• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

مرغ ترش؛ خوشمزه شمالي

۲۶ بازديد

مرغ ترش يكي از خوش‌مزه‌ترين و اصيل‌ترين غذاهاي محلي شمالي و خورشتي محبوب است.

مرغ ترش

مرغ ترش از غذاهاي محلي شمالي و نوعي خورشت لذيذ است. تهيه اين غذا در گيلان و مازندران كمي متفاوت بوده، مازندراني‌ها معمولا مرغ ترش را به ‌صورت كبابي درست مي‌كنند، اين غذاي خوشمزه و ترش را مي‌توانيد براي غذاي اصلي درست كنيد و لذت ببريد. براي آشنايي با طرز تهيه مرغ ترش گيلاني با مجله دلتا همراه باشيد.

طرز تهيه مرغ ترش

مواد لازم

  • مرغ: يك كيلو
  • سير: ۴ حبه
  • پياز: ۲ عدد
  • فلفل سياه، فلفل قرمز، نمك و زردچوبه: به ميزان لازم
  • لپه: ۲۰۰ گرم
  • گشنيز، جعفري و تره: يك كيلو
  • سبزي محلي خالواش: نيم كيلو
  • نعناع تازه: ۳ شاخه
  • ليموعماني يا رب انار: در صورت تمايل

طرز تهيه مرغ ترش

  • براي پخت مرغ ترش تركيب دقيق سبزي مهم است؛ گشنيز، جعفري و تره بايد به نسبت مساوي خرد شده باشد.
  • سبزي خالواش، سبزي اصلي اين غذا است كه اگر به آن دسترسي نداشتيد، مي‌توانيد مقدار نعناع را بيشتر كنيد.
  • سبزي‌ها را شسته و ساطوري خرد كنيد؛ سپس جداگانه سرخ كنيد.
  • مرغ را پس از شستن به قطعات دلخواه تقسيم كنيد.
  • لپه‌ را پس از خيس خوردن، جداگانه پخته و آب آن را دور بريزيد.
  • پيازها را نگيني خرد كرده و در مقداري روغن تفت دهيد، كمي زردچوبه به پياز سرخ شده افزوده تا طعم خامي آن گرفته شود.
  • تكه‌هاي مرغ و لپه را اضافه كرده و با پياز سرخ شده تفت دهيد. سير را جداگانه رنده و سرخ كنيد؛ سپس آن را به مواد داخل قابلمه بيفزاييد.
  • سپس زماني كه مرغ‌ها كمي سرخ شد، سبزي را اضافه كنيد.
  • مقداري آب‌جوش در قابلمه بريزيد. كمي شعله را زياد كنيد تا خورشت به قل خوردن بيفتد؛ سپس شعله را كم كنيد تا خورشت خوب بپزد و جا بيفتد.
  • براي چاشني مرغ ترش مي‌توانيد يك ساعت مانده به پايان پخت، ليموعماني يا دو قاشق غذاخوري رب‌انار اضافه كنيد.
  • گيلاني‌هاي قديمي يك يا دو عدد تخم‌مرغ را هم مي‌زدند و در ۱۵ دقيقه پاياني پخت به خورشت اضافه مي‌كردند. البته افزودن تخم‌مرغ هم كاملا اختياري است.
  • اين غذا را مي‌توانيد با كته ساده يا زعفراني در كنار مخلفات محلي سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با يك غذاي خوشمزه شمالي  “لونگي مرغ؛ غذاي محلي شمالي”  را در مجله آشپزي دلتا مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه ماهي شكم‌پر

كشمش پلو با مرغ

كباب كوبيده در فر

طرز تهيه دلمه به

خوراك بادمجان و قارچ

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.