• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه كوفته تبريزي

۳۰ بازديد

كوفته تبريزي يكي از غذاهاي معروف و پرطرفدار ايراني است كه اصالت آن متعلق به شهر تبريز است. اين كوفته خوشمزه به دليل طعم و مزه بي‌نظيري كه دارد، تقريبا در تمام شهرهاي ايران طبخ مي‌شود.

كوفته تبريزي از غذاهاي لذيذ و اصيل ايراني است كه تهيه آن فوت و فن‌هاي خاص خود را دارد. براي آشنايي با طرز تهيه كوفته تبريزي با آشپزي مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه كوفته تبريزي

  • پياز: يك عدد
  • لپه: يك ليوان
  • برنج: يك ليوان
  • تخم‌مرغ: ۲ عدد
  • تره و مرزه به مقدار لازم
  • زعفران: يك قاشق غذاخوري
  • پياز داغ: ۳ قاشق غذاخوري
  • گوشت چرخ‌كرده: يك كيلو
  • آرد نخودچي: ۲ قاشق غذاخوري
  • سبزي كوفته: نيم كيلو
  • آلو، زرشك و گردو به ميزان لازم
  • رب گوجه‌فرنگي: ۳ قاشق غذاخوري
  • تخم‌مرغ آب‌پز: به تعداد كوفته‌ها
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

طرز تهيه كوفته تبريزي

طرز تهيه كوفته تبريزي

لپه را از شب قبل خيس كرده و چند بار آب آن را عوض ‌كنيد؛ با اين كار نفخ لپه از بين مي‌رود. لپه را در قابلمه‌ا‌ي كوچك نيم‌پز كرده و كنار بگذاريد.

در قابلمه‌اي ديگر، آب را جوش آورده و برنج را در آن بريزيد. پس از اينكه برنج كمي نرم شد، آن را آبكش كنيد. لپه و برنج نيم‌پز را با گوشت‌كوب بزنيد تا نيم‌كوب شود. دقت كنيد مواد له نشود.

در قابلمه‌اي آب ريخته و تخم‌مرغ‌ها را در كيسه فريزر گذاشته، گره بزنيدو در آب بگذاريد تا پخته و آب‌پز شود؛ سپس پوست آنها را بگيريد.

پياز داغ، رب‌ گوجه‌فرنگي، مرزه، تره، دارچين، نمك و فلفل را در قابلمه گذاشته، روي آنها آب بريزيد تا جوش بيايد. شعله را كم ‌كنيد تا سس به آرامي آماده شود.

پياز را ريز رنده كرده، آب آن را ‌بگيريد و با گوشت مخلوط ‌كنيد. فلفل، نمك، آرد نخودچي و زردچوبه را روي مواد بريزيد و خوب ورز ‌دهيد. سبزي كوفته، لپه و برنج نيم‌كوب شده را هم افزوده، دوباره ورز ‌دهيد. در آخر تخم‌مرغ‌ها را در كاسه‌اي بشكنيد و به مواد بيفزاييد.

به اندازه يك ليموي بزرگ از مايه كوفته برداشته، وسط آن را گود ‌كنيد. يك عدد تخم‌مرغ كامل، آلو، گردو و زرشك داخل آن گذاشته و آن را گرد ‌كنيد.

كوفته‌ها را در قابلمه سس چيده و شعله را ملايم ‌كنيد. كوفته‌ها را در سس در حال جوشيدن نگذاريد، چون در اين حالت ممكن است از هم باز شود. از ابتدا تا انتهاي پخت، در قابلمه را نصفه بگذاريد. پس از يك ساعت، غذا آماده است. كوفته‌هاي آماده شده را در ظرف چيده و با زرشك و گردو تزيين كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي محلي “بزقرمه، غذاي سنتي كرمان” را مطالعه كنيد.

دستور پخت آلبالو پلو مجلسي

۳۴ بازديد

آلبالو پلو از غذاهاي اصيل ايراني است كه بيشتر در مجالس و مهماني‌ها سرو مي‌شود و يك غذاي فصلي به حساب مي‌آيد.

آلبالو پلو

آلبالو پلو غذايي خوش‌طعم و ملس است كه با مرغ يا گوشت قلقلي درست مي‌شود. با اينكه آلبالو مخصوص فصل تابستان است، ولي با منجمد كردن آن مي‌توان در تمام ايام سال اين غذاي خوشمزه را طبخ كرد. براي آشنايي با طرز تهيه آلبالو پلو مجلسي با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه آلبالو پلو

  • برنج: ۴ پيمانه
  • شكر: ۲۵۰ گرم
  • آلبالو: ۵۰۰ گرم
  • زعفران دم‌كرده به ميزان لازم

آلبالو پلو مجلسي

طرز تهيه آلبالو پلو

آلبالو را بشوييد و صبر كنيد تا آب آن گرفته شود؛ سپس هسته آن را بگيريد. اگر هسته‌گير نداريد، از ني براي درآوردن هسته آلبالو استفاده كنيد.

آلبالوهاي هسته گرفته را در ظرفي ريخته و شكر را لابه‌لاي آنها بپاشيد. معمولا مقدار شكر نصف مقدار آلبالو است كه بنا به ذائقه مي‌توانيد آن را كم يا زياد كنيد.

روي ظرف را بپوشانيد و يك شب در يخچال بگذاريد تا آلبالو آب بيندازد.

آلبالوها را در قابلمه بريزيد و روي شعله ملايم بگذاريد تا  ۱۰ دقيقه بجوشد. در اين فاصله كف روي آن را با قاشق برداريد و با كفگير سوراخ‌دار آلبالوها را از شربت جدا كنيد؛ سپس ۱۰ دقيقه ديگر شربت را به تنهايي بجوشانيد تا كمي قوام پيدا كند. پس از قوام آمدن، آن را كنار بگذاريد تا خنك شود.

طرز تهيه آلبالو پلو

برنج را چند ساعت با آب و نمك خيس كنيد. آن را در آب در حال جوش ريخته و وقتي كمي نرم شد، آبكش كنيد. بهتر است براي آلبالو پلو برنج را كمي زنده آبكش كنيد تا در زمان دم كشيدن شفته نشود.

كف قابلمه ته‌ديگ نان يا سيب‌زميني بگذاريد. لايه لايه برنج و آلبالو بريزيد تا مواد تمام شود. مي‌توانيد مقداري از آلبالوي پخته شده را براي تزيين روي غذا نگه داريد.

وقتي برنج بخار كرد، دمكني بگذاريد تا غذا دم بكشد و آماده شود. وقتي برنج دم كشيد، مقداري از آن را با زعفران دم‌كرده و شربت آلبالو مخلوط و براي تزيين استفاده كنيد.

آلبالو پلو را بنا به سليقه مي‌توانيد با مرغ زعفراني يا گوشت قلقلي سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي ايراني “طرز تهيه كوفته تبريزي” را مطالعه كنيد.

خورشت آلو مسما با رب انار

۳۴ بازديد

خورشت آلو مسما با رب انار يكي از غذاهاي خوشمزه ايراني است كه با مرغ و آلو و رب انار درست مي‌شود.

خورشت آلو مسما با رب انار

خورشت آلو انواع گوناگوني دارد و هم با گوشت قرمز و هم با مرغ طبخ مي‌شود. وقتي اين خورشت با مرغ درست شود، آلو مسما نام دارد كه يكي از خورشت‌هاي پرطرفدار ايراني است. براي آشنايي با طرز تهيه خورشت آلو مسما با رب انار با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم تهيه خورشت آلو مسما با رب انار :

  • مرغ: ۴ قطعه
  • برگه قيسي: يك چهارم ليوان
  • آلو خورشتي: نصف ليوان
  • زرشك:۲ قاشق غذاخوري
  • رب گوجه‌‌فرنگي: يك قاشق غذاخوري
  • رب انار: ۴ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
  • روغن مايع: ۴ قاشق غذاخوري
  • پياز: يك عدد
  • شكر به ميزان لازم

خورشت لو مسماآ

طرز تهيه خورشت آلو مسما با رب انار :

پياز را نگيني خرد كرده و در روغن تفت دهيد تا سبك و رنگ آن طلايي شود. ادويه‌ها را به پياز داغ افزوده و تفت دهيد.

تكه‌هاي مرغ را به مواد بيفزاييد و دوباره تفت دهيد تا ادويه‌ها به خورد مرغ بروند. حدود ۱۰ دقيقه براي اين كار كافي است؛ سپس رب گوجه‌فرنگي را افزوده و كمي تفت دهيد تا رنگ رب باز شود و بوي خامي آن از بين برود.

آلو خورشتي و برگه قيسي و زرشك را از قبل شسته و حدود يك ربع خيس كنيد. پس از خيس خوردن، با رب انار به مواد اضافه كرده و تفت دهيد.

مقداري آب جوش در حدي كه روي مرغ‌ها را كاملا بپوشاند در قابلمه بريزيد. در قابلمه را ببنديد و حدود دو ساعت روي شعله ملايم بگذاريد تا خورشت پخته شود و جا بيفتد.

نيم ساعت آخر پخت غذا، به مقدار دلخواه شكر اضافه كرده و ميزان ترشي يا شيريني غذا را بنا به ذائقه اندازه كنيد. در آخر بايد حدود يك ليوان از آب خورشت باقي بماند و خورشت غليظ شده باشد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه خورشت آلو مسما با رب گوجه‌فرنگي “خورشت آلو مسما” را مطالعه كنيد.

طرز تهيه كالباس خانگي ليواني

۲۲ بازديد

طرز تهيه كالباس خانگي گوشت هم دقيقا به همين ترتيب است با اين تفاوت كه به جاي گوشت مرغ از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده كنيد.

كالباس خانگي

هومر، شاعر و داستان‌نويس مشهور يوناني هم در برخي كتاب‌هايش به سوسيس و كالباس اشاره كرده است. در تاريخ پر فراز و نشيب سوسيس و كالباس ( در دوره‌اي كليسا و در دوره‌هايي هم برخي دولت‌ها خوردن كالباس و سوسيس را منع كرده بودند) ايراني‌ها هم دستي بر آتش داشتند. مثلا در دوران جنگ جهاني دوم سربازان انگليسي مستقر در ايران به دولت انگليس نامه نوشتند تا با فرستادن چند تن سوسيس و كالباس به خاورميانه و آفريقا موافقت كند. با اين تفاسير تفاوت ژامبون و كالباس، طرز تهيه كالباس خانگي قارچ و مرغ عالي و خوشمزه ليواني بدون نياز به كاور يا دستگاه خاصي، كالباس گوشت، كالباس خشك و كالباس دودي و تركيب ادويه كالباس را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم

  • سينه مرغ : ۲ عدد متوسط (مي‌توانيد از تركيب يك سينه و يك ران هم استفاده كنيد)
  • قارچ : ۱ ليوان فرانسوي دسته‌دار
  • هويج : نگيني خرد شده و نيم‌پز ½ ليوان فرانسوي دسته‌دار
  • نشاسته ذرت : ۳ قاشق غذاخوري
  • سير : ۳ حبه
  • روغن مايع : ۳ قاشق غذاخوري
  • سس گوجه : ۱ قاشق مرباخوري
  • سس خردل : ۱ قاشق مرباخوري
  • نمك : ۱ قاشق چايخوري
  • يخ : ۲ قالب كوچك

كالباس خانگي ليواني

تركيب ادويه كالباس خانگي

پودر زنجبيل: ½ قاشق مرباخوري

فلفل سياه: ½ قاشق مرباخوري

ادويه كاري: ½ قاشق مرباخوري

پودر دارچين: ½ قاشق چايخوري

پودر هل: ½ قاشق چايخوري

جوزهندي: ¼ قاشق چايخوري

دانه فلفل سياه: ۱ قاشق چايخوري

پسته: ۲ قاشق غذاخوري خرد شده

طرز تهيه كالباس خانگي ليواني

  • براي درست كردن كالباس ليواني با طعم كالباس بيرون و بازاري يا همان كالباس خشك بايد از ليوان‌هايي استفاده كنيد كه هم تحمل حرارت زياد را داشته باشند و نشكن باشند و هم ممكن است رنگش بعد از استفاده كدر شود و ديگر براي پذيرايي قابل استفاده نباشد. پس از مقاومت ليوان‌تان حتما مطمئن باشيد.
  • براي تهيه كالباس مرغ ليواني مثل بيرون و با طعم بازاري ابتدا بايد قارچ‌ها را بلانچ كنيد (اگر قارچ دوست نداريد آن را حذف كنيد). براي بلانچ كردن قارچ به اين ترتيب عمل كنيد: قارچ‌ها را به صورت اسلايس خرد كنيد و روي آن‌ها آبجوش بريزيد. ۲ الي سه دقيقه صبر كنيد و سپس آن‌ها را داخل آب يخ بريزيد. به اين ترتيب براي موارد ديگر مي‌توانيد قارچ‌ها را به مدت چند ماه فريز هم كنيد.
  • تكه‌هاي مرغ شسته شده و خشك شده را به همراه دو قالب يخ، ادويه و نمك، آرد ذرت، سس خردل، سس گوجه و روغن در غذاساز بريزيد. تمام مواد را در غذاساز پوره كنيد. سپس مايه كالباس را در يك ظرف بريزيد و با هويج نيم پز و نگيني خرد شده، پسته خرد شده، قارچ بلانچ شده و دانه فلفل سياه خوب مخلوط كنيد. در صورت دلخواه يك تكه گوشت گوسفند يا گوساله را هم مي‌توانيد خيلي نازك خرد كنيد و به گوشت مرغ اضافه كنيد كه البته اختياري است.
  • ۲ ليوان را با مقداري روغن مايع كمي چرب كنيد و سپس مايه كالباس را در ليوان‌ها بريزيد. روي ليوان‌ها فويل بكشيد و در قابلمه آبجوش قرار دهيد. مقدار آب بايد تا كمر ليوان‌ها باشد نه بيشتر. مدت زمان پختن كالباس مرغ و گوشت خانگي ۱ و نيم الي ۲ ساعت روي شعله ملايم گاز است. در تمام مدت پخت كالباس درب قابلمه را برنداريد. مراقب باشيد فويل سوراخ يا درز نداشته باشيد. كالباس خانگي مرغ و گوشت به راحتي از ليوان جدا مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ “استيك با سس قارچ” را مطالعه كنيد.

 

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

طرز تهيه كدو سوخاري

۳۴ بازديد

كدو سوخاري يك ميان‌وعده مقوي و سالم است كه در همين حال بسيار لذيذ و ترد است.

كدو سوخاري

در اين مطلب طرز تهيه يك پيش‌غذا يا ميان‌وعده خيلي ترد و لذيذ و در عين حال سالم و كم كالري را به شما معرفي مي‌كنيم كه با كدو سبز درست مي‌شود با درست كردن اين پيش‌غذاي خوشمزه مي‌توانيد بيشتر از كدو كه فوق‌العاده مفيد است استفاده كنيد و بيشتر از طعم دلپذير آن لذت ببريد در ادامه با طرز تهيه كدو سوخاري داخل فر با مجله دلتا همراه باشيد.

طرز تهيه كدو سوخاري

مواد لازم

  • كدو سبز : ۴ عدد
  • شير : يك پيمانه
  • پنير پارمزان : ۱/۲ پيمانه
  • پودر سوخاري : ۱/۲ پيمانه
  • پونه كوهي : ۱ قاشق چاي‌خوري
  • پودر سير : ۱ قاشق چاي‌خوري
  • سير : ۱ قاشق چاي‌خوري

طرز تهيه كدو سوخاري

  • براي تهيه اين ميان‌وعده لذيذ ابتدا بايد كدوهارو برش بزنيد و بعد خوب بشوريد و سر و ته آن‌ها را ببريد و بعد با چاقو به صورت نواري خردشان كنيد احتياجي به كندن پوست آن‌ها نيست. حالا آن‌ها را داخل شير بگذاريد تا خيس بشوند و بعد مواد سوخاري راحت به آن‌ها بچسبد.
  • مي‌توانيد به جاي شير از تخم‌مرغ هم‌زده هم استفاده كنيد. همه مواد ديگري كه داريد رو داخل يه كاسه بريزيد. مواد رو خوب با هم مخلوط كنيد.
  • حالا كدوهارو داخل مواد سوخاري بگذاريد تا خوب به مواد آغشته بشوند.
  • در نهايت كدوهاي آغشته شده به مواد سوخاري را روي توري داخل فر بگذاريد و اجازه بديد براي ۱۰ الي ۱۵ دقيقه داخل فري كه از قبل با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد گرم كرده بوديد بمونند تا بپزند در ۵ دقيقه نهايي هم گريل را روشن كنيد تا ترد و طلايي بشوند.
  • حال كدوهاي سوخاري خوشمزه حاضر است مي‌توانيد ميل كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي فست فودي طرز تهيه لازانيا رژيمي با كدو را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه سوپ شلغم و مرغ

سمبوسه؛ غذاي لذيذ هندي‌ها

پياز سوخاري شكم پر

طرز تهيه كتلت بادمجان

سالاد اسفناج و لبو

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

ران مرغ پنيري؛ ترد و خوشمزه

۳۲ بازديد

يكي از غذاهاي خانگي خوش طعم و مناسب ذائقه كودكان، ران مرغ پنيري است.

ران مرغ پنيري

ران مرغ پنيري يكي از غذاهاي سريع و خوشمزه است كه مي‌تواند در كمترين زمان و با هزينه معقول براي اهل خانه به‌ويژه كودكان پخته و سرو شود. بخش آشپزي مجله دلتا را با طرز تهيه ران مرغ پنيري ورق بزنيد.

مواد لازم

  • ران مرغ : ۵ عدد
  • سيب‌زميني متوسط : (۲ عدد آب‌پزشده)
  • پياز متوسط : ۱ عدد
  • برگ بو : ۲ عدد
  • سير : ۳ حبه
  • پنير موزارلا (پيتزا) : ۱۶۰ گرم
  • سس خردل : ۱ قاشق غذاخوري
  • پودر سوخاري نارنجي : به ميزان لازم
  • تخم‌مرغ : ۳ عدد
  • آرد سفيد : ۱ ليوان
  • زردچوبه، نمك، فلفل سياه و قرمز : به ميزان لازم

