طرز تهيه كالباس خانگي گوشت هم دقيقا به همين ترتيب است با اين تفاوت كه به جاي گوشت مرغ از گوشت مخلوط گوسفند و گوساله استفاده كنيد.
هومر، شاعر و داستاننويس مشهور يوناني هم در برخي كتابهايش به سوسيس و كالباس اشاره كرده است. در تاريخ پر فراز و نشيب سوسيس و كالباس ( در دورهاي كليسا و در دورههايي هم برخي دولتها خوردن كالباس و سوسيس را منع كرده بودند) ايرانيها هم دستي بر آتش داشتند. مثلا در دوران جنگ جهاني دوم سربازان انگليسي مستقر در ايران به دولت انگليس نامه نوشتند تا با فرستادن چند تن سوسيس و كالباس به خاورميانه و آفريقا موافقت كند. با اين تفاسير تفاوت ژامبون و كالباس، طرز تهيه كالباس خانگي قارچ و مرغ عالي و خوشمزه ليواني بدون نياز به كاور يا دستگاه خاصي، كالباس گوشت، كالباس خشك و كالباس دودي و تركيب ادويه كالباس را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- سينه مرغ : ۲ عدد متوسط (ميتوانيد از تركيب يك سينه و يك ران هم استفاده كنيد)
- قارچ : ۱ ليوان فرانسوي دستهدار
- هويج : نگيني خرد شده و نيمپز ½ ليوان فرانسوي دستهدار
- نشاسته ذرت : ۳ قاشق غذاخوري
- سير : ۳ حبه
- روغن مايع : ۳ قاشق غذاخوري
- سس گوجه : ۱ قاشق مرباخوري
- سس خردل : ۱ قاشق مرباخوري
- نمك : ۱ قاشق چايخوري
- يخ : ۲ قالب كوچك
تركيب ادويه كالباس خانگي
پودر زنجبيل: ½ قاشق مرباخوري
فلفل سياه: ½ قاشق مرباخوري
ادويه كاري: ½ قاشق مرباخوري
پودر دارچين: ½ قاشق چايخوري
پودر هل: ½ قاشق چايخوري
جوزهندي: ¼ قاشق چايخوري
دانه فلفل سياه: ۱ قاشق چايخوري
پسته: ۲ قاشق غذاخوري خرد شده
طرز تهيه كالباس خانگي ليواني
- براي درست كردن كالباس ليواني با طعم كالباس بيرون و بازاري يا همان كالباس خشك بايد از ليوانهايي استفاده كنيد كه هم تحمل حرارت زياد را داشته باشند و نشكن باشند و هم ممكن است رنگش بعد از استفاده كدر شود و ديگر براي پذيرايي قابل استفاده نباشد. پس از مقاومت ليوانتان حتما مطمئن باشيد.
- براي تهيه كالباس مرغ ليواني مثل بيرون و با طعم بازاري ابتدا بايد قارچها را بلانچ كنيد (اگر قارچ دوست نداريد آن را حذف كنيد). براي بلانچ كردن قارچ به اين ترتيب عمل كنيد: قارچها را به صورت اسلايس خرد كنيد و روي آنها آبجوش بريزيد. ۲ الي سه دقيقه صبر كنيد و سپس آنها را داخل آب يخ بريزيد. به اين ترتيب براي موارد ديگر ميتوانيد قارچها را به مدت چند ماه فريز هم كنيد.
- تكههاي مرغ شسته شده و خشك شده را به همراه دو قالب يخ، ادويه و نمك، آرد ذرت، سس خردل، سس گوجه و روغن در غذاساز بريزيد. تمام مواد را در غذاساز پوره كنيد. سپس مايه كالباس را در يك ظرف بريزيد و با هويج نيم پز و نگيني خرد شده، پسته خرد شده، قارچ بلانچ شده و دانه فلفل سياه خوب مخلوط كنيد. در صورت دلخواه يك تكه گوشت گوسفند يا گوساله را هم ميتوانيد خيلي نازك خرد كنيد و به گوشت مرغ اضافه كنيد كه البته اختياري است.
- ۲ ليوان را با مقداري روغن مايع كمي چرب كنيد و سپس مايه كالباس را در ليوانها بريزيد. روي ليوانها فويل بكشيد و در قابلمه آبجوش قرار دهيد. مقدار آب بايد تا كمر ليوانها باشد نه بيشتر. مدت زمان پختن كالباس مرغ و گوشت خانگي ۱ و نيم الي ۲ ساعت روي شعله ملايم گاز است. در تمام مدت پخت كالباس درب قابلمه را برنداريد. مراقب باشيد فويل سوراخ يا درز نداشته باشيد. كالباس خانگي مرغ و گوشت به راحتي از ليوان جدا ميشود.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ “استيك با سس قارچ” را مطالعه كنيد.
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد