و با آن مخلوط كنيد و كنار بگذاريد.

يك قاشق روغن در تابه بريزيد و روي حرارت بگذاريد تا داغ شود. وقتي روغن داغ شد، تابه را بچرخانيد تا روغن به كل كف و ديواره آن ماليده شود.

سپس مخلوط تخم‌مرغ را وسط تابه بريزيد و تابه را تكان دهيد تا تخم‌مرغ به ديواره‌ ها برسد.

املت فرانسوي

وقتي يك طرف تخم‌مرغ پخته شد و روي آن شروع به حباب زدن كرد، آن را به كمك ليسك برگردانيد. مخلوط پنير و گوجه را وسط تخم‌مرغ بريزيد و به صورت يك خط عمودي پخش كنيد. سپس يك طرف تخم‌مرغ را روي پنير و گوجه تا كنيد. با طرف ديگر هم همين كار را بكنيد.

املت فرانسوي به همين راحتي آماده است. بقيه سبزيجات خرد شده را روي آن ريخته و با نان تست و آبميوه طبيعي سرو كنيد.

به جاي گوجه‌فرنگي مي‌توانيد از رب استفاده كنيد.

اگر تره، ريحان و ترخون تازه در دسترس نداشتيد، مي‌توانيد از خشك شده اين سبزي ها استفاده كنيد.

در صورت تمايل مقداري پنير پيتزا هنگام سرو روي آن بريزيد.

همچنين بخوانيد:

سوپ پياز فرانسوي ؛ سوپ رژيمي

تارت راتاتويي ، غذاي فرانسوي رژيمي

فرنچ تست ؛ صبحانه فرانسوي

گراتن سيب زميني ؛ ساده و خوشمزه

صبحانه اي خاص با املت ايتاليايي فريتاتا

سوپ جو قرمز ؛ طرز تهيه رستوراني

۱۷۲ بازديد

پخت سوپ جو قرمز بسيار آسان است و حتي كساني هم كه سر رشته اي در آشپزي ندارند، به راحتي مي‌توانند اين سوپ خوشمزه را درست كنند.

سوپ جو قرمز

سوپ جو قرمز از محبوب ترين سوپ هاي رستوراني است كه به عنوان پيش غذا سرو مي‌شود. البته اين سوپ به دليل وجود ويتامين ها و مواد معدني، يك غذاي كامل است. سوپ جو قرمز را مي‌توانيد در روزهاي سرد براي خانواده به عنوان يك غذاي دلچسب تهيه كنيد.

مواد لازم:

  • پياز: ۲ عدد
  • هويج: ۲ عدد
  • روغن مايع: يك قاشق غذاخوري
  • سينه مرغ: يك عدد
  • جعفري خرد شده: ۲ قاشق غذاخوري
  • جو پوست كنده: يك پيمانه
  • رب گوجه‌فرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

سوپ جو قرمز

طرز تهيه:

جو پوست كنده را حدود 6 ساعت در مقداري آب خيس كنيد. پس از گذشت اين مدت آن را با چند ليوان آب در يك قابلمه مناسب بريزيد و روي شعله بگذاريد.

حرارت زير جو بايد ملايم باشد. توجه داشته باشيد كه هر چند دقيقه يك بار جو را هم بزنيد تا ته نگيرد. جو بايد تا زماني كه لعاب بيندازد روي حرارت بماند. وقتي لعاب انداخت، آن را از روي حرارت كنار بگذاريد.

يكي از پيازها را ريز خرد كنيد. آن را با يك قاشق غذاخوري روغن در قابلمه بريزيد و با حرارت ملايم تفت دهيد تا نرم شود. دقت كنيد مقدار روغن زياد نباشد، چون باعث مي‌شود سوپ چرب شود.

هويج ها را نگيني خرد يا درشت رنده كنيد. آن را به پياز افزوده و چند دقيقه تفت دهيد. سپس مقداري زردچوبه و فلفل بيفزاييد و تفت دادن را ادامه دهيد تا ادويه ها به خورد پياز و هويج بروند.

سينه مرغ را با ۲ ليوان آب، يك پياز و مقداري زردچوبه در يك قابلمه كوچك بريزيد. آن را روي شعله بگذاريد تا نيم‌پز شود. سپس آن را ريش ريش كرده و به مخلوط پياز و هويج اضافه كنيد.

سينه مرغ ريش ريش شده را با پياز و هويج كمي تفت دهيد تا كمي سرخ شوند.

جو را با 4 ليوان آب به مواد افزوده و حرارت را زياد كنيد تا آب به جوش بيايد.

سوپ جو قرمز

جا افتادن سوپ:

پس از اينكه آب جوش آمد، حرارت را كم ‌كنيد تا سوپ با حرارت ملايم جا بيفتد.

در ۳۰ دقيقه پاياني پخت، رب گوجه‌فرنگي را با كمي روغن در يك تابه كوچك تفت ‌دهيد تا خامي رب گرفته شود.

سپس آن را با نصف ليوان آب جوش مخلوط كنيد تا يكدست شود. بعد آن را به سوپ بيفزاييد.

در ۱۵ دقيقه پاياني، نمك سوپ را اندازه و به مقدار دلخواه نمك و فلفل اضافه ‌كنيد. پس از افزودن نمك، جعفري خرد شده را بريزيد.

در قابلمه را ‌نبنديد تا رنگ جعفري سبز و با طراوت بماند. مي‌توانيد كمي از جعفري براي تزيين روي سوپ نگه داريد.

پس از اينكه سوپ آماده شد، آن را در ظرف بريزيد و با آبليمو يا ليموترش تازه سرو كنيد.

سوپ جو قرمز

لعاب انداختن سوپ جو

اگر سوپ جو آبكي بود و لعاب كافي نداشت، در زمان افزودن جو به قابلمه سوپ، مقدار كمي رشته سوپ خرد كرده و در قابلمه بريزيد.

اين ترفند باعث مي‌شود سوپ لعاب خوبي بگيرد. البته به اين نكته توجه داشته باشيد كه مقدار خيلي كمي رشته بيفزاييد، چون اضافه كردن رشته زياد باعث مي‌شود سوپ سفت و غليظ شود.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

ترشي انبه از نوع بندر عباسي

كوفته بلغور ؛ گياهي و رژيمي

آش تابستاني ماست و اسفناج

يتيمچه ؛ خوراك اصيل ايراني

ترشي پيتزايي ؛ چاشني سفره هاي مهماني

رازهاي فسنجون حرفه اي

۹۹ بازديد

خورشت فسنجان يكي از اصيل ترين خورشت هاي ايراني بسيار خوشمزه است كه بيشتر در مهماني ها و مجالس رسمي سرو مي‌شود.

خورشت فسنجان

خورشت فسنجان يك خورشت شيك و مجلسي ايراني است كه در بيشتر مجالس و عروسي ها سرو مي‌شود. اين خورشت با رب انار و گردو طبخ شده و بسيار مفيد و مغذي است. طبخ اين خورشت در ظاهر ساده است، اما يك فسنجان عالي فوت و فن هايي دارد كه به كار بردن آن ها در طعم و جا افتادن خورشت تأثير گذار است.

براي آشنايي با راز و رمزهاي يك فسنجان حرفه اي و جا افتاده، با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم:

  • گردو: 500 گرم
  • پياز: 2 عدد
  • زعفران دم‌كرده: 2 قاشق چاي‌خوري
  • رب انار به ميزان لازم
  • مرغ يا گوشت چرخ كرده به ميزان لازم
  • شكر، نمك و فلفل به ميزان لازم

خورشت فسنجان

طرز تهيه:

مغز گردو را با چرخ گوشت يا غذاساز چرخ كنيد.

پياز را ريز رنده كرده و با مقدار كمي روغن تفت دهيد. كمي نمك و فلفل به آن افزوده و گردو را اضافه كنيد.

گردو و پياز را خوب با هم تفت دهيد. مراقب باشيد گردو نسوزد. وقتي گردو تغيير رنگ داد. حدود 8 ليوان آب در قابلمه بريزيد و بگذاريد با حرارت كم ريز بجوشد و به روغن بيفتد.

هر ده دقيقه يك بار يك قاشق آب‌ سرد يا تكه كوچكي يخ به خورشت اضافه كنيد تا بهتر به روغن بيفتد.

پس از حدود دو ساعت كه گردو خوب پخته شد، رب انار را با مقداري شكر بيفزاييد. سپس زعفران دم كرده را افزوده و چاشني خورشت را بسنجيد،  اگر خورشت ملس دوست داريد، مقدار كمي شكر و اگر شيرين دوست داريد، مقدار بيشتري شكر اضافه كنيد.

اگر مي‌خواهيد خورشت را با مرغ درست كنيد، مرغ را با پياز و نمك بپزيد و پس از پختن و صاف كردن آب آن، نيم ساعت آخر پخت در خورشت بريزيد.

اگر هم مي‌خواهيد خورشت را با گوشت قلقلي درست كنيد، گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده، نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و كوفته ريزه درست كنيد. سپس با روغن مايع در ‌تابه تفت دهيد تا كوفته‌ ها آماده شوند. بعد در خورشت ريخته و نيم ساعت ديگر خورشت را با حرارت كم بگذاريد تا مزه گوشت و خورشت مخلوط شود.

خورشت فسنجاننكات طلايي:

براي اينكه فسنجان خوش عطر شود، يك عدد سيب يا به يا گلابي را ريز رنده كرده و در خورشت بريزيد.

خورشت آماده و جا افتاده را مي‎توان بدون مرغ و گوشت در فريزر گذاشت و هنگام سرو با گوشت يا مرغ مصرف كرد.

خورشت بايد ريز بايد بجوشد و چند دقيقه يك ‌بار آن را هم زد تا ته نگيرد.

ريختن هر چند دقيقه يك ‌بار آب سرد يا يخ باعث روغن انداختن خورشت مي‌شود.

براي كم كردن گرمي طبع گردو و لعاب انداختن فسنجان، مي‌توانيد كدوحلوايي را بپزيد و در خورشت بريزيد.

براي لعاب انداختن فسنجان، از هويج پخته و رنده شده هم مي‌توان استفاده كرد.

همچنين بخوانيد:

خورشت ؛ محبوب ترين غذاي ايراني

ترشي ليته ، چاشني بي نظير

خورشت پاييزي به و آلو

تجربه اي جديد با خورشت زرشك

طرز تهيه خورشت قارچ ؛ سريع و آسان

كباب ترش ؛ كباب محلي گيلاني

۱۰۴ بازديد

كباب ترش يكي از كباب هاي ايراني و متعلق به استان گيلان است.

كباب ترش

كباب ترش يكي از غذاهاي محلي خوشمزه و پرطرفدار گيلان است. در طرز تهيه اين كباب هم مانند ديگر غذاهاي محلي گيلاني، از سبزي مخصوص استفاده مي‌شود. اگر طرفدار غذاهاي ترش و ملس هستيد، حتماً كباب ترش را امتحان كنيد.

مواد لازم:

  • گوشت گوسفند يا گوساله: 500 گرم
  • رب انار 3 قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد
  • سير: 2 حبه
  • گردو: 100 گرم
  • روغن‌ زيتون يا روغن مايع: نصف ليوان
  • جعفري، گشنيز، مرزه، ترخون: 3 قاشق غذاخوري
  • چوچاق: يك قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

كباب ترش

طرز تهيه:

گوشت را به صورت تكه هاي درشت و يك اندازه برش مي‌زنيم.

پياز و سير را ريز رنده كرده و آب آن را مي‌گيريم.

در كاسه اي تكه هاي گوشت را با سير و پياز رنده شده مخلوط كرده، آن را كنار مي‌گذاريم.

گردو را چرخ يا آسياب مي‌كنيم تا حالت پودري بگيرد.

چوچاق نوعي سبزي محلي شمالي است كه بسيار خوش عطر و بو است. اين سبزي را مي‌توانيد از عطاري ها تهيه كنيد. سعي كنيد حتماً از چوچاق استفاده كنيد، چون روي طعم كباب ترش تأثير زيادي دارد.

رب انار بهتر است ترش يا ملس باشد. رب انار شيرين مناسب كباب ترش نيست.

گردوي آسياب شده، چوچاق، سبزيجات معطر، رب انار و فلفل را به گوشت مي‌افزاييم. بهتر است نمك را پس از استراحت دادن به گوشت اضافه كنيم تا گوشت سفت نشود.

مواد را با هم خوب مخلوط مي‌كنيم. سپس مخلوط را به مدت 12 تا 24 ساعت در يخچال مي‌گذاريم تا گوشت مزه‌دار و به اصطلاح بيات شود.

پس از گذشت اين زمان به گوشت نمك زده و آن ها را سيخ مي‌كنيم.

زغال را آماده كرده و گوشت را كباب مي‌كنيم. دقت كنيد حرارت زياد نباشد تا گوشت نسوزد و مغز پخت شود. علاوه بر اين گوشت را چند بار زير و رو كنيد تا خوب و يكدست كباب شود. دقت كنيد قبل از خشك شدن كباب، سيخ ها را از روي منقل برداريد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي به مجله دلتا مراجعه كنيد.