ران مرغ پنيري

طرز تهيه ران مرغ پنيري

  • ابتدا پياز را به صورت نگيني خرد كرده و در روغن و زردچوبه تفت دهيد، تا رنگ آن طلايي شود. ران‌هاي مرغ را اضافه كرده و اجازه دهيد تمام قسمت‌هاي آن تفت داده شود. سپس نمك و فلفل را اضافه كنيد.
  • حبه‌هاي سير، برگ بو و يك ليوان آب جوش را به ظرف اضافه كرده و اجازه دهيد ران‌ها پخته شوند.
  • بعد از پخت ران‌ها، گوشت ران‌ها را وقتي كمي خنك شد از استخوان جدا كنيد. (استخوان ران‌ها را دور نيندازيد)
  • گوشت ران‌ها را با كمك غذاساز يا رنده پودر كنيد.
  • سيب‌زميني آبپز را رنده كرده و آن را به اضافه پنير پيتزا، نمك و ادويه دلخواه خود به مرغ پودرشده اضافه كرده و خوب ورز بدهيد تا به شكل خمير در بيايد.
  • تكه‌اي از خمير را برداريد، استخوان را وسط آن قرار دهيد. پنير پيتزا را طوري روي خمير بريزيد تا پنير به خورد تمام قسمت‌هاي آن برود. سپس خمير را روي استخوان شكل دهيد به طوري كه به شكل ران مرغ در بيايد. دستتان را با آب خيس كنيد تا خمير به به دست نچسبد.
  • پس از آماده شدن ران ها، آن‌ها را داخل آرد سفيد، بعد تخم مرغ زده‌شده و بعد پودر سوخاري بغلتانيد.
  • سپس ران‌ها را در روغن شناور سرخ كنيد.
  • بعد سرخ شدن با كمك دستمال پارچه‌اي تميز، روغن اضافي آن‌ها را بگيريد.
  • ران مرغ پنيري در كنار سس قرمز تند و سس خردل سرو مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي فست فودي طرز تهيه پيتزا ايتاليايي را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه پيتزا ايتاليايي

طرز تهيه لازانيا رژيمي با كدو

طرز تهيه كالباس خانگي ليواني

دستور پخت پيتزا ماهي تن

طرز تهيه كتلت بادمجان

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

خورشت آلو؛ ترش و ملس

۳۱ بازديد

خورشت آلو مسما از انواع خورشت‌هاي خوشمزه ايراني است كه با روش‌هاي مختلفي تهيه مي‌شود.

طرز-تهيه-خورشت-آلو

كمتر كسي است كه عاشق غذاهاي ايراني باشد و با خورشت‌هاي ترش و شيرين ميانه‌اي نداشته باشد. از خورشت فسنجان گرفته تا آلو اسفناج، همه به دليل طعم ملس‌شان پرطرفدار و پاي ثابت سفره‌هاي ايراني شده‌اند. اگر شما نيز يكي از هواداران طعم ترش و شيرين هستيد و مي‌خواهيد خواص بي‌نظير آلو بخارا را به وعده‌هاي غذايي خود اضافه كنيد، طرز تهيه خورشت آلو را در مجله دلتا بخوانيد.

خورشت آلو

مواد لازم

  • گوشت خورشتي گوسفندي ۲۰۰ گرم
  • آلو بخارا ۲ پيمانه
  • شكر ۳ قاشق غذاخوري
  • زعفران دم شده ۳ قاشق غذاخوري
  • هويج يك عدد
  • سيب‌زميني يك عدد
  • پياز يك عدد
  • نمك، زردچوبه و روغن به مقدار لازم
  • رب گوجه فرنگي (اختياري) يك قاشق غذاخوري

طرز تهيه خورشت آلو بخارا

  • پياز را خلالي و ريز خرد كنيد و در روغن تفت دهيد. وقتي پياز سبك و طلايي شد، گوشت را اضافه كرده و تفت دهيد تا آب گوشت جمع شود و رنگش كمي تغيير كند. كمي زردچوبه را روي گوشت بريزيد و چند دور بچرخانيد. سپس مقداري آب جوش به گوشت‌ اضافه كنيد و اجازه دهيد نيم‌پز شود.
  • حدود يك ساعت بعد، زعفران را به گوشت اضافه كنيد. نزديك به نيم ساعت ديگر براي پخت كامل گوشت صبر كنيد. پس از گذشت اين زمان، آلو بخاراهايي كه نيم ساعت پيش خيس كرده‌ايد را همراه با شكر و نمك در قابلمه بريزيد.
  • در همان فاصله‌اي كه خورشت در حال جا افتادن است، هويج را خلالي خرد كنيد. حدود يك ربع هويج را در قابلمه بجوشانيد و سپس در تابه‌اي كه كمي روغن در آن ريخته‌ايد تفت دهيد. مراقب باشيد روي هويج‌ها نسوزد و تيره نشود. در پايان يك قاشق چاي‌خوري شكر را روي هويج‌ها بريزيد، كمي بچرخانيد و تابه را از روي حرارت برداريد.
  • سيب‌زميني‌هايي كه خلالي و ريز خرد كرده‌ايد را نيز در تابه ديگري سرخ كنيد. وقتي خوب سرخ شدند، يك قاشق زعفران اضافه كرده و كمي هم بزنيد تا همه سيب‌زميني‌ها رنگ زعفران را به خود بگيرند.
  • در صورت تمايل يك قاشق رب گوجه فرنگي را تفت دهيد و به قابلمه خورشت اضافه كنيد. البته مطمئن باشيد كه بدون رب گوجه فرنگي نيز خورشت آلو خوش‌رنگ و طعم مي‌شود. وقتي آب خورشت آلو بخارا قوام گرفت، آن را در ظرف دلخواه سرو كنيد و هويج و سيب‌زميني سرخ شده را هم روي آن بريزيد. در صورت تمايل مي‌توانيد كمي خلال پسته و بادام را نيز تفت دهيد (خيلي كوتاه) و در لحظات پاياني جوشيدن خورشت به آن اضافه كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع خورشت “خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

