هويج پلو غذاي خوشمزهاي است كه به آساني تهيه ميشود و ظاهر خوبي هم دارد.
هويج پلو يكي از غذاهاي اصيل ايراني است. برخي به خاطر شيرين بودن، اين پلوي مخلوط خوشمزه را نميپسندند، اما با حذف شكر از مواد اصلي آن ميتوان طعم شيرين اين پلوي لذيذ را كمتر كرد. هويج پلو را با گوشت قلقلي، مرغ يا حتي بدون اين مواد هم درست ميكنند. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه هويج پلو
- برنج ۵ پيمانه
- پياز بزرگ يك عدد
- مرغ يك عدد سينه كامل
- هويج متوسط ۵ عدد
- كره به ميزان لازم
- خلال پسته و بادام دوسوم پيمانه
- خلال نارنج ۲ قاشق غذاخوري
- شكر ۵ قاشق غذاخوري
- آب يك ليوان
- زرشك نصف پيمانه
- نمك، فلفل، زردچوبه و دارچين به ميزان لازم
- زعفران دمكرده ۳ قاشق غذاخوري
طرز تهيه هويج پلو
مرحله اول
براي درست كردن هويج پلو با مرغ، بهتر است از سينه مرغ استفاده كنيد. مرغ را پس از شستن به قطعات مكعبي تقسيم كنيد. پيازها را خلالي خرد كرده و با كره و روغن تفت دهيد تا سبك شوند. ۳ قاشق غذاخوري از پيازداغ را برداريد و كنار بگذاريد. سپس تكههاي مرغ را با باقيمانده پيازداغ تفت دهيد تا رنگ مرغ كمي طلايي شود. نمك، فلفل، زردچوبه و دارچين به مرغ بزنيد و كمي ديگر تفت دهيد. يك ليوان آب بريزيد تا مرغ خوب بپزد. در اواخر پخت مرغ، يك قاشق غذاخوري زعفران اضافه كنيد.
مرحله دوم
هويجها را با رنده درشت، رنده كنيد. در تابهاي خلالهاي هويج را با كره تفت دهيد. بعد از اينكه هويجها كمي سبك شدند، ۵ قاشق غذاخوري شكر اضافه كرده و هم بزنيد. اگر طعم شيرين هويج پلو را دوست نداريد، ميتوانيد شكر را حذف يا مقدار آن را كمتر كنيد. پيازداغ و خلال نارنج را به هويجها افزوده و كمي تفت دهيد.
مرحله سوم
برنج را طبق روال معمول بپزيد و آبكش كنيد. براي تهديگ، كف قابلمه نان يا ورقههاي سيبزميني بگذاريد. سپس به صورت لايهلايه برنج و مخلوط هويج، خلال نارنج و پيازداغ را اضافه كنيد. روي لايه آخر مقداري كره بريزيد. دمكني بگذاريد تا پلو آماده شود.
در اين فاصله زرشك را با كمي كره و يك قاشق چايخوري شكر تفت دهيد. در اواخر تفت، خلال پسته و بادام را به زرشك افزوده و براي تزئين هويج پلو كنار بگذاريد. تكههاي مرغ پخته شده را دورتادور هويج پلو بچينيد و همراه آن سرو كنيد.
نكات پخت هويج پلو
- براي درست كردن هويج پلو ميتوان پس از پختن تكههاي مرغ، آنها را با برنج دم كرد. اما اگر ميخواهيد پلو شكل مجلسي و رسمي داشته باشد، مرغ را جداگانه كنار آن سرو كنيد.
- بهتر است هويجها را رنده كنيد تا در پلو خوب پخته شوند. اگر هويجها را خلالي خرد ميكنيد، در هنگام تفت دادن، در ظرف را بگذاريد تا هويجها با بخار پخته و نرم شوند.
- ميتوانيد به جاي سينه، از ران يا ساق مرغ استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه كوكو سيب زميني مغزپخت و برشته را مطالعه كنيد.