• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

ماكاروني پنيري با لوبيا سبز، يك غذاي پرطرفدار

۱۸ بازديد

ماكاروني پنيري با لوبيا سبز پيشنهاد امروز ما براي شما است. اين غذا كه در دنيا با نام مك اند چيز معروف است، يكي از غذاهاي مورد علاقه عاشقان پنير است؛ چرا كه همان طور كه از نامش مي‌توان حدس زد پر از پنير است.

ماكاروني پنيري

ماكاروني پنيري در مجموع يك غذاي پر كالري است، اما شما با تهيه ماكاروني پنيري كه مقدار پنير كم‌تري داشته باشد و از لوبيا سبز در آن استفاده شود، هم هوس خود را برطرف كرده‌ايد و هم اين كه يك وعده غذايي با ارزش غذايي بالا را نوش جان كرده‌ايد؛ اضافه كردن لوبيا سبز به مواد اين غذا به طور هم‌زمان هم كالري آن را كاهش مي‌دهد و هم خاصيت سيركنندگي آن را افزايش مي‌دهد. براي تهيه ماكاروني پنيري با لوبيا سبز مجله دلتا را دنبال كنيد.

مواد لازم براي تهيه ماكاروني پنيري با لوبيا سبز

  • ماكاروني شكلي ۳۵۰ گرم
  • آرد سبوس‌دار سه قاشق غذاخوري
  • جوز هندي يك قاشق چايخوري
  • مغز تخم كدو ۲۵ گرم
  • لوبيا سبز ۲۰۰ گرم
  • روغن مايع دو قاشق غذاخوري
  • شير كم‌چرب ۵۰۰ ميلي ليتر
  • پنير چدار ۱۴۰ گرم
  • نمك يك قاشق غذاخوري

طرز تهيه ماكاروني پنيري با لوبيا سبز

  • براي شروع يك قابلمه متوسط برداريد و دو قاشق غذاخوري روغن داخل آن بريزيد. قابلمه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. سه قاشق غذاخوري آرد سبوس‌دار داخل قابلمه بريزيد و خوب تفت دهيد. آرد را مدام هم بزنيد تا خامي آن گرفته شود.
  • هم‌زمان كه آرد را هم مي‌زنيد، كمي از شير كم‌چرب را به آرامي اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا تبديل به مخلوطي يكدست شود. دوباره شير را به آرامي اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. اين كار را تكرار كنيد تا همه شير تمام شود و در نهايت يك سس يك‌دست سفيد رنگ داشته باشيد. يك قاشق چايخوري جوز هندي آسياب شده داخل سس بريزيد و هم بزنيد. كمي از مزه سس را بچشيد و به مقدار لازم نمك و فلفل اضافه كنيد.
  • فر را روشن كنيد و درجه حرارت آن را روي ۲۰۰ درجه سانتيگراد قرار دهيد تا گرم شود. يك قابلمه متوسط را از آب پر كنيد و مقداري نمك به آب اضافه كنيد. قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و صبر كنيد تا آب به جوش بيايد. ۳۵۰ گرم ماكاروني را اضافه كنيد و مطابق دستورالعمل روي بسته بپزيد. در حين پختن ماكاروني، لوبياها را خرد كنيد. حدود هشت دقيقه پس از اضافه كردن ماكاروني داخل آب، لوبياهاي خرد شده را اضافه كنيد و بگذاريد تا سه دقيقه ديگر همه مواد بجوشند.
  • ماكاروني و لوبياها را آبكش كرده و درون يك ظرف بزرگ مخصوص فر بريزيد. ۱۴۰ گرم پنير چدار را از وسط نصف كنيد. يك نصف آن را به قطعات كوچك‌تر خرد كنيد. پنير چدار خرد شده را لابه‌لاي ماكاروني و لوبيا قرار دهيد. سپس روي آن را با سس سفيدي كه در مرحله اول آماده كرديد، بپوشانيد. اكنون نصف ديگر پنير را رنده كنيد و روي سس بريزيد. مغز تخم كدو را روي لايه آخر بريزيد.
  • ظرف را داخل فر قرار دهيد و بگذاريد به مدت ۱۰-۱۵ دقيقه بپزد. زماني كه روي ماكاروني پنيري طلايي شد، آن را با احتياط از فر خارج كنيد. غذاي شما حاضر است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب كتلت عدس خانگي، يك غذاي دلچسب را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت لازانيا رولي

دستور پخت خوراك لوبيا چشم بلبلي

مرغ برشته مراكشي، يك غذاي لذيذ

املت يوناني يك صبحانه سالم و خوشمزه

طرز تهيه سوپ كلم، مخصوص روزهاي زمستاني

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

كتلت عدس خانگي، يك غذاي دلچسب

۲۱ بازديد

عدس براي سلامتي بسيار مفيد بوده؛چرا كه سرشار از پروتئين گياهي، پتاسيم، فيبر و مواد معدني مانند اسيد فوليك و ويتامين B9 است. از جمله فوايد عدس مي‌توانيم به بهبود دستگاه گوارش، كاهش فشار خون و درمان ديابت اشاره كنيم. همچنين عدس از مواد غذايي خون‌‌ساز است و به درمان كم‌خوني كمك مي‌كند.

كتلت عدس

كتلت عدس يك غذاي مقرون به ‌صرفه است؛ چون براي تهيه آن به مواد اوليه زيادي نياز نيست. اين غذاي لذيذ طي يك ساعت آماده مي‌شود. اگر شما هم قصد تهيه اين غذاي جذاب را داريد، در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه كتلت عدس

  • عدس قرمز دو و نيم فنجان
  • پياز بزرگ يك عدد
  • پودر سير يك قاشق چايخوري
  • نمك به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • سيب‌زميني دو عدد
  • تخم‌مرغ سه يا چهار عدد
  • آرد سوخاري دو قاشق غذاخوري
  • فلفل به مقدار لازم

طرز تهيه كتلت عدس

مرحله اول

براي تهيه اين غذا بهتر است عدس را از شب قبل در آب خيس ‌كنيد. سپس آن را با كمي نمك بپزيد. مقدار نمك به ذائقه شما بستگي دارد و مي‌توانيد آن را كم يا زياد كنيد. سيب‌زميني‌ها را بشوييد. يك قابلمه‌ را پر از آب كرده و سيب‌زميني‌ها را داخل قابلمه بريزيد و اجازه دهيد سيب‌زميني‌ها روي حرارت متوسط بپزند.

مرحله دوم

بعد از اينكه سيب‌زميني‌ها پخته شدند، زير قابلمه را خاموش كنيد و آب قابلمه را دور بريزيد. اجازه دهيد سيب‌زميني‌ها كمي خنك شوند. سپس پوست آن‌ها را بگيريد و داخل كاسه غذاساز بريزيد‌. آن‌ها را چند پالس بزنيد تا له شوند. شما همچنين مي‌توانيد به جاي غذاساز سيب زميني‌هاي پخته را رنده كنيد.

مرحله سوم

پوست پياز را بگيريد و آن را رنده كنيد و آب پياز را دور بريزيد. يك كاسه بزرگ برداريد و عدس پخته شده، سيب‌زميني له شده، آرد سوخاري، نمك، فلفل، پودر سير، تخم‌مرغ و پياز رنده شده را داخل آن بريزيد و با دست خوب ورز دهيد. مقدار نمك و فلفل به ذائقه شما بستگي دارد و مي‌توانيد آن‌ها را كم يا زياد كنيد.

مرحله چهارم

يك ماهيتابه روي حرارت بگذاريد و كمي روغن داخل آن بريزيد تا داغ شود‌. به جاي روغن معمولي مي‌توانيد از روغن گياهي مثل روغن زيتون براي سرخ كردن كتلت‌ها استفاده كنيد.

مرحله پنجم

از مواد كتلت به اندازه يك توپ كوچك برداريد و با دست آن را شكل دهيد تا دايره‌اي شود. سپس آن را در روغن قرار دهيد. براي اين‌كه مواد به دستتان نچسبد، دست خود را خيس كنيد. مي‌توانيد يك كاسه آب هنگام سرخ كردن كتلت‌ها كنارتان بگذاريد تا هر زمان لازم شد، دست خود را با آن خيس كنيد.

مرحله ششم

بعد از اينكه تمام كتلت‌ها را سرخ كرديد، زير حرارت را خاموش كنيد و با دستمال چربي‌گير، چربي كتلت‌ها را بگيريد. كتلت‌ها را در ظرف سرو قرار دهيد و آن‌ها را با خيارشور، گوجه‌فرنگي و برش‌هاي ليموترش تزيين كنيد. كتلت عدس شما آماده است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب املت يوناني يك صبحانه سالم و خوشمزه را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه خوراك ماهيچه

آلبالو پلو با گوشت قلقلي

قليه سيب و به؛ آشپزي به سبك دوره صفوي

دستور پخت لازانيا رولي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

املت يوناني يك صبحانه سالم و خوشمزه

۱۴ بازديد

سالاد يوناني كه مشخصه اصلي آن وجود سبزيجات درشت خرد شده داخل آن است، طرفداران بسياري در سراسر دنيا دارد و به عنوان يك وعده غذايي كامل شناخته مي‌شود. املت يوناني در واقع همان سالاد يوناني است و تنها تفاوتش اضافه شدن چند عدد تخم‌مرغ است كه آن را به يك املت خوشمزه و همه پسند تبديل مي‌كند.

املت يوناني

املت يوناني به سرعت و طي چند مرحله كوتاه و آسان تهيه مي‌شود پس براي صبحانه روزهاي تعطيل انتخاب مناسبي خواهد بود. يك نكته بسيار مهم كه پيشنهاد مي‌كنيم حتما آن را رعايت كنيد، استفاده از سبزيجات تازه است. همچنين فراموش نكنيد كه نكات و فوت و فن‌هاي اين دستور در مجله دلتا را رعايت كنيد تا يك املت خوشمزه نوش جان كنيد.

مواد لازم براي تهيه املت يوناني

  • تخم‌مرغ ۱۰ عدد
  • روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
  • گوجه گيلاسي ۶ عدد
  • پنير سفيد ۱۰۰ گرم
  • برگ جعفري تازه و خرد شده ۳۰ گرم
  • پياز قرمز ۱ عدد
  • زيتون سياه درشت بدون هسته ۷۰ گرم

طرز تهيه املت يوناني

مرحله اول

براي تهيه اين املت خوشمزه ابتدا بايد گريل را روشن كنيد تا خوب گرم شود. يك كاسه بزرگ برداريد و تخم‌مرغ‌ها را داخل آن بشكنيد. برگ جعفري را خرد كنيد و به تخم‌مرغ‌ها اضافه كنيد. به مقدار لازم نمك و فلفل اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. پوست يك عدد پياز قرمز را بكنيد و آن را به تكه‌هاي كوچك‌تر خرد كنيد. گوجه‌فرنگي‌ها را نيز خوب بشوييد و به صورت درشت خرد كنيد. زيتون سياه درشت بدون هسته را به تكه‌هاي كوچك‌تر خرد كنيد تا خوردن آن‌ها راحت‌تر باشد.

مرحله دوم

يك تابه نچسب بزرگ برداريد و دو قاشق روغن زيتون داخل آن بريزيد. تابه را روي حرارت زياد قرار دهيد. پياز قرمز خرد شده را داخل تابه بريزيد و تفت دهيد. پس از حدود چهار دقيقه و هنگامي كه پيازها شروع به طلايي شدن كردند گوجه‌فرنگي خرد شده و زيتون خرد شده را اضافه كنيد و حدود دو دقيقه ديگر بپزيد.

مرحله سوم

پس از اين كه گوجه‌فرنگي‌ها نرم شدند، حرارت را كم كنيد و مخلوط تخم‌مرغ و جعفري را اضافه كنيد. املت را كمي هم بزنيد تا تخم مرغ‌ها در حالت نيمه پخته باشند. سپس پنير سفيد را با دست كمي خرد كنيد و روي املت بريزيد. اكنون تابه را حدود پنج تا شش دقيقه داخل گريل قرار دهيد تا املت خوب پف كرده و طلايي شود. املت يوناني شما آماده است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب مرغ برشته مراكشي يك غذاي لذيذ را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت لازانيا رولي

مرغ برشته مراكشي، يك غذاي لذيذ

دستور پخت خوراك لوبيا چشم بلبلي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

شامي رشتي، سفري خيالي به گيلان

۱۷ بازديد

شامي رشتي از خانواده شامي‌هاست و جزو خوراك‌هاي اهالي گيلان‌زمين به شمار مي‌رود. اگر هوس يك غذاي محلي كرده‌ايد، دست به كار شويد و اين غذا را طبق دستور محلي‌ها درست كنيد.

دستور پخت شامي رشتي

شامي رشتي يكي از سريع‌ترين و راحت‌ترين غذاهايي است كه شما مي‌توانيد آن را تهيه كنيد. اكثريت افراد اين غذا را با پنير و سبزي خوردن ميل مي‌كنند و در واقع جز پيش غذاها به حساب مي‌آيد. اما اكثرا آن را به عنوان غذاي اصلي هم در نظر مي‌گيرند. شامي انواع مختلفي دارد كه مواد لازم براي تهيه آن‌ها متفاوت است در نتيجه طرز پخت آن‌ها نيز با هم فرق دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا دستور پخت شامي رشتي را با شما به اشتراك بگذاريم.

مواد لازم شامي رشتي

  • گوشت ران گوساله نيم كيلو
  • لپه نيم كيلو
  • تخم‌مرغ دو عدد
  • نخود آش يك استكان
  • پياز يك عدد
  • زعفران يك قاشق چايخوري
  • زردچوبه و دارچين نصف قاشق چايخوري
  • نمك و فلفل يك قاشق چايخوري

طرز تهيه شامي رشتي 

  • در ابتدا پيازها را به صورت حلقه حلقه خرد كنيد. در ادامه گوشت‌ها را به صورت قيمه‌اي تيكه تيكه كرده و در زودپز بريزيد.
  • نخود و لپه‌اي كه از قبل خيس كرده و چندين بار نيز آب آن‌ها را عوض كرده‌ايد را به گوشت‌ها اضافه كنيد.
  • ادويه‌ها را نيز به گوشت اضافه كرده و مقداري آب روي گوشت‌ها بريزيد و زودپز را حدود يك ساعت با فشار زيادي روي شعله قرار بدهيد تا كاملا مواد بپزد.
  • بعد از اينكه گوشت‌ها پختند مواد درون زودپز را در ظرف ديگري بريزيد و با كمك گرفتن از يك گوشت‌كوب مواد را كاملا با يكديگر له كنيد. اگر له كردن با گوشت‌كوب براي شما سخت بود و غذاساز داشتيد مي‌توانيد از غذاساز براي اين كار استفاده كنيد.
  • در اين مرحله ۲ عدد تخم‌مرغ را به همراه كمي نمك به مواد گوشت اضافه كرده و دوباره هم بزنيد.
  • حال مواد شما براي سرخ شدن حاضر است. درون تابه روغن بريزيد و اندازه يك نارنگي خمير برداريد و درون تابه بريزيد سپس آن را به حالت دونات در بياوريد و سرخ كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت حرفه‌اي كباب تابه‌اي دو رنگ را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

قليه سيب و به؛ آشپزي به سبك دوره صفوي

دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي

دستور پخت حرفه‌اي كباب تابه‌اي دو رنگ

خورشت به آلو با مرغ، خوشمزه و مجلسي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

مرغ برشته مراكشي، يك غذاي لذيذ

۱۷ بازديد

مرغ برشته مراكشي يك غذاي دلچسب و خوشمزه است كه به ذائقه و فرهنگ غذايي ما ايراني‌ها نيز بسيار نزديك است. كافي است يك بار كه قصد درست كردن مرغ را داريد، براي تنوع اين غذا را درست كنيد و از آن لذت ببريد.

مرغ برشته مراكشي

مرغ برشته مراكشي يكي از غذاهايي است كه مي‌توانيد آن را در كمترين زمان تهيه كرده و در مجالس و مهماني‌هاي خود سرو كنيد. براي داشتن دستور پخت اين غذاي خوشمزه با مجله دلتا همراه باشيد.

 مواد لازم مرغ برشته مراكشي 

  • سينه مرغ ۴ عدد
  • روغن زيتون ۵ قاشق غذاخوري
  • سير ۳ يا ۴ حبه
  • گشنيز و جعفري ۱۰۰ يا ۲۰۰ گرم
  • آبليمو ۵ قاشق غذاخوري
  • پودر گشنيز يك قاشق چايخوري
  • پودر فلفل قرمز يك قاشق چايخوري
  • نمك يك قاشق چايخوري
  • پودر زيره سبز  نصف قاشق چايخوري

طرز تهيه مرغ برشته مراكشي

در مرحله اول بايد به سراغ تهيه سس اين مرغ جذاب و خوشمزه برويد؛ براي اين كار ابتدا روغن زيتون، پودر گشنيز، پودر فلفل قرمز و نمك، سير، پودر زيره و آبليمو را داخل ميكسر بريزيد و آن‌ها را ميكس كنيد تا يك سس يك‌دست به شما بدهد. مي‌توانيد براي راحتي كار ۲ تا ۴ قاشق آب يا سركه درون اين مواد بريزيد. اين كار كاملا سليقه‌اي است. در ادامه گشنيز و جعفري را خرد كنيد و در يك كاسه بزرگ بريزيد. سپس مايع سسي كه حاضر شده است را درون كاسه جعفري و گشنيز بريزيد و تركيب كنيد.

در اين مرحله بايد سينه‌هاي مرغ را خوب بشوييد و تميز كنيد. سپس استخوان آن‌ها را خارج كنيد و از سمت پهناي آن مرغ را ۳ برش بزنيد تا لايه‌هاي نازك‌تري از سينه مرغ داشته باشيد. سينه‌هاي مرغي كه برش زده‌ايد را درون كاسه سس بريزيد و كمي برش‌هاي مرغ را تكان دهيد تا مواد سس به خورد مرغ‌ها برود.

بعد از اين‌كه مرغ‌ها را در ظرف چيديد، روي كاسه يا ظرف را سلفون بكشيد و آن را درون يخچال بگذاريد. تا حدود ۴ ساعت استراحت كند و مواد به خورد مرغ‌ها برود. ميزان زماني كه مرغ‌ها درون يخچال مي‌ماند بسيار مهم است. شما مي‌توانيد اين مواد را شب تهيه كرده و صبح آن‌ها را كباب كنيد اين باعث مي‌شود تا مرغ شما خوشمزه‌تر شود.

حال مرغ‌ها را از كاسه خارج كرده و درون تابه چرب شده با روغن بگذاريد تا سرخ و همچنين بپزد؛ مي‌توانيد در اين مرحله از گريل نيز استفاده كنيد دو طرف مرغ‌ها را سرخ كرده يا گريل كنيد.

مرغ شما حاضر است مي‌توانيد آن را با جعفري و گشنيز سرو كنيد و يا از گوجه گيلاسي در كنار آن استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي را مطالعه كنيد.

 

همچنين بخوانيد:

دستور پخت لازانيا رولي

املت يوناني يك صبحانه سالم و خوشمزه

خوراك ميگو زعفراني

دونات مرغ و قارچ، ساده و خوشمزه

شامي رشتي، سفري خيالي به گيلان

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

دستور پخت حرفه‌اي كباب تابه‌اي دو رنگ

۲۱ بازديد

اگر هوس كباب كرده‌ايد و زمان تهيه كردن آن را از بيرون نداريد، با داشتن مواد لازم مي‌توانيد همين الان كباب تابه‌اي را از روي اين مطلب درست كنيد.

كباب تابه اي دو رنگ

كباب يكي از غذاهاي پرطرفدار در بين مردم ايران است كه از ديرباز تا امروز بسيار محبوب بوده است. كباب‌ها انواع و اقسام مختلفي دارند كه در طعم‌ها و مدل‌هاي مختلف طبخ مي‌گردد. در اين مطلب از مجله دلتا ما طرز تهيه كباب تابه اي دو رنگ را براي شما عزيزان آماده كرده‌ايم.

 مواد لازم كباب تابه‌اي دو رنگ

  • گوشت چرخ كرده نيم كيلو
  • مرغ چرخ كرده نيم كيلو
  • پياز ۲ عدد متوسط
  • سماق يك قاشق چايخوري
  • زعفران به مقدار لازم
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهيه كباب دو رنگ تابه‌اي 

براي تهيه اين كباب جذاب ابتدا در دو ظرف جداگانه گوشت چرخ كرده و مرغ چرخ كرده را بريزيد. سپس دو عدد پياز را رنده كرده و آب آن را بگيريد و نصف آن را به گوشت چرخ كرده و نصف ديگر آن را درون مرغ چرخ كرده بريزيد. در گوشت چرخ كرده مقدار بيشتري پياز بريزيد.

گوشت‌ها را ورز دهيد تا پيازها به خوردشان برود سپس به گوشت كمي سماق و فلفل و نمك اضافه كنيد و مقدار كمي به اندازه يك قاشق از مرغ چرخ كرده درون گوشت بريزيد و ورز دهيد. سپس به مرغ چرخ كرده نيز نمك، فلفل و زعفران بزنيد. ورز دهيد تا كباب كاملا رنگ زعفران بگيرد.

يك تابه نچسب برداريد و روي آن را روغن بريزيد به طوري كه ديواره‌هايش نيز روغني شود. قرار دادن قسمت‌هاي مايه كباب مرغ و مايه كباب گوشت چرخ كرده سليقه‌اي است و مانند كباب بختياري مي‌توانيد مايه كباب را به هم متصل كنيد. روي تمام مواد را با قاشق صاف كنيد و بگذاريد روي شعله گاز تا بپزد. مي‌توانيد از تابه دو طرفه استفاده كنيد تا كاملا پخته شود.

بعد از اين مرحله كباب‌ها را به صورت افقي برش بزنيد و روي آن‌ها گوجه بريزيد و بگذاريد تا كمي بپزد. كباب شما حاضر است مي‌توانيد آن را با گوجه و جعفري سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي

شامي رشتي، سفري خيالي به گيلان

كباب كوبيده در فر

طرز تهيه خوراك اسفناج

خورشت اسفناج و گردو؛ سرشار از خاصيت

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي

۱۶ بازديد

 قيمه نثار يكي از محبوب‌ترين غذاهاي ايراني و مشهورترين غذاي قزويني است. اسم اين غذا قيمه نثار است، اما قيمه نيست. يك پلوي خوش‌مزه و خوش آب و رنگ و معطر است كه طعمي لذيذ و به‌ ياد ماندني دارد.

دستور پخت قيمه نثار

قيمه نثار يك غذاي خوش‌رنگ و لذيذ از جمله غذاهاي قزوين است كه گاهي اوقات در برخي مراسمات رسمي و حتي عروسي‌ها نيز طبخ مي‌شود. همراه ما در اين مطلب از مجله دلتا باشيد تا دستور پخت قيمه نثار اصيل را براي شما بيان كنيم.

مواد مورد نياز قيمه نثار

  • برنج خيس كرده ۳ پيمانه
  • گوشت قيمه خرد شده ۳۵۰ گرم
  • پياز خرد كرده ريز ۲ عدد
  • خلال پوست پرتقال يا نارنج ۱ قاشق غذاخوري
  • روغن ۱/۲ پيمانه
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق سوپخوري
  • ادويه خورشتي ۱ قاشق چايخوري
  • ادويه پلويي ۱ قاشق چايخوري
  • گلاب نصف فنجان
  • زعفران دم كرده ۱ قاشق سوپخوري
  • زرشك خشك شده ۱/۲ پيمانه
  • گرد ليمو عماني و نمك به مقدار لازم
  • خلال پسته و بادام ۴ قاشق غذاخوري

طرز تهيه قيمه نثار خوشمزه

تابه مناسبي انتخاب كنيد و روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخل آن بريزيد تا داغ شود. سپس پياز خرد شده را داخل آن بريزيد و تفت دهيد تا پياز طلايي رنگ شود. بعد از تفت پياز، گوشت خرد شده را داخل روغن بريزيد و تفت دهيد. در حين تفت مقداري زردچوبه هم به گوشت اضافه كنيد و كمي تفت دهيد تا عطر ادويه به مشام برسد.

وقتي رنگ گوشت تغيير كرد و بوي زهم آن گرفته شد، رب گوجه‌فرنگي را هم اضافه كنيد و تفت دهيد تا رنگ بهتري بگيرد. بعد از اين مرحله به اندازه ۳ پيمانه آب به خورشت اضافه مي‌كنيم و در ظرف را مي‌بنديم تا گوشت و لپه پخته و كم آب و غلظت خورشت هم زياد شود. به اصطلاح جا بيفتد.

در ۲ دقيقه آخر پخت گلاب و مقداري از زعفران را داخل قيمه مي‌ريزيم تا جوش بخورد. برنج از قبل خيس داده شده را آبكش مي‌كنيم. در كف ظرفي كه مي‌خواهيم برنج و قيمه را مخلوط كنيم كمي آب و روغن مي‌ريزيم و مي‌گذاريم تا روي حرارت گرم شوند بعد يك لايه از برنج آبكش شده را در كف قابلمه مي‌ريزيم و روي آن را ادويه پلويي و گرد ليموعماني مي‌ريزيم. بعد يك لايه از مايع قيمه را كه آب آن گرفته شده روي برنج‌ها و ادويه‌ها مي‌ريزيم و اين مرحله را ۲ تا ۳ بار به همين ترتيب انجام مي‌دهيم. قابلمه را روي حرارت كم قرار دهيد و اجازه دهيد تا برنج دم بكشد.

در اين فاصله خلال بادام را با گلاب به مدت ۱۵ دقيقه خيس كنيد. اگر از خلال پوست پرتقال تازه استفاده مي‌كنيد بايد پوست پرتقال را بشوييد و به صورت خلالي نازك برش بزنيد. بعد پوست پرتقال را در آب جوش قرار دهيد و بعد از چند جوش  آبكش كنيد تا تلخي آن گرفته شود.

زرشك‌هاي خشك را بشوييد و با ۵۰ گرم كره و يك قاشق غذاخوري شكر در يك تابه تفت دهيد. سپس خلال بادام، پسته و پرتقال را به زرشك‌ها بيفزاييد و كمي تفت دهيد. يك قاشق غذاخوري زعفران دم كرده هم به خلال‌ها اضافه كنيد و اجازه دهيد تا آب مواد كشيده شود. سپس از روي حرارت برداريد. بعد از اينكه برنج دم كشيد كمي روغن داغ روي برنج مي‌ريزيم. براي تزيين از مقداري برنج زعفراني به همراه زرشك سرخ شده، خلال بادام و خلال پسته استفاده مي‌كنيم.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت خوراك لوبيا چشم بلبلي را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

رشته پلو؛ خوشمزه‌اي براي ميهماني‌ها

سوپ قارچ پيش غذايي خوش‌مزه!

طرز تهيه خوراك اسفناج

خورشت اسفناج و گردو؛ سرشار از خاصيت

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

دستور پخت خوراك لوبيا چشم بلبلي

۱۶ بازديد

از مهم‌ترين خواص لوبيا چشم بلبلي مي‌توان به پايين آوردن سطح كلسترول خون به شكل قابل توجهي اشاره كرد، استفاده از لوبيا چشم بلبلي در رژيم به شما كمك مي‌كند سلول‌هاي بدن شما سالم بماند و باعث ترميم بافت‌هاي آسيب ديده مي‌شود.

خوراك لوبيا چشم بلبلي

خوراك لوبيا چشم بلبلي يكي از خوراك‌هاي خوشمزه، كامل و مقوي است كه مي‌تواند رقيب خوبي براي خوراك لوبيا چيتي باشد. شما در تهيه خوراك لوبيا چشم بلبلي آزاد هستيد مي‌توانيد آن را با سيب زميني، مرغ و گوشت چرخ كرده تهيه كنيد و به عنوان وعده اصلي همراه با نان سرو كنيد. امروز در مجله دلتا طرز تهيه خوراك لوبيا چشم بلبلي با سيب زميني را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه خوراك لوبيا چشم بلبلي

  • لوبيا چشم بلبلي ۱.۵ پيمانه
  • پياز ۱ عدد
  • سيب‌زميني ۲ عدد
  • رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
  • نعنا خشك ۱ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل سياه و زردچوبه به مقدار لازم

طرز تهيه خوراك لوبيا چشم بلبلي با سيب‌زميني

مرحله اول : آماده سازي لوبيا چشم بلبلي

ابتدا لوبيا چشم بلبلي را بايد از شب قبل خيس كنيد و چندين بار آب آن را تعويض كرده تا نفخ آن گرفته شود.

مرحله دوم : تفت دادن پياز و رب

داخل قابلمه مورد نظر پياز را نگيني ريز خرد كرده و به همراه كمي زردچوبه و فلفل سياه خوب تفت دهيد تا سبك شود سپس رب را اضافه كنيد و تفت داده تا رب خوش‌رنگ شود.

مرحله سوم : پخت لوبيا چشم بلبلي

در ادامه لوبيا را به پياز اضافه كرده و كمي تفت دهيد. سپس آب روي لوبيا ريخته و اجازه دهيد جوش بيايد. بعد از به جوش آمدن در قابلمه را گذاشته و اجازه دهيد تا لوبياها پخته شوند.

مرحله چهارم : افزودن سيب‌زميني

در اواسط پخت سيب‌زميني را پوست بگيريد و نگيني ريز خرد كنيد. آن را داخل روغن كمي تفت داده سپس به لوبيا چشم بلبلي اضافه كنيد و اجازه دهيد تا خوراك جا بيفتد و آب آن كم شود.

مرحله آخر

در انتهاي كار نمك خوراك را اندازه كنيد. داخل ظرف سرو كشيده و روي آن را با نعناع خشك و كمي پياز داغ تزيين كنيد و به همراه نان تازه ميل كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دونات مرغ و قارچ، ساده و خوشمزه را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

دستور پخت لازانيا رولي

طرز تهيه كتلت سويا

فيله مرغ با سس سير

دستور پخت كوكو كلم بروكلي

دونات مرغ و قارچ، ساده و خوشمزه

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

دونات مرغ و قارچ، ساده و خوشمزه

۲۲ بازديد

دونات مرغ يكي از انواع غذاهاي خوشمزه بين‌المللي است كه در كشورهاي مختلف با دستورهاي متنوعي تهيه مي‌شود. اين غذاي خوشمزه را مي‌توانيم با مواد متنوعي درست كنيم.

دونات مرغ

دونات مرغ و قارچ غذايي بسيار خوشمزه و پرطرفدار مخصوصا در بين بچه‌ها است. از آن مي‌شود به عنوان پيش غذا در عصرانه و دورهمي‌هاي خانوادگي نيز استفاده كرد و طرز تهيه آن خيلي آسان است. بامجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه خمير دونات مرغ

  • تخم‌مرغ ۱ عدد
  • خمير مايه ۱ قاشق مرباخوري
  • بيكينگ پودر ۱ قاشق چايخوري
  • شكر ۱ قاشق مرباخوري
  • نمك ۱ قاشق مرباخوري
  • روغن مايع ۱/۴ پيمانه
  • آرد ۲ ليوان
  • آب ولرم ۱/۲ پيمانه
  • فلفل سياه، پودرسير، آويشن به مقدار لازم

مواد لازم براي مواد مياني دونات مرغ

  • سينه مرغ ۱ عدد
  • پياز ۱ عدد
  • قارچ ۲۵۰ گرم
  • نمك و فلفل سياه و برگ بو به مقدار لازم

طرز تهيه دونات مرغ و قارچ

  • ابتدا آب ولرم را داخل كاسه يا ليوان ريخته و به آن خمير مايه و شكر را اضافه كنيد و هم بزنيد. روي ظرف را به‌مدت ۱۰ دقيقه بپوشانيد تا خمير مايه كف كند و به‌عمل بيايد.
  • تخم‌مرغ، روغن مايع، بيكينگ پودر و نمك را با هم مخلوط كرده و با همزن دستي بزنيد تا يكدست شود. سپس خمير مايه عمل آمده را به آن اضافه كنيد و به تدريج شروع به اضافه كردن آرد كنيد تا مانند خمير جمع شود.
  • در ادامه خمير را روي ميز كار بياوريد و آن را به‌مدت ۱۰ دقيقه خوب ورز دهيد. سپس سطح خمير را كمي چرب كنيد و روي ظرف را بپوشانيد. به‌مدت ۱ ساعت در دماي محيط به آن استراحت دهيد تا حجم خمير دو برابر شود.
  • سينه مرغ را با يك پياز چهار قسمت شده، ادويه، نمك و برگ بو داخل قابلمه ريخته و روي آن آب بريزيد. اجازه دهيد سينه مرغ پخته شود بعد آن را خارج كرده و ريش ريش كنيد. قارچ‌ها را شسته و خرد كرده و داخل تابه با كمي روغن با حرارت بالا تفت دهيد تا آب قارچ‌ها كشيده شود.
  • پف خمير را بعد از ۱ ساعت گرفته و مواد مياني را به همراه كمي پودر سير، آويشن و فلفل سياه اضافه كنيد. خوب مواد را هم بزنيد تا خمير و مواد مياني كاملا يكدست شوند.
  • خمير را روي سطح آرد پاشي شده قرار دهيد و كمي باز كنيد سپس با قالب دونات يا اگر قالب دونات نداشتيد با كمك يك ليوان، خمير را برش بزنيد. داخل يك شيرجوش روغن ريخته تا داغ شود سپس دونات‌هاي مرغ را داخل روغن داغ سرخ كنيد.حتما حرارت كاملا ملايم باشد.
  • بعد از برش زدن براي پخت دونات مرغ آن‌ها را داخل سيني فر قرار دهيد. سيني را در فر به مدت ۳۰ دقيقه در دماي ۱۸۰ درجه قرار دهيد تا دونات‌ها پخته شود. در انتهاي پخت روي فر را روشن كنيد تا سطح دونات مرغ در فر نيز طلايي شود.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت كوكو كلم بروكلي را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

سوپ زنجبيل و هويج؛ انتخابي مقوي و لذيذ

مرغ را به سبك ايتاليايي بپزيد

برگر بادمجان و پنير، كبابي و خوشمزه

پاي گوشت و سيب زميني؛ غذايي خوشمزه و ساده

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

طرز تهيه لازانيا رژيمي با كدو

۱۹ بازديد

كدو سبز يكي از بهترين سبزيجاتي است كه بسيار كم كالري و سير كننده است. اين سبزي پرخاصيت يكي از مهم‌ترين انتخاب‌ها براي تهيه غذاي رژيمي است.

لازانياي رژيمي

كدو سبز براي افرادي كه مي‌خواهند رژيم لاغري داشته باشند بسيار با اهميت است چرا كه با مصرف آن مي‌توانند بهترين نتيجه را براي داشتن تناسب اندام و سلامتي به دست آورند. در ادامه مطلب طرز تهيه لازانياي رژيمي با كدو را در مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه لازانياي رژيمي

مواد لازم

  • گوشت گاو بدون چربي : ۵۰۰ گرم
  • نمك : يك دوم قاشق چايخوري
  • روغن زيتون : يك قاشق چايخوري
  • پياز : ۱ عدد متوسط
  • سير : ۳ حبه
  • ريحان خرد شده : دو قاشق غذاخوري
  • گوجه فرنگي : ۲ عدد
  • فلفل سياه : به اندازه كافي
  • كدو سبز : ۳ عدد
  • پنير ريكوتا : ۲ پيمانه
  • تخم مرغ : ۱ عدد
  • پنير موزارلا : ۴ فنجان

طرز تهيه لازانياي رژيمي با كدو

  • در يك ماهيتابه متوسط گوشت چرخ كرده را با مقداري نمك تفت دهيد.

  • سپس پياز، سير و روغن زيتون را اضافه كرده و ۲ دقيقه به تفت دادن ادامه دهيد.

  • گوجه فرنگي خرد شده، فلفل سياه و قرمز، ريحان خرد شده را به مخلوط اضافه كنيد و بازهم مخلوط را تفت دهيد.

  • شعله گاز را كم كنيد و اجازه دهيد مخلوط شما حداقل ۳۰ تا ۴۰ دقيقه با درب بسته آهسته بجوشد. توجه داشته باشيد كه سس شما بايد غليظ باشد، پس به مخلوط آب اضافه نكنيد.

  • هنگامي كه سس در حال جوش خوردن است وقت آن رسيده كه كدوها را برش بزنيد.

  • بعد از برش مقداري نمك به كدو زده و اجازه دهيد ۱۰ دقيقه در ظرف باقي بماند.

  • كدو سبز هنگام پختن مقدار زيادي آب پس مي‌دهد اين كار باعث مي‌شود رطوبت كدو گرفته شود.

  • فر را به مدت ۲ تا ۳ دقيقه و با درجه ۳۷۵ درجه سانتيگراد گرم كنيد.

  • در يك ظرف متوسط تخم‌مرغ و پنيرهاي خرد شده را مخلوط كنيد.

  • در اين مرحله مانند لازانيا يك لايه سس، پنير و يك لايه كدو را درون ظرف پيركس قرار دهيد.

  • بعد از اينكه لايه آخر از كدو را قرار داديد، وقت آن رسيده است كه سس و پنير باقي مانده را روي كدو بريزيد.

  •  روي ظرف را با كاغذ فويل بپوشانيد، بعد از ۲۰ دقيقه فويل را باز كنيد تا آب روي غذا گرفته شود. اين كار را به مدت ۱۰ دقيقه ادامه دهيد. حالا لازانياي رژيمي شما آماده است.

  • مي‌توانيد غذا را در يك ظرف مناسب سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي فست فودي “اشترودل؛ ميان وعده لذيذ اتريشي” را مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

برگر بادمجان و پنير، كبابي و خوشمزه

پيتزا گوجه فرنگي؛ طبخ آسان و لذيذ

پسته پلو؛ غذاي اصيل و لذيذ

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد