عدس براي سلامتي بسيار مفيد بوده؛چرا كه سرشار از پروتئين گياهي، پتاسيم، فيبر و مواد معدني مانند اسيد فوليك و ويتامين B9 است. از جمله فوايد عدس ميتوانيم به بهبود دستگاه گوارش، كاهش فشار خون و درمان ديابت اشاره كنيم. همچنين عدس از مواد غذايي خونساز است و به درمان كمخوني كمك ميكند.
كتلت عدس يك غذاي مقرون به صرفه است؛ چون براي تهيه آن به مواد اوليه زيادي نياز نيست. اين غذاي لذيذ طي يك ساعت آماده ميشود. اگر شما هم قصد تهيه اين غذاي جذاب را داريد، در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه كتلت عدس
- عدس قرمز دو و نيم فنجان
- پياز بزرگ يك عدد
- پودر سير يك قاشق چايخوري
- نمك به مقدار لازم
- زردچوبه به مقدار لازم
- سيبزميني دو عدد
- تخممرغ سه يا چهار عدد
- آرد سوخاري دو قاشق غذاخوري
- فلفل به مقدار لازم
طرز تهيه كتلت عدس
مرحله اول
براي تهيه اين غذا بهتر است عدس را از شب قبل در آب خيس كنيد. سپس آن را با كمي نمك بپزيد. مقدار نمك به ذائقه شما بستگي دارد و ميتوانيد آن را كم يا زياد كنيد. سيبزمينيها را بشوييد. يك قابلمه را پر از آب كرده و سيبزمينيها را داخل قابلمه بريزيد و اجازه دهيد سيبزمينيها روي حرارت متوسط بپزند.
مرحله دوم
بعد از اينكه سيبزمينيها پخته شدند، زير قابلمه را خاموش كنيد و آب قابلمه را دور بريزيد. اجازه دهيد سيبزمينيها كمي خنك شوند. سپس پوست آنها را بگيريد و داخل كاسه غذاساز بريزيد. آنها را چند پالس بزنيد تا له شوند. شما همچنين ميتوانيد به جاي غذاساز سيب زمينيهاي پخته را رنده كنيد.
مرحله سوم
پوست پياز را بگيريد و آن را رنده كنيد و آب پياز را دور بريزيد. يك كاسه بزرگ برداريد و عدس پخته شده، سيبزميني له شده، آرد سوخاري، نمك، فلفل، پودر سير، تخممرغ و پياز رنده شده را داخل آن بريزيد و با دست خوب ورز دهيد. مقدار نمك و فلفل به ذائقه شما بستگي دارد و ميتوانيد آنها را كم يا زياد كنيد.
مرحله چهارم
يك ماهيتابه روي حرارت بگذاريد و كمي روغن داخل آن بريزيد تا داغ شود. به جاي روغن معمولي ميتوانيد از روغن گياهي مثل روغن زيتون براي سرخ كردن كتلتها استفاده كنيد.
مرحله پنجم
از مواد كتلت به اندازه يك توپ كوچك برداريد و با دست آن را شكل دهيد تا دايرهاي شود. سپس آن را در روغن قرار دهيد. براي اينكه مواد به دستتان نچسبد، دست خود را خيس كنيد. ميتوانيد يك كاسه آب هنگام سرخ كردن كتلتها كنارتان بگذاريد تا هر زمان لازم شد، دست خود را با آن خيس كنيد.
مرحله ششم
بعد از اينكه تمام كتلتها را سرخ كرديد، زير حرارت را خاموش كنيد و با دستمال چربيگير، چربي كتلتها را بگيريد. كتلتها را در ظرف سرو قرار دهيد و آنها را با خيارشور، گوجهفرنگي و برشهاي ليموترش تزيين كنيد. كتلت عدس شما آماده است.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب املت يوناني يك صبحانه سالم و خوشمزه را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
قليه سيب و به؛ آشپزي به سبك دوره صفوي
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد