خورشت خلال بادام، يكي از غذاهاي محلي، مهم و مجلسي استان كرمانشاه است كه برخي آن را بينظيرترين خورشت ايراني مينامند.
استان كرمانشاه غذاهاي محلي خوشمزه و معروف فراواني دارد كه محبوب تمام ايرانيها است. خورشت خلال بادام كرمانشاه يكي از معروفترين و لذيذترين غذاهاي اين استان است. همچنين اين غذا را در هر فصلي از سال به راحتي ميتوان درست كرد. خورشت خلال بادام كه از گوشت، زرشك، دارچين و گلاب تهيه ميشود عطر و طعم فوقالعادهاي دارد. خورشت خلال با روغن حيواني كرمانشاهي غذايي بينظير است، اما اگر امكان تهيه روغن حيواني را نداريد از كره يا روغن هم ميتوان استفاده كرد. در اين بخش از مجله دلتا با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي خورشت خلال بادام كرمانشاه
- گوشت قرمز ۳۰۰ گرم
- زرشك ۱ پيمانه
- پياز ۱ عدد
- رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- گلاب ۵ قاشق غذاخوري
- زعفران دم كرده ۱/۲ پيمانه
- خلال بادام درشت ۲۵۰ گرم
- چوب دارچين ۲ تكه كوچك
- نمك و زردچوبه به مقدار لازم
- ليموعماني ۲ عدد
طرز تهيه خورشت خلال بادام
مرحله اول
پياز را خرد كنيد و در مقداري روغن تفت دهيد تا نرم و طلايي شود. سپس گوشت خردشده را اضافه كنيد، تفت دهيد تا رنگ گوشت تغيير كند.
مرحله دوم
پس از تغيير رنگ گوشت مقداري زرد چوبه اضافه كنيد و تفت دهيد. بعد رب گوجه فرنگي را اضافه كنيد، چند دقيقه تفت دهيد و سپس شش پيمانه آب بريزيد و در قابلمه را ببنديد تا گوشت با حرارت ملايم به مدت دو ساعت بپزد.
مرحله سوم
خلال بادام را خوب بشوييد و حدود يك ساعت در آب گرم خيس كنيد تا نرم شود. سپس پنج دقيقه داخل زعفران دم كرده خيس كنيد تا خوشرنگ شود.
مرحله چهارم
وقتي آب خورشت كم شد، خلال بادام، زرشك، زعفران، چوب دارچين، گلاب، ليموعماني و نمك را با هم به خورشت اضافه نماييد. (بايد به اندازه يك بند انگشت روي خورشت آب باشد.)
مرحله آخر خورشت خلال بادام كرمانشاه
در اين مرحله حرارت را بسيار كم كنيد و حدود ۳۰ دقيقه خورشت را روي حرارت قرار دهيد و اجازه دهيد خورشت كاملا جا بيفتد. پس از پايان پخت چوب دارچين را خارج كنيد و نمك غذا را تست كنيد. سپس در ظرف بريزيد و به همراه برنج، سبزي خوردن، انواع نوشيدنيها و ماست سرو نماييد.
اگر به غذا و شيرينيهاي كرمانشاهي علاقهمند هستيد، نان خرمايي، سوغاتي مخصوص كرمانشاه را هم بخوانيد.
نكتهها
- براي تهيه خورشت خلال بادام بهتر است از گوشت گوسفند استفاده كنيد.
- دليل استفاده از چوب دارچين بهجاي پودر دارچين به اين علت است كه رنگ خورشت تيره نشود.
- به جاي گلاب ميتوانيد از گل محمدي استفاده كنيد. هر دو براي خورشت خلال مناسب هستند.
پيشنهاد مطالعه: ۵ ترفند ساده براي رفع ترشي غذا را بخوانيد.