خورشت باميه ؛ خوشمزه و لذت بخش

طرز تهيه‌ خوراك مرغ پرتقالي

دوغ پاي؛ خورشت قيمه سيستاني

طرز تهيه خورشت هلو

خوراك آلو؛ غذاي لذيذ شيرازي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

طرز تهيه و مزه دار كردن جوجه كباب در فر

۲۸ بازديد

امروزه اكثر افراد در آپارتمان‌ها زندگي مي‌كنند، بنابراين امكان برپاكردن آتش در منقل و درست كردن كباب براي آن‌ها وجود ندارد. اما به راحتي مي‌توان كباب را در فر نيز تهيه كرد.

جوجه كباب در فر

ديابت از آن جمله بيماري‌هايي است كه نياز به رژيم غذايي خاصي دارد، هر چند چه مبتلا به ديابت باشيد و چه نباشيد رعايت يك رژيم غذايي سالم با حداقل ميزان قند سلامت شما را تضمين مي‌كند. براي جبران حذف قند از رژيم غذايي افراد ديابتي بهتر است پروتئين را جايگزين كنيد و ميزان مصرف روغن را به حداقل برسانيد. طرز تهيه خوراك سيب‌زميني و جوجه كباب در فر و مزه دار كردن جوجه كباب به عنوان يك وعده غذاي ايده‌آل براي افراد ديابتي را در مجله دلتا بخوانيد.

مزه دار كردن جوجه كباب

مواد لازم

  • مرغ: يك عدد كامل و كوچك
  • ريحان: يك دسته
  • روغن زيتون: ۶ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل سياه و قرمز: به ميزان لازم
  • ليموترش: دو عدد
  • سيب‌زميني كوچك: نيم كيلوگرم
  • سير: ۱۰ حبه

طرز تهيه مزه دار كردن جوجه كباب در فر

  • براي درست كردن خوراك سيب زميني و جوجه كباب در فر ابتدا فر را روشن كنيد و روي درجه ۲۵۰ درجه سانتي‌گراد تنظيم كنيد. مرغ را تميز كنيد و بشوريد و دو قاشق روغن زيتون را روي تمام سطح آن را با يك برس بماليد.
  • ريحان‌ها را پاك كنيد و بشوريد و بگذاريد خشك شوند. شكم‌مرغ را باز كنيد و ريحان‌ها را در شكم مرغ بگذاريد. مقداري نمك و فلفل سياه و قرمز روي سطح و داخل شكم مرغ بماليد.
  • براي سيب‌زميني اين خوراك بهتر است از سيب‌زميني‌هاي كوچك استفاده كنيد. سيب‌زميني‌ها را خوب بشوريد و اگر ريز هستند به همان ترتيب پوست بگيريد. اگر سيب زميني‌ها درشت هستند بسته به اندازه آن‌ها به دو يا ۴ قسمت مساوي تقسيم كنيد.
  • سيب‌زميني‌ها را با پوست هم مي‌توانيد استفاده كنيد اما پوست سيب‌زميني را حتما با يك برس از گل و لاي پاك كنيد و خوب بشوريد. سيني فر را كمي با روغن زيتون چرب كنيد و مرغ را وسط سيني فر بگذاريد.
  • براي مزه دار كردن جوجه كباب اطراف مرغ را به سيب‌زميني و حبه‌هاي پاك شده سير پر كنيد. ليموترش‌ها را حلقه حلقه كنيد و مقداري را داخل شكم مرغ بگذاريد و بقيه را در روي سطح مرغ و  روي سيب‌زميني‌ها بچينيد.
  • باقي‌مانده روغن زيتون را روي مرغ و سيب‌زميني‌ها را بريزيد. سيني فر را داخل فر بگذاريد و دما را كم كنيد. دما را روي ۲۰۰ درجه سانتي‌گراد تنظيم كنيد و به مدت ۴۵ دقيقه زمان بدهيد تا بپزد. براي اين‌كه تمام قسمت‌هاي مرغ خوب بپزد و طلايي شود هر ۱۵ دقيقه يك بار مرغ را در سيني زير و رو كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع جوجه كباب ”خوراك جوجه كباب حلزوني” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

خورشت مرغ كاري؛ يك غذاي هندي خوشمزه

طرز تهيه خورشت هلو

طرز تهيه آش زرشك ؛ آش خراسان شمالي

طرز تهيه كازان بادمجان

شويد پلو با تن ماهي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

استيك با سس قارچ

۲۹ بازديد

استيك با سس قارچ يك غذاي دوست داشتني براي همه است. طعم عالي گوشت با قارچ هوش را از سر همه ميبرد

استيك با سس قارچ

استيك با سس قارچ يك غذاي دوست داشتني براي همه است. طعم عالي گوشت با قارچ هوش را از سر همه ميبرد اما تهيه كردن استيك از آن جايي كه نكات و مراحلي دارد ممكن است به نظر بعضي‌ها سخت بيايد. يا حتي باعث شود از تهيه كردن و خوردن آن در منزل صرف نظر كنند. در اين دستور آشپزي سعي كرده ايم سختي هاي تهيه يك استيك عالي و خوش طعم را براي شما عزيزان آسان تر كنيم و هر چه را كه لازم است درباره استيك با سس قارچ بدانيد در اين مطلب به شما طرز تهيه استيك با سس قارچ را در مجله دلتا معرفي مي‌كنيم.

طرز تهيه استيك با سس قارچ

مواد لازم جهت تهيه استيك با سس قارچ

براي سس قارچ:

  • آب گوشت : ۱ پيمانه
  • آرد سفيد : يك قاشق سوپ‌خوري
  • كره : ۵۰ گرم
  • قارچ : ۲۵۰ گرم
  • شير : يك پيمانه
  • نمك و فلفل : به اندازه كافي

براي استيك:

  • گوشت فيله يا راسته : ۳ قطعه ۲۵۰ گرمي
  • سيب‌زميني : دو عدد
  • نخود‌فرنگي : ۱۰۰ گرم
  • هويج : شش عدد
  • كره :۱۵۰ گرم
  • نمك و فلفل : به اندازه كافي

طرز تهيه استيك با سس قارچ

  • استيك را بايد در تابه چدني سرخ كرد و در هر نوبت يك استيك را در تابه قرار داد.
  • قطعات گوشت را كمي بكوبيد. دو طرف هر قطعه را به نمك و فلفل آغشته كنيد. هر قطعه گوشت را بطور جداگانه در روغن سرخ كنيد.
  • سيب‌زميني‌ها را پوست كنده و بصورت خلال در بياوريد. سيب زميني‌ها را تا زمان سرخ شدن در ظرفي حاوي آب نگه داريد تا در مجاورت هوا سياه نشود.
  • همزمان با سرخ شدن استيك‌ها اما در تابه‌اي جداگانه، سيب زميني‌ها را هم سرخ نمائيد. نخود فرنگي و هويج را هم در ظرفي جداگانه ميپزيم.
  • براي تهيه سس قارج ابتدا كره را در تابه كوچكي روي حرارت ملايم آب بكنيد. سپس آرد را به آن افزوده و آن را كمي سرخ كنيد. آب گوشت را به آرامي داخل آرد ميريزيم و همچنان هم ميزنيم. آنقدر اين كار را ادامه ميدهيم تا سس نرمي بدست آيد. سپس شير بدان افزوده و هم ميزنيم. قارچها را شسته و در اندازه‌هاي متوسط خرد كنيد. بعد آن‌را در كره سرخ نماييد و داخل سس بريزيد و هم بزنيد.
  • حال استيك‌ها را در ظرف گذاشته و روي آنها سس قارچ بريزيد و با سيب‌زميني، (نخود فرنگي و هويج پخته) تزئين بكنيد.
  • استيك شما آماده است نوش جان كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ “ماهي سالمون با سالاد نودل” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه خورشت هلو

رولت برنج؛ رولت لذيذ آسيايي

طرز تهيه رول عدسي

برنج سرخ شده هاوايي

طرز تهيه پيتزا ايتاليايي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

اسكندر كباب؛ طعم اصيل يك غذاي تركي

۲۱ بازديد

اسكندر كباب از شناخته‌شده‌ترين و قديمي‌ترين غذاهاي تركيه است كه مزه خاص آن به مذاق كباب‌دوستان ايراني نيز خوش آمده است.

طرز تهيه اسكندر كباب تركي

تركيه مهد غذاهاي خوشمزه و لذيذي است كه اغلب با طبع ما ايراني‌ها جور درمي‌آيد. اسكندر كباب نيز از اين غذاهاست كه هميشه با ماست سرو مي‌شود و گاهي يك كوفته گوشت هم روي آن قرار داده مي‌شود. اين كباب تركي خوشمزه را كه از معروف‌ترين غذاها در استانبول است، مي‌توان در منزل هم تهيه كرد. با طرز تهيه اسكندر كباب تركي با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم

  • فيله گوشت گاو يا گوسفند ۹۰۰ گرم
  • پياز بزرگ ۲ عدد
  • روغن زيتون ۵ قاشق غذاخوري
  • مرزنگوش خشك ۲ قاشق چاي‌خوري
  • پودر فلفل قرمز ۲ قاشق چاي‌خوري
  • نمك و فلفل سياه به مقدار كافي
  • رب گوجه ۳ قاشق غذاخوري
  • گوجه ۳ عدد
  • فلفل تند سبز خرد شده ۲ عدد
  • نان پيتا يا نان معمولي كوچك ۶ عدد
  • ماست ساده ۵۰۰ گرم

اسكندر كباب

طرز تهيه اسكندر كباب تركي

  • از روز قبل مواد طعم‌دهنده گوشت را تهيه كنيد و بگذاريد گوشت تا صبح داخل آنها باقي بماند. براي اين كار، پياز را رنده كنيد يا داخل غذاساز بريزيد و خرد كنيد طوري كه تقريبا مايع شود. پياز را از يك صافي ريز رد كنيد و آبش را داخل يك كاسه غير فلزي بريزيد.
  • گوشت را به صورت ورقه‌هاي باريك ببريد. ورقه‌ها را با گوشتكوب يا با پشت يك قاشق چوبي تا جاي ممكن نازك كنيد و به صورت مستطيل‌هاي تقريبا ۴ در ۵ سانتيمتري ببريد.
  • آب پياز را در كاسه بزرگي با مرزنگوش، فلفل قرمز، روغن زيتون، نمك و فلفل سياه مخلوط كنيد. ورقه‌هاي گوشت را داخل آن بريزيد طوري كه همه‌ ورقه‌ها از مواد پوشيده شوند. سپس روي ظرف را با سلفون بپوشانيد و آن را داخل يخچال قرار دهيد.
  • فر را با دماي ۱۸۰ درجه سانتيگراد روشن كنيد تا گرم شود. براي تهيه سس، روغن زيتون را داخل تابه‌اي بريزيد و تابه را روي شعله متوسط قرار دهيد. رب گوجه، پودر فلفل قرمز، كمي نمك و فلفل سياه را به روغن اضافه كرده و با هم مخلوط كنيد. ۲ پيمانه آب روي آن بريزيد و صبر كنيد تا به جوش بيايد. سپس زير شعله را كم كنيد و اجازه دهيد ۱۰ دقيقه ديگر روي شعله باقي بماند.
  • نان را به شكل مربع‌هاي كوچك (حدودا ۳ سانتيمتر) ببريد و روي سيني فر بگذاريد. سپس آنها را ۵ دقيقه در فر قرار دهيد تا گرم شوند.
  • كمي روغن زيتون كف تابه‌اي بريزيد و ورقه‌هاي گوشت را روي شعله زياد سرخ كنيد (براي هر طرف حدوداً دو دقيقه كافي است). مراقب باشيد بيش از حد گوشت‌ها را سرخ نكنيد. در گوشه‌اي از تابه، گوجه‌هاي نصف شده و فلفل‌ها را هم سرخ كنيد.
  • وقتي همه چيز آماده شد، اسكندر كباب تركي را در بشقاب‌هاي بزرگ يا ديس بچينيد. اول از همه نان‌هاي گرم شده را كف ظرف بچينيد (گوشه‌اي از ظرف را براي ماست خالي بگذاريد). سپس ورقه‌هاي گوشت را به همين ترتيب روي نان‌ها قرار دهيد. مي‌توانيد براي طعم بيشتر يك قاشق كره آب‌شده هم روي كباب‌ بريزيد. فلفل و گوجه را وسط ظرف يا در گوشه‌اي از آن بگذاريد. سس گوجه تهيه شده را نيز روي كباب بريزيد و در آخر، كنار ظرف چند قاشق ماست بريزيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با طرز تهيه انواع كباب “طرز تهيه كباب تركي خانگي” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه‌ خوراك مرغ پرتقالي

طرز تهيه آبگوشت بختياري

كوكوي نودل و طرز تهيه آن

طرز تهيه اسفناج پلو با گوشت

دوغ پاي؛ خورشت قيمه سيستاني

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد