• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

شير برنج دارچيني، دسري خوشمزه براي افطار

۱۷ بازديد

شير برنج يكي از دسرهاي خوشمزه و پرخاصيت است كه مي‌توان آن را هم به صورت گرم و هم به صورت سرد به عنوان پيش غذا، صبحانه يا در مراسم افطار سرو كرد.

شير برنج

در گذشته به شير برنج، آش‌ شير نيز مي‌گفتند. شير برنج دارچيني بيشتر در مناطق كوهپايه نشين زاگرس و البرز طبخ مي‌شود. اين غذا به عنوان يك دسر يا وعده غذايي سرو مي‌شود. با طرز تهيه شير برنج دارچيني همراه مجله دلتا باشيد.

مواد لازم براي تهيه شير برنج دارچيني

  • برنج ۱۲۰ گرم
  • شير كم‌ چرب ۲۵۰ ميلي‌ليتر
  • آب سرد يك‌ چهارم پيمانه
  • چوب يا پودر دارچين به مقدار دلخواه
  • پودر ژلاتين يك قاشق سوپخوري
  • شكر يك فنجان

طرز تهيه شير برنج دارچيني

مرحله اول

ابتدا قابلمه را روي حرارت قرار دهيد. سپس شير را درون قابلمه بريزيد. حالا برنج را كه از ۸ ساعت قبل خيس كرده‌ايد، به آن اضافه كنيد. بهتر است از برنج نيم‌دانه يا هر برنجي كه زود و راحت طبخ مي‌شود، استفاده كنيد.

مرحله دوم

مخلوط را ۵ دقيقه هم بزنيد و حين هم زدن به آن چوب يا پودر دارچين اضافه كنيد. دقت كنيد كه اگر از پودر دارچين استفاده كنيد، رنگ شير برنج دارچيني، تيره مي‌شود.

مرحله سوم

حالا براي جلوگيري از ته گرفتن برنج، شير برنج را تا وقتي كه برنج، خود را باز كند، هم بزنيد. اگر به هر دليلي برنج ته گرفت و سوخت، حتما قابلمه را عوض كنيد. شكر را هم در اين مرحله اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا حل شود.

بعد از اين كه برنج كاملا پخته شد، به آن شكر را اضافه كنيد. شير برنج را تا زماني كه شكر در آن حل شود، هم بزنيد و بعد شعله گاز را خاموش كنيد.

مرحله چهارم

آب سرد را در كاسه‌اي بريزيد و پودر ژلاتين را آرام روي سطح آب بريزيد و كاسه را تكان دهيد. دقت كنيد كه اگر يك ‌دفعه پودر ژلاتين را به آب اضافه كنيد، يك لخته سفيد رنگ تشكيل مي‌شود. بعد از اضافه شدن پودر ژلاتين به آب، كاسه را روي بخار آب قرار دهيد تا كاملا داخل آب حل شود. همچنين مي‌توانيد به جاي بخار آب، كاسه را ۳۰ ثانيه داخل ماكروويو قرار دهيد تا ژلاتين كاملا در آب حل شود. سپس محلول ژلاتين را به شيربرنج اضافه كنيد و خيلي خوب هم بزنيد. در اين مرحله مي‌توانيد به شيربرنج دارچيني خود مقداري خامه اضافه كنيد تا لطيف‌تر شود.

مرحله پنجم

شيربرنج را داخل قالبي بريزيد كه قابل برگشتن باشد. بعد از خنك شدن شير برنج دارچيني، قالب را داخل ظرفي برگردانيد. روي سطح آن را با پودر دارچين و سياه‌دانه تزيين و سرو كنيد.

چند نكته

  • به ‌جاي آب مي‌توانيد از گلاب يا عرق بهار نارنج يا عرق بيدمشك استفاده كنيد.
  • بسته به سليقه و ذائقه خود مي‌توانيد به شيربرنج پودر گل‌سرخ، پودر قهوه يا پودر كاكائو اضافه كنيد.
  • اگر با مصرف ژلاتين مشكل داريد، مي‌توانيد به جاي آن مقداري نشاسته ذرت را در شير سرد حل كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب سوپ پنير و بروكلي، يك پيش غذاي مقوي و خوشمزه را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.