شنبه ۰۸ آذر ۹۹ ۰۷:۵۵ ۳۱ بازديد
خورشت قليه ميگو از غذاهايي دريايي جنوبي است كه ظاهر اشتهاآور و شبيه به قليه ماهي آن شما را مجاب خواهد كرد كه حتما طعم آن را امتحان كنيد.
طرز تهيه قليه ميگو
اگر به غذاهاي دريايي مخصوصاً ميگو علاقه داريد و به سلامت خود اهميت ميدهيد، پيشنهاد ميكنيم يك بار هم كه شده قليه ميگو را امتحان كنيد. قليه ميگو نيز مانند ديگر غذاهاي جنوبي با ادويههاي معطري مانند فلفل قرمز و كاري مزهدار ميشود. تمر هندي يكي ديگر از چاشنيهاي محبوب در جنوب است كه به قليه ميگو و قليه ماهي رنگي تيره ميدهد. مجله دلتا را با دستور پخت انواع خورشت و طرز تهيه قليه ميگو ورق بزنيد.
مواد لازم
(براي ۵ نفر)
- ميگو پاك كرده ۵۰۰ گرم
- گشنيز ۳۵۰ گرم
- شنبليله ۵۰ گرم
- تمر هندي ۲۰۰ گرم
- رب گوجه فرنگي ۱ قاشق غذاخوري
- پياز رنده شده ۱ عدد بزرگ
- سير رنده شده ۱ بوته
- آرد ۱ قاشق غذاخوري سرخالي
- زعفران ۲ قاشق غذاخوري
- زردچوبه، ادويه كاري، فلفل قرمز و نمك به ميزان لازم
طرز تهيه قليه ميگو
- آب پياز رنده شده را براي مزهدار كردن ميگو جدا كنيد و خود پياز را با روغن تفت دهيد. بعد از طلايي شدن پياز، سير له شده و ادويهها (به جز نمك) را اضافه كنيد.
- بعد از تفت خوردن سير و ادويهها، رب گوجه فرنگي و آرد را اضافه و مواد را باهم مخلوط كنيد.
- سبزي قليه (شامل ۳۵۰ گرم گشنيز و ۵۰ گرم شنبليله) را كه قبلا به طور جداگانه سرخ كرده بوديد، اضافه كنيد. مقدار تعيين شده براي سبزي قليه مربوط به سبزي تازه است كه طبيعتا پس از سرخ شدن وزن و حجم كمتري پيدا ميكند.
- تمر هندي را در ۲ ليوان آب جوش حل و از صافي رد كنيد.
- ميگوها را با آب پياز، نمك، زردچوبه و زعفران در يك تابه ديگر به مدت ۵ دقيقه با حرارت متوسط در روغن تفت دهيد. ميگو نبايد بيش از حد تفت بخورد، چرا كه بافت آن سفت ميشود.
- تمر هندي را به تابه سبزي اضافه كنيد. ترشي انواع تمر هندي با هم متفاوت است، پس در اضافه كردن آن احتياط كنيد تا خورشت بيش از حد ترش نشود.
- تا رسيدن به غلظت دلخواه آب جوش به تركيب سبزي و تمر هندي اضافه كنيد و اجازه دهيد خورش براي مدت يك ساعت با دربسته بپزد.
- ۱۵ دقيقه مانده به پايان پخت و زماني كه خورشت روغن انداخت، ميگوها را اضافه و نمك خورشت را تنظيم كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع غذا با ميگو “ميگو پلو؛ زعفراني و خوشمزه” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
خورشت غوره مسمّا؛ خوشمزه و ملس
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد