• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

دوپيازه گوشت تكه‌اي، خوشمزه با سيب زميني

۸ بازديد

مي‌توانيد از گوشت چرخ‌كرده استفاده كنيد ولي طعم و مزه اين دوپيازه با گوشت تكه‌اي فوق العاده است. شما مي‌توانيد اين دو پيازه گوشت را مانند ساندويج به همراه نان باگت نيز سرو كنيد.

دوپيازه گوشت

دوپيازه گوشت يكي از انواع غذاهاي سنتي ايراني است كه با گوشت خورشتي يا تكه‌اي استخوان‌دار تهيه مي‌شود و به همراه نان يا پلو زعفراني ميل مي‌شود. امروز در مجله دلتا طرز تهيه دوپيازه گوشت با سيب زميني را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه دوپيازه گوشت

  • گوشت تكه‌اي استخوان‌دار و يا بدون استخوان ۴۰۰ گرم
  • پياز ۲ عدد
  • رب يك قاشق غذا‌خوري
  • زعفران به مقدار لازم
  • سيب زميني ۲ عدد
  • نمك، فلفل سياه، زردچوبه و چوب دارچين به مقدار لازم

طرز تهيه دوپيازه گوشت تكه‌اي با سيب زميني

مرحله اول: تفت دادن پياز و گوشت

ابتدا پيازها را پوست بگيريد و به دلخواه خلالي درشت و يا نگيني ريز خرد كنيد سپس داخل تابه ريخته و با كمي روغن و زردچوبه تفت دهيد تا سبك و طلايي شود. گوشت‌هاي خرد شده را نيز اضافه كنيد و تفت دهيد تا گوشت خوب سرخ شود.

مرحله دوم: افزودن رب

زماني‌كه گوشت تغيير رنگ داد، تمام ادويه‌ها را به همراه يك تكه چوب دارچين به مواد اضافه كنيد و در انتها رب را اضافه كنيد.

مرحله سوم: پخت گوشت

حالا رب را با گوشت و ادويه‌ها خوب تفت دهيد تا بوي خامي رب از بين برود سپس كمي آب اضافه كنيد و بگذاريد ابتدا آب جوش بياد سپس حرارت را كم كنيد و اجازه دهيد گوشت پخته شود.

مرحله چهارم: تهيه دوپيازه گوشت

در همين حين كه گوشت در حال پختن است سيب زميني‌ها را پوست كنده و خلالي يا مكعبي ريز خرد كنيد و داخل كمي روغن و نمك خوب سرخ كنيد. شما مي‌توانيد سيب زميني‌ها را به دو روش به دوپيازه گوشت اضافه كنيد، موقع سرو و يا در انتهاي پخت دوپيازه، سيب زميني را اضافه كنيد. وقتي گوشت نيم‌پز شد چوب دارچين را از آن جدا كنيد و در انتها كمي زعفران و نمك اضافه كنيد و بگذاريد تا كاملا آب اضافي آن كشيده و غليظ شود سپس در كنار سيب زميني سرخ كرده و پلو ميل كنيد نوش‌جان!

نكات كليدي

  • در تهيه دوپيازه در استفاده از زعفران دست و دلباز باشيد، زيرا عطر و رنگ خوبي به غذا مي‌دهد.
  • بعد از پخت گوشت بايد نمك را اضافه كنيد اگر در ابتدا اضافه كنيد باعث دير پز شدن آن مي‌شود.
  • مي‌توانيد گوشت را به صورت قيمه‌اي خرد كنيد.
  • بايد كمتر از يك ليوان آب در انتها در دوپيازه باشد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ پلو كردي با مرغ، فوق العاده لذيذ را مطالعه كنيد.

ساندويچ نخود با نان تست، ساده و مقوي

۱۰ بازديد

ساندويچ نخود مي‌تواند يك شام سبك و يا ميان وعده خوشمزه براي بچه‌ها در مدرسه باشد و با انواع سبزيجات‌ها و سس سرو شود.

ساندويچ نخود

ساندويچ نخود يكي از ساندويچ‌هاي بسيار خوشمزه و مقرون به صرفه است. براي افراد گياه خوار بسيار مناسب است زيرا فاقد گوشت است و با نخود و نان تست برشته شده تهيه مي‌شود. نخود سرشار از آنتي اكسيدان است و براي انواع عفونت‌ها و سلامت زنان نيز مفيد است. امروز در مجله دلتا طرز تهيه ساندويچ نخود با نان تست و شويد را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه ساندويچ نخود

  • نخود ۲۰۰ گرم
  • خيارشور ۳ عدد
  • كرفس خرد شده ۳ ق غذا‌خوري
  • سس مايونز كم چرب ۱.۵ قاشق غذا‌خوري
  • نان تست يك بسته
  • شويد تازه يك قاشق غذا‌خوري
  • گوجه فرنگي و ريحان تازه به مقدار لازم
  • نمك، فلفل سياه، پاپريكا به مقدار لازم

طرز تهيه ساندويچ نخود با نان تست و شويد

مرحله اول: آماده سازي نخود

ابتدا نخود را از شب قبل خيس كنيد و چندين بار آب آن را تعويض كنيد تا نفخ آن گرفته شود و يا مي‌توانيد يك خيار با پوست را به دو قسمت تبديل كنيد و روي نخودها قرار دهيد سپس آبكش كنيد و نخودها را بگذاريد تا كاملا پخته شوند.

