چلوكباب وزيري به اين دليل كه از كباب كوبيده و جوجه كباب تشكيل شده است، محبوبيت زيادي دارد. ميكس اين دو نوع كباب همراه با گوجه و فلفل كبابي طعم بينظيري خواهد داشت.
يكي از غذاهاي اصيل و مجلسي ايراني انواع كباب است. كباب در خارج از ايران نيز طرفداران بسياري دارد. كبابها انواع گوناگوني دارند و به صورت خوراك يا به همراه برنج سرو ميشوند. يكي از غذاهاي پرطرفدار كبابي، چلوكباب وزيري است. كباب وزيري در واقع شامل يك سيخ كباب كوبيده و يك سيخ جوجه كباب ميشود. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه چلوكباب وزيري را ياد بگيريم.
مواد لازم براي طرز تهيه چلوكباب وزيري
- ۴۰۰ گرم گوشت چرخ كرده
- ۴۰۰ گرم جوجه
- زعفران دم كرده
- پياز متوسط ۲ عدد
- ۲ قاشق ماست چكيده
- آب ليموي ترش
- روغن زيتون
- نمك و فلفل به ميزان كافي
طرز تهيه چلوكباب وزيري
مرحله اول
براي پخت كباب كوبيده آبدار، ابتدا ۱۰۰ گرم پياز را رنده كنيد. توجه داشته باشيد كه نسبت گوشت به پياز بهتر است كه يك چهارم باشد. پس براي ۴۰۰ گرم گوشت چرخ كرده، ۱۰۰ گرم پياز مناسب است. سپس اين دو را با يكديگر مخلوط كنيد و ورز دهيد. بايد در هنگام ورز دادن گوشت كاملا با پياز تركيب شود.
در همين زمان نيز فلفل و نمك را اضافه كنيد. در انتها نيز گوشت را به مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد. پس از يك ساعت مجدد آن را ورز دهيد تا آماده شود.
مرحله دوم
يك جوجه كامل را پاك كرده و پوست آن را جدا كنيد. سپس آن را در اندازههاي مساوي مناسب كباب كردن برش بزنيد. يك الي دو عدد پياز را متناسب با حجم مرغ به شكل خلالي برش بزنيد. پياز را به همراه ليمو ترش تازه، روغن زيتون، ماست چكيده و نمك و فلفل درون ظرف مناسب قرار دهيد. همه مواد را با يكديگر مخلوط كنيد تا تركيب يكدستي حاصل شود.
مرحله سوم
براي درست كردن پلوي سفيد بايد چند بار آن را با آب ولرم بشوييد تا كثيفي آن از بين برود. بهتر است كه حداقل ۳ ساعت قبل از پخت برنج آن را خيس كنيد. براي اينكه برنج كته درست كنيد بايد برنج شسته شده را كه كمي نمك به آن اضافه كردهايد، همراه با آب آن روي حرارت ملايم قرار دهيد. سپس به آن روغن بيفزاييد. در ادامه اجازه دهيد به مدت حدوداً ۲۰ دقيقه برنج قد بكشد.
چاشنيهاي كنار چلوكباب وزيري
در كنار كباب ميتوان از انواع چاشنيها استفاده كرد. انواع ترشي نيز در كنار كباب سرو ميشوند. زيرا كباب به دليل وجود مقاديري چربي در آن همراه با ترشي كمي متعادل ميشود. ترشي مخلوط، ترشي كلم قرمز و ترشي فلفل نيز از انواع چاشنيهايي هستند كه در كنار اين غذاي پرطرفدار ايراني از محبوبيت بيشتري برخوردار هستند.
پيشنهاد مطالعه: خورشت ماست غذاي اعياني اصفهانيها را بخوانيد.