شامي رشتي از خانواده شاميهاست و جزو خوراكهاي اهالي گيلانزمين به شمار ميرود. اگر هوس يك غذاي محلي كردهايد، دست به كار شويد و اين غذا را طبق دستور محليها درست كنيد.
شامي رشتي يكي از سريعترين و راحتترين غذاهايي است كه شما ميتوانيد آن را تهيه كنيد. اكثريت افراد اين غذا را با پنير و سبزي خوردن ميل ميكنند و در واقع جز پيش غذاها به حساب ميآيد. اما اكثرا آن را به عنوان غذاي اصلي هم در نظر ميگيرند. شامي انواع مختلفي دارد كه مواد لازم براي تهيه آنها متفاوت است در نتيجه طرز پخت آنها نيز با هم فرق دارد. با مجله دلتا همراه باشيد تا دستور پخت شامي رشتي را با شما به اشتراك بگذاريم.
مواد لازم شامي رشتي
- گوشت ران گوساله نيم كيلو
- لپه نيم كيلو
- تخممرغ دو عدد
- نخود آش يك استكان
- پياز يك عدد
- زعفران يك قاشق چايخوري
- زردچوبه و دارچين نصف قاشق چايخوري
- نمك و فلفل يك قاشق چايخوري
طرز تهيه شامي رشتي
- در ابتدا پيازها را به صورت حلقه حلقه خرد كنيد. در ادامه گوشتها را به صورت قيمهاي تيكه تيكه كرده و در زودپز بريزيد.
- نخود و لپهاي كه از قبل خيس كرده و چندين بار نيز آب آنها را عوض كردهايد را به گوشتها اضافه كنيد.
- ادويهها را نيز به گوشت اضافه كرده و مقداري آب روي گوشتها بريزيد و زودپز را حدود يك ساعت با فشار زيادي روي شعله قرار بدهيد تا كاملا مواد بپزد.
- بعد از اينكه گوشتها پختند مواد درون زودپز را در ظرف ديگري بريزيد و با كمك گرفتن از يك گوشتكوب مواد را كاملا با يكديگر له كنيد. اگر له كردن با گوشتكوب براي شما سخت بود و غذاساز داشتيد ميتوانيد از غذاساز براي اين كار استفاده كنيد.
- در اين مرحله ۲ عدد تخممرغ را به همراه كمي نمك به مواد گوشت اضافه كرده و دوباره هم بزنيد.
- حال مواد شما براي سرخ شدن حاضر است. درون تابه روغن بريزيد و اندازه يك نارنگي خمير برداريد و درون تابه بريزيد سپس آن را به حالت دونات در بياوريد و سرخ كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت حرفهاي كباب تابهاي دو رنگ را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
قليه سيب و به؛ آشپزي به سبك دوره صفوي
دستور پخت قيمه نثار اصيل و سنتي
دستور پخت حرفهاي كباب تابهاي دو رنگ
خورشت به آلو با مرغ، خوشمزه و مجلسي
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد