• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

سالاد اسفناج ؛ پيش غذاي پاييزي رنگارنگ

۸۰ بازديد

سالاد اسفناج يكي از انواع سالاد هاي پاييزي است.

سالاد اسفناج

سالاد اسفناج يك سالاد خوشمزه و خوش رنگ است كه مواد غذايي پر خاصيتي دارد. طرز تهيه سالاد اسفناج بسيار راحت بوده و مي‌توانيد از آن به عنوان پيش غذا در مهماني ها استفاده كنيد.

مواد لازم :

  • اسفناج كوچك يا بيبي اسفناج: 500 گرم
  • رب انار: 3 قاشق غذاخوري
  • دانه انار: ۱۰۰ گرم
  • روغن زيتون: 2 قاشق غذاخوري
  • مغز گردو: ۶۰ گرم
  • نمك و فلفل به ميزان لازم
  • سركه بالزاميك: 2 قاشق غذاخوري
  • پرتقال: يك عدد در صورت تمايل
  • پنير فتا: 100 گرم در صورت تمايل

طرز تهيه سالاد اسفناج

طرز تهيه :

اسفناج‌ ها را پاك كرده و 30 دقيقه در آب سرد بگذاريد. سپس برگ‌ هاي اسفناج را آبكش كرده، دو بار ديگر آن ها را با آب و نمك خيس كنيد. توجه داشته باشيد كه حتماً از بيبي اسفناج استفاده كنيد تا شكل و طعم سالاد خوب باشد.

اسفناج‌ ها را پس از شستن آبكش كرده و روي پارچه نخي تميزي پهن كنيد تا كاملاً خشك شوند.

مغز گردو را درشت خرد كنيد.

برگ‌ هاي اسفناج را در ظرف سرو گذاشته و دانه‌ هاي انار و گردوي خرد شده را روي آن ها بريزيد و با هم مخلوط كنيد.

براي تهيه سس سالاد اسفناج، در كاسه اي رب انار، سركه بالزاميك، روغن زيتون، نمك و فلفل را با هم مخلوط و بهتر است از رب انار ملس استفاده كنيد. رب انار شيرين يا ترش مناسب سالاد اسفناج نيست و طعم خوب آن را از بين مي‌برد.

سس را روي سالاد بريزيد. به هيچ وجه سس را با مواد هم نزنيد.

اين سالاد خوشمزه براي افرادي هم كه رژيم دارند، مناسب است.

در صورت تمايل مي‌توانيد در تهيه سالاد اسفناج از ۱۰۰ گرم پنير فتاي رنده شده استفاده كنيد.

همچنين در صورت تمايل پرتقال را پوست بگيريد و پره پره كرده  سپس پوست دور پره ها را گرفته، آن ها را تكه كنيد و در صورت تمايل به مواد سالاد بيفزاييد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

تارت تخم مرغ ؛ هم صبحانه هم عصرانه

۷۹ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه سيب پلو با مجله دلتا همراه باشيد.

سيب پلو

سيب پلو همان سيب زميني پلو است كه به اين نام معروف شده است. اين غذاي خوشمزه متعلق به كرمانشاه است، ولي در بيشتر شهر هاي ايران طبخ مي‌شود. اصل سيب پلو با گوشت قلقلي است، ولي برخي آن را با مرغ هم تهيه مي‌كنند. در اين مطلب طرز تهيه سيب پلو با گوشت قلقلي آمده است.

مواد لازم :

  • گوشت چرخ كرده: ۴۰۰ گرم
  • سيب زميني: ۳ عدد
  • برنج: ۳ پيمانه
  • پياز: 3 عدد
  • شويد به ميزان لازم
  • آرد نخودچي به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم

طرز تهيه سيب پلو

طرز تهيه :

يكي از پياز ها را ريز رنده و با گوشت چرخ كرده و مقداري نمك و فلفل مخلوط كنيد. مقدار كمي آرد نخودچي به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهيد. سپس گوشت را قلقلي كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند.

سيب زميني ها را نگيني خرد كنيد و كنار بگذاريد. برخي، سيب زميني ها را خلالي هم خرد مي‌كنند.

دو پياز ديگر را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. تكه هاي سيب زميني و گوشت هاي قلقلي را به آن افزوده و با هم تفت دهيد.

برنج را در آب جوش بريزيد. وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. كف قابلمه نان يا سيب زميني براي ته‌ديگ بگذاريد. لايه لايه از برنج و مواد در قابلمه بريزيد و روي آن ها شويد خشك يا تازه بپاشيد.

در آخر مقداري زعفران دم كرده در قابلمه ريخته و در آن را ببنديد تا بخار كند. وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد و حرارت را كم كنيد. پس از 45 دقيقه سيب پلو آماده است. مقداري كره يا روغن آب كرده، روي برنج بدهيد و آن را در ديس بكشيد.

چون اين غذا اصالتاً كرمانشاهي است، بهتر است از روغن حيواني براي روي برنج استفاده كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

سيب پلو كرمانشاهي

۷۹ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه سيب پلو با مجله دلتا همراه باشيد.

سيب پلو

سيب پلو همان سيب زميني پلو است كه به اين نام معروف شده است. اين غذاي خوشمزه متعلق به كرمانشاه است، ولي در بيشتر شهر هاي ايران طبخ مي‌شود. اصل سيب پلو با گوشت قلقلي است، ولي برخي آن را با مرغ هم تهيه مي‌كنند. در اين مطلب طرز تهيه سيب پلو با گوشت قلقلي آمده است.

مواد لازم :

  • گوشت چرخ كرده: ۴۰۰ گرم
  • سيب زميني: ۳ عدد
  • برنج: ۳ پيمانه
  • پياز: 3 عدد
  • شويد به ميزان لازم
  • آرد نخودچي به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • زعفران دم كرده به ميزان لازم

طرز تهيه سيب پلو

طرز تهيه :

يكي از پياز ها را ريز رنده و با گوشت چرخ كرده و مقداري نمك و فلفل مخلوط كنيد. مقدار كمي آرد نخودچي به مخلوط افزوده و آن را خوب ورز دهيد. سپس گوشت را قلقلي كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند.

سيب زميني ها را نگيني خرد كنيد و كنار بگذاريد. برخي، سيب زميني ها را خلالي هم خرد مي‌كنند.

دو پياز ديگر را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سرخ شوند. تكه هاي سيب زميني و گوشت هاي قلقلي را به آن افزوده و با هم تفت دهيد.

برنج را در آب جوش بريزيد. وقتي كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. كف قابلمه نان يا سيب زميني براي ته‌ديگ بگذاريد. لايه لايه از برنج و مواد در قابلمه بريزيد و روي آن ها شويد خشك يا تازه بپاشيد.

در آخر مقداري زعفران دم كرده در قابلمه ريخته و در آن را ببنديد تا بخار كند. وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد و حرارت را كم كنيد. پس از 45 دقيقه سيب پلو آماده است. مقداري كره يا روغن آب كرده، روي برنج بدهيد و آن را در ديس بكشيد.

چون اين غذا اصالتاً كرمانشاهي است، بهتر است از روغن حيواني براي روي برنج استفاده كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

ماكاروني آشيانه اي ؛ غذايي جديد با طعمي خاطره انگيز

۲۱۶ بازديد

در اين مطلب با طرز تهيه ماكاروني از نوع آشيانه اي آشنا مي‌شويد.

ماكاروني آشيانه اي

ماكاروني آشيانه اي يكي از انواع ماكاروني است كه ظاهري خاص و اشتها برانگيز دارد. اين ماكاروني خوشمزه به سبب ظاهر خوبي كه دارد، مناسب سرو در مهماني ها و جشن هاي تولد، به عنوان پيش غذا است.

مواد لازم :

ماكاروني آشيانه اي: يك بسته
قارچ: 200 گرم
گوشت چرخ كرده: 300 گرم
فلفل دلمه اي خرد شده: يك سوم پيمانه
آرد سفيد: 3 قاشق سوپ‌خوري
كره: 50 گرم
شير: 2 پيمانه
جعفري: 100 گرم
نمك، فلفل، روغن و آويشن به ميزان لازم
پياز: يك عدد
رب گوجـه فرنگي: يك قاشق سوپ‌خوري

ماكاروني

طرز تهيه :

پياز را خرد كرده و با مقداري روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. سپس گوشت چرخ كرده را با آن تفت دهيد تا رنگ آن برگردد.

قارچ ورقه اي، فلفل دلمه‌ اي خرد شده، رب گوجه‌ فرنگي و جعفري ساطوري را به مواد افزوده و با هم تفت دهيد و مخلوط كنيد.

