• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه آبگوشت بزباش ، غذاي اصيل همداني

۸ بازديد

آبگوشت بزباش يكي از انواع آبگوشت‌هاي سنتي و بسيار خوشمزه ايراني است كه از نظر ظاهر و طعم به آبگوشت سنتي يا همان ديزي شباهتي ندارد. اصالت اين آبگوشت سنتي را به استان‌هاي همدان و خراسان نسبت مي‌دهند.

آبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش يا آبگوشت قورمه سبزي، يكي از غذاهاي اصيل و لذيذ همدان است كه معمولا به‌عنوان نذري تهيه و سرو مي‌شود؛ البته خاستگاه اين غذا را به خراسان نيز نسبت مي‌دهند. اين آبگوشت ساده و خوشمزه، برخلاف آبگوشت معمولي، به‌جاي نخود و لوبيا سفيد با لوبيا قرمز پخته مي‌شود و به‌جاي گوجه و رب گوجه فرنگي، سبزي قورمه دارد. طرز تهيه اين آبگوشت، ساده و در واقع تركيبي از پخت قورمه سبزي و آبگوشت است. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه آبگوشت بزباش را ياد بگيريم.

مواد لازم براي آبگوشت بزباش

  • ۳۰۰ گرم گوشت گوسفند با چربي يا دنبه
  • ۱۰۰ گرم لوبيا قرمز يا لوبيا چيتي
  • ۳۰۰ گرم سبزي قورمه (تره، جعفري، شنبليله)
  • ۲ عدد پياز متوسط پوست كنده
  • سيب‌زميني متوسط پوست كنده ۲ عدد
  • ۲ قاشق مرباخوري گرد ليمو
  • نمك، فلفل قرمز و فلفل سياه به مقدار لازم
  • سبزي خوردن، ترشي يا سالاد شيرازي و نان براي سرو

طرز تهيه آبگوشت بزباش

طرز تهيه آبگوشت بزباش

مرحله اول

لوبيا قرمز يا لوبيا چيتي را از شب قبل خيس كنيد و چند بار آب آن را عوض كنيد تا نفخ آن گرفته شود. سپس آب آن را خالي كنيد.

مرحله دوم

چربي يا دنبه گوشت را جدا كنيد. سپس گوشت، لوبيا و يك عدد پياز درسته را با مقدار مناسب آب در قابلمه بريزيد و آن را روي شعله زياد گاز قرار دهيد تا آب به جوش آيد. سپس شعله گاز را كم كنيد، در قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد تا مواد به‌خوبي بپزند.

مرحله سوم

سبزي قورمه را با كمي روغن به‌خوبي تفت دهيد تا آب اضافي آن گرفته شود و كمي روغن بيندازد.

مرحله چهارم

يك عدد پياز نگيني خردشده را با دنبه و ادويه‌ها در يك تابه تفت دهيد تا زماني كه پيازها كاملا سبك شوند. سپس آن‌ها را به‌خوبي با هم بكوبيد.

مرحله پنجم

پس از نيم‌پز شدن گوشت (حدود دو ساعت)، سبزي تفت‌داده‌شده و مخلوط كوبيده دنبه و پياز را در قابلمه بريزيد و اجازه دهيد تا آبگوشت به مدت يك ساعت ديگر بپزد و جا بيفتد. شما مي‌توانيد در اين مرحله به دلخواه پياز درسته را از قابلمه دربياوريد.

مرحله ششم

پس از پخت كامل گوشت، سيب‌زميني پوست‌گرفته، گرد ليمو عماني و نمك را به آبگوشت بيفزاييد.

مرحله آخر از آبگوشت بزباش

آبگوشت بزباش را مانند آبگوشت معمولي سرو كنيد. آب آن را جداگانه به سر سفره بياوريد تا مهمان‌ها به دلخواه در آن، نان تليت كنند. گوشت آبگوشت را نيز بكوبيد و نوش جان كنيد. آبگوشت بزباش همداني را با نان تازه و سبزي يا انواع ترشي سرو كنيد.

آبگوشت بزباش همدان

پيشنهاد مطالعهخرما پلو غذاي سنتي و خوشمزه اهوازي را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.