مرحله دوم: مخلوط كردن مواد

در ادامه نخودها را خوب پخته تا نرم شود. سپس داخل يك كاسه ريخته و با پوره كن يا گوشت‌كوب آن را له كنيد. شما بنا به سليقه خود مي‌توانيد خيلي نخود را پوره و يا كمي درشت‌تر كه زير دندان احساس شود خرد كنيد.

مرحله سوم: مخلوط كردن مواد

در ادامه شويد را ساطوري ريز كنيد و به همراه خيارشور نگيني شده و كرفس خرد شده و ادويه‌ها را اضافه و هم بزنيد تا مواد يكدست شود سپس سس مايونز را افزوده و هم بزنيد مواد ساندويچ شما آماده شده است.

مرحله چهارم: تهيه ساندويچ نخود

نان‌هاي تست را با كمك توستر يا تابه گريل برشته كنيد. سپس از مواد ساندويچ نخود روي نان بريزيد و مواد را صاف كنيد و به دلخواه چند ورقه گوجه فرنگي حلقه شده به همراه ريحان قرار دهيد و يك نان تست ديگر بگذاريد سپس به همراه سس دلخواه سرو كنيد. نوش‌جان!

نكات كليدي در تهيه ساندويچ نخود و شويد

  • به دلخواه مي‌توانيد از كاهو يا انواع سبزيجات دلخواه در تهيه ساندويچ نخود استفاده كنيد.
  • افزودن سس مايونز دلخواه است، مي‌توانيد از سس مايونز كم چرب و يا مخلوط ماست و سس استفاده كنيد.
  • شما مي‌توانيد از نان تست جو و يا معمولي استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ طرز تهيه برگر برنج با گوشت چرخ‌كرده را مطالعه كنيد.

ماهي قزل آلا سرخ شده، خوشمزه و آسان

۸ بازديد

ماهي قزل آلا از نوع ماهي‌هاي سرد آبي است و يك ماهي كم تيغ و محبوب به حساب مي‌آيد كه سرشار از ويتامين‌هاي مختلف است.

ماهي قزل آلا سرخ شده

امروز قرار است يكي از فوق‌العاده‌ترين روش‌هاي مرينت و سرخ كردن ماهي را در منزل به شما ياد دهيم. اين ماهي را به همراه پلو زعفراني يا سبزي پلو ميل كنيد. در مجله دلتا طرز تهيه ماهي قزل آلا سرخ شده در ماهيتابه را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه ماهي قزل آلا در ماهيتابه

  • ماهي قزل آلا يك عدد
  • سير ۳ حبه
  • پياز ۲ عدد
  • ليموترش تازه يك عدد
  • فلفل دلمه يك عدد
  • فلفل سبز تند يك عدد
  • زعفران به مقدار لازم
  • كره به مقدار لازم
  • روغن زيتون به مقدار لازم
  • نمك، فلفل سياه، پودر سير و پودر تخم گشنيز به مقدار لازم

طرز تهيه ماهي قزل آلا سرخ شده در ماهيتابه

مرحله اول: آماده سازي ماهي قزل آلا

ابتدا ماهي را پاك كنيد و خوب محتويات داخل ماهي را خارج كنيد سپس تيغ وسط ماهي را دربياوريد و به اندازه دلخواه ماهي را برش دهيد. ماهي را بشوييد و با دستمال آن را خشك كنيد.

مرحله دوم: مخلوط كردن مواد

قطعات ماهي‌ را داخل يك كاسه بريزيد. پياز و سير را پوست گرفته و پوره كنيد و به ماهي‌ها اضافه كنيد. فقط حواستان باشد حتما آب اضافي پياز را با دست بگيريد.

مرحله سوم: مرينت كردن ماهي

تمام ادويه‌ها را به همراه كمي روغن زيتون و ليموترش تازه به ظرف اضافه كنيد و هم بزنيد. دقت كنيد نبايد ماهي را چنگ بزنيد زيرا گوشت نرمي دارد و باعث له شدن و از هم پاشيده شدن آن مي‌شود. سپس روي ماهي را بپوشانيد و براي ۲ ساعت در يخچال استراحت دهيد تا مزه‌ها به خورد هم برود.

مرحله چهارم: تهيه ماهي قزل آلا در ماهيتابه

تكه‌هاي ماهي را به سيخ چوبي بزنيد و مابين هر تكه فلفل دلمه‌اي خرد شده قرار دهيد. حالا كمي كره و روغن داخل تابه بريزيد و ماهي را از سمت پوست آن داخل تابه قرار دهيد تا كم كم سرخ شود. داخل يك كاسه كمي كره، زعفران، ليموترش و نمك اضافه كنيد و هم بزنيد. در حين سرخ شدن از سس آماده شده روي ماهي‌ها بزنيد. اين ماهي خوشمزه را كنار يك كته زعفراني يا سبزي پلو ميل كنيد. نوش‌جان!

نكات كليدي در تهيه ماهي قزل آلا در ماهيتابه

  • نكته مهم سرخ كردن ماهي اين است كه ابتدا سمت پوست و بعد گوشت را سرخ كنيد.
  • مي‌توانيد در فر يا سولاردم نيز اين ماهي را قرار دهيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ كباب توري خوشمزه و مخصوص را مطالعه كنيد.

شيريني باميه با شكلات، ترد و خوشمزه

۱۰ بازديد

چوروس يك شيريني خوشمزه با اصالت اسپانيايي است كه براي صبحانه و يا عصرانه تهيه مي‌شود.

شيريني باميه با شكلات

شيريني باميه با شكلات كه در اسپانيا به آن چوروس گفته مي‌شود، تقريبا مشابه باميه است، ولي با اين تفاوت كه به‌جاي فرو بردن در شربت، در شكر و دارچين غلطانده مي‌شود و آن را با شكلات ذوب شده سرو مي‌كنند. امروز در مجله دلتا طرز تهيه چوروس با سس شكلاتي را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه شيريني باميه با شكلات

  • آرد يك پيمانه
  • آب يك پيمانه
  • كره ۸۰ گرم
  • تخم مرغ ۳ عدد
  • شكر يك قاشق غذا‌خوري
  • وانيل ۱/۴ قاشق چاي‌خوري
  • شكر و دارچين به مقدار لازم
  • شكلات ذوب شده به مقدار لازم

طرز تهيه شيريني چوروس با سس شكلاتي

مرحله اول : داغ زدن خمير

داخل يك قابلمه يا تابه با حجم مناسب آب و كره و شكر را ريخته و روي حرارت قرار دهيد تا اطراف ظرف شروع به حباب زدن كند. وقتي به اين مرحله رسيد، به يكباره آرد را اضافه كنيد و تند هم بزنيد تا مانند خمير جمع شود سپس به مدت ۴ دقيقه خمير را خوب باز و بسته كنيد تا خمير به اصطلاح داغ زده شود حتما در اين مرحله زير حرارت ملايم باشد.

مرحله دوم : افزودن تخم مرغ

خمير را بعد‌از داغ زدن داخل يك كاسه قرار دهيد و اجازه دهيد خمير ولرم شود سپس تخم مرغ‌ها را داخل يك كاسه شكسته و با چنگال يا همزن دستي بزنيد تا از لختگي خارج شود سپس طي سه مرحله به مواد آردي اضافه كنيد و خوب هم بزنيد، مرحله بعدي تخم مرغ را اضافه كنيد با افزودن تخم مرغ آخر وانيل را اضافه كنيد.

مرحله سوم : سرخ كردن خمير روش اول

خمير به‌دست‌آمده بايد چسبنده و كشدار باشد. داخل قيف، ماسوره را قرار دهيد سپس خمير را داخل قيف بريريد و يك قيچي چرب شده را كنار دست خود قرار دهيد. داخل يك شيرجوش مقداري روغن ريخته تا داغ شود. خمير را به طول ۱۰ سانت ماسوره زده و با قيچي چرب ببريد و اجازه دهيد تا داخل روغن داغ سرخ شود و به رنگ قهوه و برشته دربياد.

مرحله چهارم : سرخ كردن خمير روش دوم

شما مي‌توانيد خمير را به طول ۱۰ سانت داخل يك سيني ماسوره بزنيد و سيني را به مدت ۲۰ الي ۳۰ دقيقه داخل فريزر قرار دهيد تا خودش را بگيرد اين عمل به تردي شيريني چوروس بيشتر كمك مي‌كند سپس خمير را داخل روغن داغ سرخ كنيد.

مرحله آخر تهيه شيريني باميه با شكلات

در انتها داخل يك كاسه مقداري شكر و دارچين ريخته سپس چوروس‌هاي داغ را داخل شكر و دارچين بغلطانيد و به همراه سس شكلاتي سرو كنيد. شيريني باميه با شكلات لذيذ شما آماده است. نوش‌جان!

نكات كليدي در تهيه شيريني چوروس

  • مي‌توانيد از هر‌كدام از روش‌هاي فوق براي تهيه چوروس استفاده كنيد، ولي روش دوم متداول‌تر است.
  • حتما روغن بايد داغ باشد و حرارت در طول پخت ملايم باشد تا كاملا چوروس‌ها مغز پخت شوند.
  • بعد از پخت شيريني آن‌ها را روي دستمال روغن‌گير قرار دهيد تا روغن اضافي آن گرفته شود.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذاهاي لذيذ كلوچه مرغ پنيري ساده، خوشمزه را مطالعه كنيد.

اردور بادمجان، پيش غذاي خوشمزه با گوشت چرخ كرده

۹ بازديد

اردور بادمجان يك پيش غذاي بسيار خوشمزه و راحت است كه با بادمجان و مايه گوشتي تهيه مي‌شود. شما مي‌توانيد اردور بادمجان را براي يك وعده غذايي مانند شام نيز تهيه كنيد.

اردور بادمجان

اردور بادمجان يك غذاي خوشمزه براي مهماني و دورهمي است. شما مي‌توانيد با اسلايس زيتون و گوجه ظاهري زيبا به اين غذاي خوشمزه بدهيد. اين غذا طرز تهيه راحتي دارد و مي‌توانيد به آساني اين اردور بادمجان را در منزل تهيه كنيد. امروز در مجله دلتا اردور بادمجان با گوشت چرخ كرده، قارچ و پنير را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه اردور بادمجان ورقه‌اي با قارچ

  • بادمجان ۴ عدد
  • گوشت چرخ كرده ۳۰۰ گرم
  • پياز يك عدد
  • فلفل دلمه يك عدد
  • قارچ ۱۰ عدد
  • سير ۲ حبه
  • رب يك قاشق غذا‌خوري
  • گوجه فرنگي ۲ عدد
  • پنير پيتزا به مقدار لازم
  • نمك، فلفل سياه، زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه اردور بادمجون با گوشت چرخ كرده، قارچ و پنير

مرحله اول: آماده سازي بادمجان

ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشوييد و به صورت گرد به قطر يك و نيم سانت برش بزنيد و براي گرفتن تلخي آن ورقه‌هاي بادمجان را به مدت ۳۰ دقيقه داخل محلول آب و نمك قرار دهيد تا تلخي آن گرفته شود سپس خوب آبكش كنيد تا نمك اضافي آن برود.

مرحله دوم: پخت بادمجان

در ادامه براي پخت بادمجان آن‌ها را داخل سيني فر قرار دهيد (سيني فر را از قبل چرب كنيد) و براي ۱۵ دقيقه در فر با دماي ۱۸۰ قرار دهيد تا بادمجان‌ها پخته و نرم شوند اگر فر نداريد مي‌توانيد با مقدار كمي روغن سرخ كنيد.

مرحله سوم: تهيه مايه گوشتي

داخل تابه مقداري روغن ريخته تا داغ شود سپس پياز نگيني شده را به همراه زردچوبه داخل تابه ريخته و تفت دهيد تا پياز سبك شود سپس سير پوره شده را اضافه كنيد و تفت داده در ادامه گوشت چرخ كرده و كمي فلفل سياه و نمك و ادويه كاري زده و خوب تفت دهيد تا گوشت تغيير رنگ دهد. سپس قارچ‌هاي اسلايس شده و فلفل دلمه خرد شده را اضافه كنيد و تفت داده تا آب قارچ كشيده شود در انتها رب را افزوده و كمي تفت داده تا بوي خامي رب از بين برود.

مرحله چهارم: پخت اردور بادمجان

در ادامه روي هر بادمجان مقداري پنير و مايه گوشتي بريزيد و براي ۱۰ دقيقه در دماي ۱۸۰ درجه فر قرار دهيد تا پنير ذوب شود سپس از فر خارج كنيد و با برش گوجه فرنگي و كمي مجدد مايه گوشتي روي آن قرار دهيد و تزئين كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه اردور بادمجان

  • افزودن قارچ و فلفل دلمه اختياري است.
  • رب قابل حذف است.
  • اگر دوست داريد به صورت رژيمي اين غذا را تهيه كنيد پنير را حذف كنيد.
  • اگر بادمجان‌ها را سرخ مي كنيد بهتر است كمي ماست به آن بزنيد تا روغن كمتري جذب كند.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب جوجه كباب مكزيكي تند و خوشمزه را مطالعه كنيد.

مرغ شكم پر خانگي، خوشمزه و حرفه‌اي

۱۰ بازديد

مرغ شكم پر يكي از غذاهاي پرطرفدار در جهان است. اين غذاي خوشمزه را با روش‌ها و مواد متفاوتي مي‌توان طبخ كرد، در اين آموزش يكي از كامل‌ترين دستورهاي طبخ مرغ شكم پر را آماده كرده‌ايم.

مرغ شكم پر با سبزي

با مقدار موادي كه در اين دستور آشپزي قرار گرفته است مي توانيد براي ۴ نفر مرغ شكم پر با سبزي تهيه كنيد. در صورتي‌كه مي‌خواهيد مقدار كمتر يا بيشتري مرغ شكم پر تهيه كنيد كافي است مقدار مواد را ضرب يا تقسيم كنيد. با آموزش طرز تهيه مرغ شكم پر با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم مرغ شكم پر

  • مرغ متوسط يك عدد
  • پياز متوسط ۲ عدد
  • كره ۵۰ گرم
  • سير ۴ حبه
  • هويج ۲ عدد
  • جعفري ۲۵ گرم
  • گشنيز ۲۵ گرم
  • نعناع و پونه ۲۵ گرم
  • سيب زميني ۲ عدد
  • رب انار ۲ قاشق غذاخوري
  • زرشك يك قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده يك قاشق غذاخوري
  • رب گوجه فرنگي يك قاشق غذاخوري
  • مغز گردوي خرد شده ۴ قاشق غذاخوري
  • نمك ، فلفل سياه و زردچوبه به اندازه كافي

طرز تهيه مرغ شكم پر با سبزي

مرحله اول

براي تهيه مرغ شكم پر با سبزي ابتدا سبزي‌ها را پاك مي‌كنيد و بشوييد و آبكش كنيد‌. سبزي‌ها را روي تخته آشپزخانه ريز خرد كنيد و كنار بگذاريد، سپس فر را روشن كنيد و روي ۱۸۰ درجه سانتيگراد تنظيم كنيد تا گرم شود.

مرحله دوم

پياز را پوست كنيد و نگيني خرد كنيد. سيرها را نيز ريز خرد كنيد. در تابه‌اي كمي روغن بريزيد. ابتدا پياز را تفت دهيد سپس سيرها را هم به آن اضافه كنيد و تفت دهيد. پس از آن‌كه سيرها و پياز طلايي شدند كمي ادويه اضافه كنيد، سپس سبزيجات خرد شده را اضافه كنيد و تفت دهيد.

مرحله سوم

پس سرخ شدن سبزيجات، زرشك را به آن اضافه كنيد و مواد را تفت دهيد. مغز گردو‌ها را با چاقو خرد كنيد و به همراه زعفران دم كرده به  مواد اضافه كنيد. در آخر رب گوجه فرنگي و رب انار را نيز به مواد بيافزاييد. مواد را تفت دهيد تا بوي خامي آن از بين برود. تابه را از روي حرارت كنار بگذاريد.

مرحله چهارم

سيب زميني‌ و هويج را خلالي خرد كنيد و كنار بگذاريد. مرغ را تميز كنيد و مواد آماده شده در تابه را داخل شكم مرغ بريزيد. با نخ و سوزن تميز شكم مرغ را با فاصله‌هاي كم بدوزيد.

مرحله پنجم

سطح مرغ را با قلم‌مو به كره آغشته كنيد. هويج و سيب زميني‌هاي خرد شده در سيني بچينيد. مرغ را روي آن‌ها قرار دهيد تا زير مرغ پر شود و به مدت ۹۰ الي ۱۲۰ دقيقه در فر اجازه دهيد تا كاملا مرغ پخته و سوخاري شود. پس از آماده شدن مرغ را از فر خارج كنيد و نخ‌هاي داخل شكم مرغ را دور بريزيد. غذاي لذيذ شما آماده است. با سس كچاپ نوش جان كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي بيشتر با يك غذاي مجلسي و خوشمزه  سوفله بادمجان، غذايي متفاوت و خوشمزه را مطالعه كنيد.

كوفته تركيه‌اي، غذايي خوشمزه همراه پوره سيب زميني

۱۱ بازديد

كوفته حسن پاشا يا كوفته تركيه‌اي از غذاهاي لذيذ تركيه است كه به افتخار درياسالار حسن پاشا به اين نام شناخته مي‌شود.

كوفته تركيه اي

كوفته حسن پاشا يكي از كوفته‌هاي بسيار خوشمزه است كه براي كشور تركيه است يك كوفته بسيار خوشمزه كه در انتها روي آن پنير ريخته و مي‌توانيد يك غذاي فوق العاده خوشمزه تهيه كنيد و طعم و مزه بسيار خوبي دارد مي‌توانيد براي مهماني و يا وعده نهار يا شام تهيه كنيد. اين كوفته طعم و مزه بسيار خوبي دارد. امروز در مجله دلتا اين كوفته تركيه اي را به شما آموزش خواهيم داد همراه ما باشيد.

مواد لازم براي تهيه كوفته حسن پاشا

  • گوشت چرخ كرده ۴۵۰ گرم
  • آرد سوخاري ۶ قاشق غذا‌خوري
  • تخم مرغ يك عدد
  • پياز يك عدد
  • سير ۲ حبه
  • نمك يك قاشق چاي‌خوري
  • فلفل قرمز يك قاشق چاي‌خوري
  • فلفل سياه ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
  • زيره ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
  • پنير رنده شده به مقدار لازم

مواد لازم براي پوره سيب زميني

  • سيب زميني ۳ الي ۴ عدد
  • كره يك قاشق غذا‌خوري
  • شير ۸۰ ميلي ليتر
  • نمك ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
  • فلفل سياه به مقدار لازم
  • جوز هندي يك قاشق چاي‌خوري

مواد لازم براي تهيه سس گوجه

  • كره يك قاشق غذا‌خوري
  • رب گوجه يك قاشق غذا‌خوري
  • آب يك پيمانه
  • نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

طرز تهيه كوفته تركيه اي

مرحله اول: تهيه كوفته

ابتدا گوشت چرخ كرده را با پياز رنده شده و آب گرفته و سير رنده شده و ادويه‌ها و نمك و تخم مرغ و پودر سوخاري داخل يك كاسه ريخته و مواد را خوب ورز دهيد تا منسجم شود.

مرحله دوم: پخت كوفته

حالا از مواد به اندازه دلخواه برداشته و ابتدا گرد كنيد و بعد داخل آن را حفره ايجاد كنيد تا بتوانيد با مواد ديگر در مراحل بعدي پر كنيد سپس همين طور تمام گوشت را درست كنيد و داخل سيني مخصوص فر قرار دهيد و به مدت ۲۰ دقيقه در دماي ۱۸۰ قرار دهيد تا پخته شود.

مرحله سوم: تهيه پوره سيب زميني

در ادامه سيب زميني‌ها را با مقداري آب آبپز كنيد و پوستش را جدا كنيد و رنده ريز بزنيد حالا كره و شير و ادويه‌ها و نمك را اضافه كنيد و هم بزنيد تا پوره سيب زميني مزه‌دار شود و صبر كنيد تا خنك شود سپس داخل يك قيف با ماسوره ستاره بريزيد.

مرحله چهارم: تهيه سس

براي تهيه سس كره را داخل تابه تفت دهيد سپس رب و ادويه اضافه كنيد و خوب مواد را تفت دهيد تا بوي خامي رب از بين برود سپس آب را اضافه كنيد و كمي كه سس غليظ شد از روي حرارت برداريد.

مرحله پنجم: تهيه كوفته حسن پاشا

حالا كوفته‌ها پخته شده را از فر خارج كنيد و داخل حفره‌ها را با پنير پر كنيد و بعد با قيف و ماسوره روي هر كوفته مقداري پوره سيب زميني بزنيد بعد سس را كف سيني ريخته و براي ۱۰ دقيقه مجدد داخل فر قرار دهيد سپس ميل كنيد. نوش جان!

نكات كليدي در تهيه كوفته حسن پاشا

  • گوشت بايد پرچرب باشد اگر نبود ۲ قاشق غذا‌خوري روغن نيز به مايه كوفته اضافه كنيد.
  • مي‌توانيد در فر برقي و يا توستر و سولاردم نيز تهيه كنيد.
  • براي تزئين از گوجه گيلاسي و كمي جعفري استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب كوفته يزدي غذايي ساده و بي‌نظير را مطالعه كنيد.

قورمه سبزي تبريزي، متفاوت و خوشمزه

۱۰ بازديد

قورمه سبزي يك غذاي اصيل آذري است كه به مرور زمان اين غذا در سرتاسر ايران مورد توجه قرار گرفته و در هر شهر بنابه سليقه‌هاي متفاوت به روش مخصوص پخته مي‌شود.

قورمه سبزي تبريز

قورمه سبزي غذاي خوشمزه و پر طرفدار ما ايراني‌ها است، اصل اين غذا آذري است، ” قورماق” (ghormagh) نوعي سرخ كردن است كه در آن از روغن استفاده نمي‌شود، قورمه به گوشتي گفته مي‌شود كه بدون روغن و با چربي خود گوشت سرخ مي‌شود. امروز در مجله دلتا طرز تهيه قورمه سبزي تبريز توضيح داده شده است.

مواد لازم قورمه سبزي

  • لوبيا چشم بلبلي ۲۰۰ گرم
  • سبزي قورمه (معمولا در تبريز تنها از تره و جعفري در قورمه سبزي استفاده مي‌شود)
  • گوشت گوسفند يا گوساله نيم كيلو
  • ليمو عماني ۲ عدد
  • آب‌ليمو يك قاشق
  • زعفران دم كرده
  • نمك، فلفل، زردچوبه
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • آب‌غوره به مقدار دلخواه
  • گوجه فرنگي به مقدار لازم
  • آلو خشك به مقدار لازم

طرز تهيه قورمه سبزي تبريزي

مرحله اول

لوبيا‌هاي چشم بلبلي نيازي به خيس شدن از شب قبل ندارند. لوبياي چشم بلبلي را مي‌توانيد همان موقع پخت بگذاريد كمي بپزند و زماني‌كه نيمه پز شدند آن‌ها را داخل ظرف ديگري بريزيد، يعني آبش را جدا كنيد.

مرحله دوم

سبزي قورمه كه شامل تره و جعفري است را بشوييد، اما لازم نيست آن‌ها را ساطوري خورد كنيد. كمي سبزي‌ها را ريز كنيد و درون قابلمه تفت دهيد. گوشت‌هاي تكه شده را جداگانه با پياز تفت دهيد. سپس سبزي‌ها را به آن اضافه كنيد. بعد از آن لوبيا‌ها را نيز به مواد اضافه كنيد؛ و ادويه‌ها (فلفل و زردچوبه) همچنين آب‌غوره و آب ليمو و زعفران دم كرده را روي مواد بريزيد و با همديگر تفت دهيد و شعله‌ي گاز را روي حرارت متوسط تنظيم كنيد.

مرحله سوم

بعد از كمي تفت دادن رب گوجه فرنگي را نيز به مواد اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا مواد كاملا يكدست شوند. ۳ ليوان آب جوش روي مواد بريزيد و صبر كنيد تا خورشت جا بيفتد. زماني‌كه خورشت تقريبا آماده هست مثلا ۱۰ دقيقه مانده به سرو غذا، مي‌توانيد تكه‌هاي بزرگ گوجه فرنگي را به خورشت خود اضافه كنيد و بعد از آن آلوچه‌ي خشك را هم اضافه كنيد. حواستان باشد كه آلوچه را قبل از انداختن درون خورشت حتما خيس كنيد. زماني‌كه خورشت شما لعاب‌دار شد و روي آن لايه‌اي از روغن تشكيل شد، بدانيد كه آماده‌ي سرو است. نوش جان!

نكات

  • زعفران قابل حذف است، ولي توصيه مي‌كنيم آن را حذف نكنيد، چون خورشت را خوشمزه مي‌كند.
  • نمك را به هيچ وجه اول به خورشت اضافه نكنيد، چون گوشت را دير پز مي‌كند.
  • در تبريز سبزي اين خورشت فقط جعفري و تره هست، اما در ساير مناطق گشنيز و اسفناج هم اضافه مي‌كنند.
  • تبريزي‌ها سبزي را ساطوري نمي‌كنند بلكه ريز خرد مي‌كنند.
  • مي‌توانيد از لوبيا چشم بلبلي يا لوبيا سفيد هم استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خورشت گوشت و قارچ، پيشنهادي ساده و لذيذ را مطالعه كنيد.

شيريني قرابيه تبريزي، لذيذ و مقوي

۱۰ بازديد

شيريني قرابيه شيريني است كه از بادام، شكر و تخم مرغ به همراه مغزيجات تهيه مي‌شود. به همين دليل كمي شيريني گران‌تري به نسبت شيريني‌هاي ديگر است. همراه ما باشيد با آموزش اين شيريني به صورت خانگي.

قرابيه تبريزي

قرابيه تبريزي يك نوع شيريني محلي است. قرابيه طرفداران زيادي دارد. شيريني قرابيه بيشتر در مناطق آذربايجان، تركيه، زنجان و همينطور در قزوين و ديگر شهر‌هاي ايراني و خارجي تهيه مي‌شود. عموما شيريني قرابيه را به نان شيريني قرابيه تبريز و يا شيريني قرابيه تركيه نيز مي‌شناسند. هر چند كه قرابيه براي تبريز نيست و در بيشتر شهر‌ها تهيه مي‌شود و طرفداران خودش را دارد. اميدواريم از روي دستوري كه در مجله دلتا براي تهيه قرابيه تبريز آورده شده است اين شيريني را تهيه بفرمائيد و به همراه چايي و يا قهوه در كنار خانواده ميل كنيد.

مواد لازم براي تهيه شيريني قرابيه تبريز

  • سفيده تخم مرغ ۳ عدد
  • خلال بادام ۱۵۰ گرم
  • شكر ۲۰۰ گرم
  • وانيل ۱/۴ قاشق چايخوري
  • بادام، پسته و شكر براي تزئين

طرز تهيه شيريني قرابيه تبريزي

مرحله اول: بادام

بادام‌ها را خرد و ريز كنيد. براي اين كار مي‌توانيد بادام‌ها را درون غذا ساز بريزيد و يا در كيسه پلاستيكي ريخته و سپس بكوبيد. مي‌توانيد پودر بادام را به صورت آماده تهيه كنيد.

مرحله دوم: آماده كردن فر

فر را در ۱۵۰ درجه سانتي گراد و يا ۳۵۰ درجه فارنهايت روشن كنيد تا به مدت ۳۰ دقيقه گرم شود. قبل از روشن كردن فر، سيني فر را بيرون بياوريد.

مرحله سوم: آماده سازي خمير قرابيه

بادام‌ها را در ظرفي بريزيد. شكر، وانيل و سفيده تخم مرغ را به آن اضافه كنيد. كمي مخلوط كنيد و سپس با دنده‌ي ريز چرخ گوشت مواد را دو مرتبه چرخ كنيد.

خمير را كمي ورز دهيد. اگر احساس كرديد خيلي سفت است مي‌توانيد آن را دوباره در غذاساز بريزيد و يك سفيده تخم مرغ ديگر به خمير اضافه كنيد تا نرم شود. خمير آماده شده بايد تقريبا سفيد رنگ باشد.

مرحله چهارم:قيف زدن

داخل سيني فر يك كاغذ روغني پهن كنيد. به كمك ماسوره و يا قاشق و يا اسكوپ ساز خمير را با فاصله و با اندازه‌هاي تقريبا يكسان روي كاغذ روغني قرار دهيد.

مرحله پنجم: پسته و بادام

كمي پسته و بادام را خرد كنيد. براي تزئين شيريني مقداري پسته، بادام و در صورت تمايل مقداري شكر روي شيريني‌ها بپاشيد و كمي فشار دهيد تا به روي خمير بچسبند.

مرحله ششم: پخت شيريني قرابيه تبريز

سيني را داخل فر بگذاريد و اجازه دهيد به مدت ۱۵ الي ۲۰ دقيقه شيريني‌ها بپزند. مراقب باشيد كه شيريني‌ها نسوزند. فقط كمي اطرافشان و روي آن‌ها طلايي رنگ شود كافي است.

مرحله هفتم: پايان كار

وقتي شيريني‌هاي قرابيه تبريز آماده شدند آن‌ها را از فر خارج كنيد. صبر كنيد تا خنك شوند سپس از كاغذ روغني جدا كنيد. ممكن است بعضي شيريني‌ها به كاغذ روغني چسبيده باشند؛ براي جدا كردن آن‌ها مقداري آب به پشت كاغذ روغني اسپري كنيد. همچنين مي‌توانيد از دستمال پارچه‌اي مرطوبي به جاي اسپري آب استفاده كنيد. سپس شيريني را به آرامي از كاغذ روغني جدا كنيد. قرابيه تبريزي شما آماده است.نوش جان!

نكات كليدي در تهيه شيريني قرابيه

  • شيريني قرابيه تبريز خيلي زود و در مجاورت هوا خشك مي‌شود. بهتر است آن‌ها را در ظرفي درب‌دار نگه‌داري كنيد.
  • براي تزئين شيريني قرابيه تبريز به جاي اين‌كه بادام و پسته را خودتان خرد كنيد، مي‌توانيد از خلال بادام و خلال پسته استفاده كنيد.
  • نوع ديگر آن قرابيه گردويي تبريز است كه در تهيه شيريني گردويي به جاي بادام از پودر گردو و يا گردوي ريز شده استفاده مي‌شود.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب مسقطي كاراملي، دسر دلچسب و محبوب شيرازي را مطالعه كنيد.

سوفله بادمجان، غذايي متفاوت و خوشمزه

۱۰ بازديد

سوفله بادمجان يك پيشنهاد خوشمزه براي عاشقان بادمجان و كساني است كه به تنوع و مزه غذا اهيمت مي‌دهند.

سوفله بادمجان
اگر طرفدار بادمجان و غذاهاي جديد هستيد، پيشنهاد ما به شما سوفله بادمجان است. سوفله در واقع نوعي كيك سبك است كه در فر يا تنور، با مواد متنوع و مختلفي تهيه مي‌شود. طرز تهيه سوفله بادمجان يا موساكا را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم تهيه سوفله بادمجان

  • پياز يك عدد
  • بادمجان يك كيلو
  • گوشت چرخ‌كرده ۳۰۰ گرم
  • پنير پيتزاي رنده شده  ۱۰۰ گرم
  • رب گوجه‌فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم

 مواد لازم تهيه سس سفيد

  •  شير يك پيمانه
  • كره ۵۰ گرم
  • خامه ۲ قاشق غذاخوري
  • آرد سفيد ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به ميزان لازم

طرز تهيه موساكا

مرحله اول آماده كردن مواد

بادمجان‌ها را پوست گرفته و به صورت حلقه‌اي برش بزنيد. كمي نمك روي آن‌ها پاشيده و يك ساعت كنار بگذاريد تا نمك جذب بادمجان شود؛ سپس آن‌ها را سرخ كنيد.

گوشت را با پياز رنده شده و كمي نمك، فلفل و زردچوبه مخلوط كرده و ورز دهيد.

در تابه‌اي مخلوط گوشت را با مقداري روغن تفت داده تا گوشت سرخ شود؛ سپس رب را به آن بيفزاييد.

مرحله دوم طرز تهيه سس

براي تهيه سس سفيد، در قابلمه كوچكي، آرد و كره را با هم تفت دهيد؛ سپس شير را به آرامي به آن بيفزاييد.

در آخر نمك، فلفل و خامه را اضافه كرده، روي شعله ملايم هم بزنيد تا سس غليظ شود.

مرحله سوم آماده سازي موساكا

پس از آماده شدن سس، بادمجان‌هاي سرخ شده را كف يك ظرف پيركس يا ظرف مخصوص فر بچينيد و سطح آن را با لايه‌اي از مخلوط گوشت پوشش دهيد. روي گوشت را سس سفيد و پنير پيتزا بريزيد و يك لايه ديگر به همين شكل بگذاريد.

ظرف را حدود ۴۰ دقيقه در فر بگذاريد تا غذا بپزد؛ سپس شعله بالاي فر را روشن كنيد تا سطح سوفله حرارت ببيند و طلايي رنگ شود.

سوفله بادمجان يا موساكا آماده است؛ مي‌توانيد آن را با انواع سالاد و سس كچاپ سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك غذاي مجلسي با بادمجان ته چين بادمجان و گوشت چرخ‌كرده را مطالعه كنيد.