در قابلمه اي مقداري آب با نمك و روغن بريزيد. آن را روي شعله بگذاريد تا به جوش بيايد. پس از جوش آمدن آب، آشيانه‌ ها را در قابلمه بريزيد تا نرم شوند. سپس آن ها را با آب سرد آبكش كنيد.

براي تهيه سس سفيد، كره را روي شعله بگذاريد تا آب شده و سپس آرد را به آن افزوده و حدود يك دقيقه تفت دهيد تا بوي خامي آن گرفته شود. شير را به مواد اضافه كرده و مرتب هم بزنيد تا آرد گوله نشود. در آخر نمك و فلفل را بيفزاييد و وقتي سس غليظ شد، آن را از روي شعله برداريد.

كف ظرف مناسبي را چرب كرده، آشيانه‌ ها را در آن بچينيد. كمي از سس سفيد روي آن ها ريخته. و سپس مواد مياني ماكاروني را بريزيد. دوباره كمي سس سفيد و  آويشن روي مايه‌ ماكاروني ريخته و ظرف را نيم ساعت در فر بگذاريد.

در صورت تمايل مي‌توانيد مقداري پنير پارمزان روي ماكاروني آشيانه اي بريزيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

كاچي بهتر از هيچي

۱۵۳ بازديد

كاچي يكي از دسر هاي ايراني است كه از نظر مزه شباهت زيادي به حلوا دارد.

كاچي

كاچي يكي از انواع دسر و بسيار پر انرژي و مناسب روز هاي سرد سال است. طرز تهيه كاچي ساده است، ولي كمي حوصله و دقت مي‌خواهد. براي درست كردن خوب و مطلوب اين دسر ايراني و سنتي، حتماً مقدار مناسب مواد را رعايت كنيد.

مواد لازم :

  • آرد: يك پيمانه
  • شكر: ۲ پيمانه
  • آب: 6 پيمانه
  • زعفران دم كرده: 3 قاشق چاي‌خوري
  • كره: 400 گرم
  • گلاب: نصف پيمانه
  • پودرهل: نصف قاشق مرباخوري
  • بادام، دارچين و پودرپسته براي تزيين

كاچي سنتي

طرز تهيه :

در قابلمه اي آرد را با حرارت بسيار كم تفت دهيد تا رنگ آن تغيير كند و خامي نداشته باشد. اين كار معمولاً نيم ساعت طول مي‌كشد. توجه داشته باشيد كه حرارت زياد نباشد تا آرد نسوزد.

براي اطمينان از آماده بودن آرد، با يك قاشق مقدار كمي از آرد تفت داده شده را در يك ليوان آب معمولي بريزيد. اگر صدايي شبيه (تيس) شنيديد، يعني آرد آماده است.

سپس كره را كه به دماي محيط رسيده است، به آرد افزوده و خوب هم بزنيد. در تمام مراحل مراقب باشيد حرارت زياد نباشد تا آرد نسوزد.

از روغن به جاي كره استفاده نكنيد تا كاچي طعم بهتري داشته باشد.

در ظرف ديگري شكر را با آب و گلاب روي شعله بگذاريد تا شربت آماده شود.

اگر مي‌خواهيد كاچي سفت شود، ميزان آب را كمتر كنيد. البته بهتر است كاچي كمي شل باشد تا شبيه حلوا نشود.

پس از اينكه شربت جوشيد، زعفران دم كرده و گلاب را به آن افزوده و شربت را در قابلمه آرد بريزيد.

مواد را مدام روي حرارت ملايم هم بزنيد تا آرد گوله نشود و كاچي ته نگيرد.

وقتي كاچي يكدست شد و به جوش آمد، سريع آن را از روي حرارت برداريد.

كاچي را در ظرف مناسب بريزيد و با بادام يا دارچين يا پودر پسته تزيين و سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

كوبيده مرغ ، كباب خوشمزه و دلچسب

۱۷۹ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه كوبيده مرغ با مجله دلتا همراه باشيد.

طرز تهيه كوبيده مرغ

كباب كوبيده حتماً نبايد با گوشت قرمز درست شود. گاهي با گوشت مرغ هم مي‌توان كباب كوبيده خوشمزه اي آماده كرد. حتي مي‌توان آن را به سيخ نكشيد و به صورت تابه اي تهيه كرد. پيشنهاد مي‌شود اين نوع كوبيده مرغ را امتحان كنيد، احتمالاً عاشقش مي‌شويد.

مواد لازم :

  • مرغ چرخ كرده: 500 گرم
  • سير: 2 حبه
  • پياز: 3 عدد
  • سماق: يك قاشق سوپ‌خوري
  • كره: 3 قاشق سوپ‌خوري
  • زعفران دم كرده: 3 قاشق غذاخوري
  • زيره به ميزان لازم
  • تخم گشنيز به ميزان لازم
  • گوجه فرنگي به ميزان لازم
  • سبزي معطر به ميزان لازم
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

كباب مرغ

يكي از پياز ها را با سير ريز رنده كرده و با مرغ چرخ كرده ورز دهيد.

سپس آن را با سماق، كره‌ نرم‌ شده، ادويه‌ ها و زعفران دم كرده مخلوط كنيد.

مواد را به خوبي با هم ورز دهيد تا منسجم و يكدست شوند.

در صورت تمايل مي‌توانيد مواد را به سيخ كشيده و كباب كنيد. ولي اگر دوست داريد كوبيده مرغ را به صورت تابه اي درست كنيد، به اين روش عمل كنيد.

تهيه كباب مرغ

در تابه اي مقداري روغن بريزيد. مايه‌ كباب را كف تابه به صورت صاف و يكدست پخش كنيد.

در تابه را ببنديد و آن را روي حرارت كم بگذاريد. پس از آب انداختن گوشت، در تابه را برداشته و كباب را به شكل دلخواه برش بزنيد.

در تابه را دوباره ببنديد و بگذاريد آب گوشت جمع شود. سپس كباب‌ ها را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم طلايي شود.

دو پياز ديگر را حلقه حلقه كرده و روي كباب ها بچينيد. در تابه را گذاشته و اجازه دهيد تا كباب و پياز پخته شوند.

سيني فر را چرب كرده و گوجه‌فرنگي‌ هاي حلقه شده را روي سيني بگذاريد. روي آن ها كمي سبزي معطر خشك شده و نمك بپاشيد. سپس سيني را در فر بگذاريد تا گوجه فرنگي ها كبابي شوند.

كوبيده هاي مرغ را پس از آماده شدن در ظرف بچينيد و با گوجه‌ فرنگي‌ هاي كبابي و چلوي زعفراني سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

اسموتي موز و بادام ، صبحانه كامل و مغذي

۱۲۶ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه اسموتي موز و بادام با مجله دلتا همراه باشيد.

اسموتي موز و بادام

اسموتي موز و بادام يك نوشيدني بسيار مقوي و مغذي است كه مي‌تواند صبحانه اي كامل باشد. اين اسموتي به دليل دارا بودن موز و بادام، ويتامين هاي زيادي دارد و از اين رو براي كودكان و نوجوانان بسيار مناسب است. طرز تهيه اسموتي موز و بادام بسيار ساده است و به راحتي مي‌توانيد يك نوشيدني مفيد در منزل آماده كنيد.

مواد لازم :

  • موز: يك عدد
  • بادام خام: يك پيمانه
  • بادام بو داده: 3 قاشق غذاخوري
  • كره بادام زميني: يك قاشق غذاخوري
  • ماست خامه اي: 2 قاشق غذاخوري
  • وانيل: يك قاشق چاي‌خوري
  • عسل: دو قاشق مرباخوري در صورت تمايل

طرز تهيه اسموتي موز و بادام

طرز تهيه :

ابتدا بايد شير بادام را آماده كنيد. براي اين كار يك پيمانه بادام خام را در آب جوش خيس كنيد. پس از خيس خوردن، آن را آبكش كرده و با يك پيمانه آب سرد در مخلوط كن بريزيد. دستگاه را روي دور تند بزنيد تا مخلوط صاف و يكدست شده و مايع سفيدي به دست بيايد. اين مايع همان شير بادام است كه بسيار پر خاصيت است و به تنهايي مي‌تواند يك نوشيدني مقوي باشد.

ممكن است دانه هاي بادام خوب مخلوط نشده باشند و زير دندان حس شوند. به همين دليل بهتر است شير بادام را از يك تنظيف رد كنيد تا مايع كاملاً نرم و يكدستي داشته باشيد.

براي طرز تهيه اسموتي موز و بادام، تمام مواد را با شير بادام كه از قبل تهيه كرده‌ايد، در مخلوط كن بريزيد و آنقدر هم بزنيد تا مواد كاملاً با هم يكدست شوند. وقتي مايع غليظ شد، اسموتي موز و بادام آماده شده است. اين اسموتي خوشمزه و مقوي را در يخچال بگذاريد تا خنك شود.

در صورت تمايل مي‌توانيد دو قاشق مرباخوري عسل هم به مواد بيفزاييد تا شيريني اسموتي كامل شود.

اسموتي موز و بادام را علاوه بر صبحانه، به عنوان ميان وعده هم مي‌توان مصرف كرد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

دسر زعفراني ؛ دسر ساده پذيرايي

۱۹۳ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه دسر زعفراني با مجله دلتا همراه شويد.

دسر

دسر زعفراني يكي از انواع دسر ايراني است كه طعم خوبي دارد. مواد اين دسر ساده هميشه در دسترس است و به راحتي مي‌توان آن را آماده كرد. دسر زعفراني گزينه مناسبي براي سرو در مهماني ها و دورهمي‌هاي دوستانه است. همچنين مي‌توان اين دسر را به عنوان يك ميان وعده مفيد هم مصرف كرد.

مواد لازم:

  • شير: ٣ ليوان
  • شكر: يك ليوان
  • زعفران دم كرده: ٣ قاشق غذاخورى
  • پودر ژلاتين: ٢ قاشق غذاخوري
  • خامه: 150 گرم
  • آب سرد: نصف پيمانه
  • گلاب و وانيل به ميزان لازم

تهيه دسر زعفراني

طرز تهيه :

طرز تهيه دسر زعفراني آسان است و زمان زيادي لازم ندارد.

شير و خامه را از يخچال بيرون بگذاريد تا با محيط هم دما شوند.

پودر ژلاتين را روي نصف پيمانه آب سرد بريزيد تا آب را جذب كند. وقتي آب جذب پودر ژلاتين شد، آن را روي بخار كتري بگذاريد تا به روش بن ماري (حرارت غيرمستقيم) شفاف شود. به هيچ وجه آب و ژلاتين را روي حرارت مستقيم مخلوط نكنيد، چون باعث مي‌شود ژلاتين گلوله شود و شكل دسر را از بين مي‌برد.

شير، شكر و آب زعفران را در قابلمه كوچكي ريخته و روي حرارت مستقيم بگذاريد تا شكر حل شود. وقتي شكر كاملاً حل شد و شير به جوش آمد، گلاب و وانيل را اضافه كرده و قابلمه را از روي شعله برداريد.

سپس ژلاتين حل شده در آب را به مواد داخل قابلمه افزوده، خوب هم بزنيد و كمي صبر كنيد تا خنك شوند.

خامه را با چنگال هم بزنيد تا يكدست شود. وقتي مخلوط كاملاً خنك شد، خامه را به مواد بيفزاييد و با هم مخلوط كنيد تا منسجم و يكنواخت شوند.

سپس مخلوط را در قالب مورد نظر ريخته، در يخچال بگذاريد تا ببندد و آماده شود.

وقتي دسر زعفراني خودش را گرفت، آن را از قالب بيرون آورده و سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

پلو سه رنگ ؛ غذاي محلي بمبئي

۷۴ بازديد

براي آشنايي با طرز تهيه پلو سه رنگ با مجله دلتا همراه باشيد.

پلو سه رنگ

پلو سه رنگ يكي از غذا هاي هندي و متعلق به شهر بمبئي است. اين غذاي هندي ظاهر خوب و خوش رنگي دارد و ميز غذا را زيبا مي‌كند. به همين خاطر مناسب سرو در مهماني ها و مجالس است. طرز تهيه پلو سه رنگ آسان است و به راحتي مي‌توانيد غذايي خوشمزه و شيك آماده كنيد.

مواد لازم :

  • برنج: 3 پيمانه
  • زيره سبز: يك و نيم قاشق چاي‌خوري
  • گشنيز: يك پيمانه
  • نعناع: نصف پيمانه
  • فلفل سبز: 3 عدد
  • لوبيا سبز: 3 عدد
  • نخود فرنگي: 150 گرم
  • سس گوجه فرنگي: نصف پيمانه
  • سس قرمز تند: يك قاشق چاي‌خوري
  • گوجه فرنگي: يك عدد
  • نمك و روغن به ميزان لازم

طرز تهيه پلو سه رنگ

طرز تهيه :

برنج را چند ساعت در آب و نمك خيس كنيد.

فلفل سبز، لوبيا سبز و نخود فرنگي را جداگانه بپزيد. سپس آن ها را با گشنيز، نعناع و 3 قاشق سوپ‌خوري آب در مخلوط كن بريزيد تا به صورت پوره سبز رنگي در آيد.

گوجه فرنگي را خرد كرده و در تابه اي با سس ها و مقداري نمك در روغن تفت دهيد تا سرخ شود.

طرز تهيه پلو

برنج را به صورت كته بپزيد. وقتي برنج كاملاً پخت، آن را به سه قسمت تقسيم كنيد. قسمت اول را با پوره سبز رنگ خوب مخلوط كنيد تا رنگ برنج سبز شود. قسمت دوم را با مواد داخل تابه مخلوط كنيد تا نارنجي رنگ شود. قسمت سوم را هم با زيره سبز مخلوط كنيد.

چند عدد قالب گرد انتخاب و آن ها را با مقداري روغن چرب كنيد. ابتدا مقداري از برنج نارنجي رنگ را داخل قالب بريزيد و خوب فشار دهيد. سپس برنج سفيد زيره دار و در لايه آخر برنج سبز رنگ را بريزيد و خوب فشار دهيد. حالا قالب ها را در ظرف هاي مورد نظر برگردانيد و سرو كنيد. پلو سه رنگ را مي‌توانيد با تكه‌هاي مرغ يا گوشت پخته سرو كنيد.

براي ديدن مطالب بيشتر آشپزي مجله دلتا را بخوانيد.

آش كشك ، بخوري پاته نخوري پاته

۷۷ بازديد

آش كشك يكي از آش هاي ايراني است كه به دليل وجود كشك در آن، خواص زيادي دارد.

طرز تهيه آش كشك

آش كشك يكي از انواع آش است كه بسيار خوشمزه و مغذي است. در پخت آش كشك از انواع حبوبات، پروتئين و كشك استفاده شده و از اين رو يك غذاي كامل به حساب مي‌آيد.

براي آشنايي با طرز تهيه آش كشك با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم :

  • سبزي آش: ۵۰۰ گرم
  • نخود: يك پيمانه
  • لوبيا چيتي: يك پيمانه
  • برنج: يك پيمانه
  • عدس: نصف پيمانه
  • بلغور گندم: يك سوم پيمانه
  • بلغور جو: يك سوم پيمانه
  • سيب زميني: 2 عدد
  • پياز: ۲ عدد
  • سير: ۲ عدد كامل
  • كشك: يك كيلو
  • ادويه: يك قاشق مرباخوري
  • زردچوبه: 2 قاشق مرباخوري
  • نعناع: 3 قاشق مرباخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه آش

طرز تهيه :

نخود، لوبيا، بلغور جو و بلغور گندم را از روز قبل در آب خيس كنيد.

سپس آن ها را با چند ليوان آب در قابلمه بريزيد تا بپزند. موقع جوش آمدن حرارت را كم كنيد. در قابلمه را كامل نبنديد، چون ممكن است بلغور سر برود.

عدس و برنج را بشوييد و سيب زميني را نگيني خرد كنيد. آن ها را با سبزي آش و مقداري آب در قابلمه‌اي كه براي پخت آش در نظر گرفته‌ايد، بريزيد.

صبر كنيد تا سيب زميني و عدس كاملاً بپزند. كشك را با دو ليوان آب رقيق كرده، با حبوبات و بلغور هاي پخته شده در قابلمه بريزيد. يك ساعت زمان بدهيد تا آش جا بيفتد.

پياز را ريز خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. سير ها را هم پس از خرد كردن به پياز افزوده و تفت دهيد تا سرخ شوند.

پس از طلايي شدن سير و پياز، ادويه، زردچوبه، نعناع، نمك و فلفل را به آن ها افزوده و پس از كمي تفت دادن در آش بريزيد.

انواع آش

نكات :

مقدار نمك بستگي به شوري كشك دارد. اگر كشك شور است، نمك اضافه نكنيد.

موقع پخت حبوبات و بلغور ها مراقب سر رفتن مواد باشيد.

قبل از افزودن كشك به آش، حتماً بايد سيب زميني و عدس پخته باشند. در غير اين صورت با اضافه كردن كشك نمي‌پزند.

در استفاده از سير و پياز خساست به خرج نديد. هر چه مقدار آن ها بيشتر باشد، آش خوشمزه تر مي‌شود.