ماهي تنوري غذاي سالمي است كه به راحتي ميتوان آن را در فر درست كرد.
ماهي تنوري هم خوشمزه است، هم سالم و هم رژيمي. ماهي انواع گوناگوني دارد و به شيوه هاي مختلفي طبخ ميشود كه تنوري كردن آن يكي از بهترين و سالم ترين شيوه ها است. همچنين ماهي تنوري مناسب افرادي است كه رژيم غذايي دارند يا غذاهاي چرب و سرخ كرده مصرف نميكنند.
مواد لازم :
- ماهي قزل آلا: ۲ عدد
- سيب زميني به ميزان لازم
- آبليمو: ۶ قاشق سوپخوري
- روغن زيتون: نصف پيمانه
- زعفران دم كرده: يك قاشق غذاخوري
- سير: ۲ حبه
- رب انار در صورت تمايل
- نمك، فلفل و زرد چوبه به ميزان لازم
طرز تهيه :
سير را له يا ريز رنده كنيد. سيب زميني را خوب بشوييد و به صورت حلقه حلقه درآوريد. بهتر است براي زيبايي غذا، پوست سيب زميني را نگيريد.
در ظرف مناسبي نمك، فلفل، سير رنده شده، زردچوبه، آبليمو، زعفران دم كرده و نصف روغن زيتون را با هم مخلوط كرده و سپس با اين مواد داخل شكم و سطح روي ماهي را مزه دار كنيد. ماهي را دو ساعت در يخچال بگذاريد تا خوب طعم بگيرد.
سيني فر را با فويل بپوشانيد و روي فويل را چرب كنيد. ورقههاي سيب زميني را روي فويل گذاشته و سطح روي آن ها را چرب كنيد. سپس ماهي را روي سيب زميني چرب شده بگذاريد تا به فويل نچسبد.
سطح روي ماهي را با بقيه روغن زيتون چرب و فر را از قبل روشن كنيد تا گرم شود. سيني را يك ساعت و نيم روي پنجره وسط فربگذاريد تا ماهي كبابي و مغزپخت شود. سپس ماهي را از فر بيرون بياوريد و با انواع سبزيجات سرو كنيد.
در صورت تمايل ميتوانيد هنگام سرو ماهي تنوري، مقداري رب انار روي آن بماليد.
نكات قابل توجه :
ميتوانيد به جاي ماهي قزل آلا از هر ماهي ديگري كه دوست داريد، استفاده كنيد.
يك ظرف آب در فر بگذاريد تا ماهي بهتر مغزپخت شود.
در صورت تمايل ميتوانيد ماهي را تكه كرده و سپس مزه دار كنيد.
براي طبخ ماهي تنوري ميتوانيد از هر نوع سبزي كه دوست داريد در كنار آن استفاده كرده و در فر گريل كنيد.