یکشنبه ۲۸ دی ۹۹ ۲۲:۱۵ ۲۳ بازديد
گراتن به غذايي گفته ميشود كه در ظرفهاي گود و پنير طلايي شده روي آن سرو ميشود. در اصل گراتن فرانسوي است و در فر درست ميشود.
گراتن سوسيس و سيبزميني يك خوراك لذيذ براي عاشقان تركيب سنتي سوسيس و سيبزميني است كه در دسته آشپزي ملل قرار ميگيرد. گراتن سوسيس و سيبزميني را در ظرفهاي پيركس و سراميك ميتوانيد با استفاده از سوسيس تفت داده شده، سيبزميني رنده شده، تخممرغ و پنير چدار تهيه كنيد. در ادامه طرز تهيه گراتن سيب زميني و سوسيس را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- سيبزميني: ۷۵۰ گرم
- روغن زيتون: ۴ قاشق سوپخوري
- پياز خرد شده: ۱ عدد
- سير له كرده: ۲ حبه
- فلفل دلمهاي قرمز خرد شده: ۱ عدد
- فلفل دلمهاي زرد خرد شده: ۱ عدد
- كنسرو ذرت: ۱۰۰ گرم
- سوسيس حلقهاي خرد شده: ۴ عدد
- ژامبون رشتهاي خرد شده: ۱۰۰ گرم
- كنسرو گوجه فرنگي: ۱ قوطي ۲۰۰ گرمي
- نمك: به مقدار لازم
- فلفل: به ميزان لازم
- پودر چيلي: به ميزان لازم
- پنير گوداي رنده شده: ۱۰۰ گرم
- تخممرغ: ۳ عدد
- پنير خامهاي: ۲۵۰ گرم
- آرد سمولينا: ۵۰ گرم (يكدوم پيمانه)
- نمك: به ميزان لازم
- فلفل: به ميزان لازم
- تره خرد كرده: ۵۰ گرم
طرز تهيه گراتن سيب زميني و سوسيس
- سيب زمينيها را بپزيد و مراقب باشيد له نشود.
- آن را كنار بگذاريد تا خنك شود.
- سپس ۳ قاشق سوپخوري از روغن زيتون را در تابه مناسبي بريزيد، پياز و سير را به آن اضافه كنيد و روي حرارت ملايم تفت دهيد.
- سپس حرارت را اندكي زياد كنيد، فلفلها، ذرت، سوسيس و ژامبون را اضافه كرده و تفت دهيد.
- حال گوجهفرنگيها را خرد كنيد و به مواد درون تابه اضافه كنيد.
- اكنون صبر كنيد تا مواد بپزد و اندكي غليظ شود.
- سپس نمك، فلفل و پودر چيلي را به آن اضافه كنيد.
- پوست سيبزمينيها را بگيريد و به ضخامت ۵ ميليمتر، ورقهاي خرد كنيد.
- حالا ظرف نسوز برداريد و آن را با باقيمانده روغن چرب كنيد.
- سپس نيمي از ورقههاي سيبزميني را كف ظرف بچينيد و نيمي از مخلوط سبزي و سوسيس را روي آن بريزيد.
- آنگاه مايه پنيري را اضافه و صاف كنيد و با باقيمانده مخلوط سبزي و سوسيس روي اين مايه را بپوشانيد.
- اينك باقيمانده ورقههاي سيبزميني را به گونهاي كه لبه آنها روي هم قرار بگيرد، روي گراتن بچينيد و پنير گودا بگذاريد.
- اكنون گراتن را به مدت تقريبي ۴۰ دقيقه يا تا زمانيكه طلايي رنگ شود، در فر گرم كرده با دماي ۲۰۰ درجه سانتيگراد بپزيد.
روش تهيه مايه پنيري
- زردههاي تخممرغ، پنير، آرد سمولينا، نمك و فلفل را در ظرف مناسبي بريزيد و مخلوط كنيد.
- سپس سفيدههاي تخممرغ را در كاسه مناسبي بريزيد و با همزن برقي بزنيد تا سفيد شود و فرم بگيرد.
- حالا سفيدههاي زده شده را به مايه پنيري اضافه كرده و به آرامي مخلوط كنيد.
- سپس تره را به آن اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع گراتن “گراتن گوشت و سيب زميني” را در مجله آشپزي دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
پاستا با سس قارچ؛ غذاي محبوب ايتاليايي
طرز تهيه همبرگر گياهي لوبيا سفيد
دونر مرغ؛ كبابي لذيذ از خيابانهاي تركيه
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد