• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه خورشت تره كوهي ، مخصوص ايلامي‌ها

۸ بازديد

ايران را مي‌توان مهد تنوع بي‌نظيري از انواع خورشت‌هاي لذيذ و خوش‌عطر در نظر گرفت.

خورشت تره كوهي

خورشت تره كوهي غذايي مختص غرب ايران، به‌ويژه مردم استان ايلام محسوب مي‌شود. رنگ، طعم، عطر و مواد اوليه اكثر غذاهاي خوشمزه در ايران، از جمله دلايل شهرت و محبوبيت آن‌ها در بين ديگر ملت‌ها هستند. با مجله دلتا همراه باشيد. مردم ايلام معتقدند كه خورشت تره كوهي مي‌تواند رقيب سرسختي براي قورمه‌سبزي در نظر گرفته شود، چرا كه از لحاظ تركيب و رنگ، شباهت بسياري بين اين دو غذاي سنتي مشاهده مي‌شود.

 طرز تهيه خورشت تره كوهي

مواد لازم براي خورشت تره كوهي

  • گوشت گوسفندي يا گوشت گوساله ۴۰۰ گرم
  • تره ساطوري شده ۵۰۰ گرم
  • لوبيا سفيد (مي‌توانيد از لوبيا قرمز هم استفاده كنيد) نصف پيمانه
  • پياز متوسط و خردشده ۱ عدد
  • گرد ليمو به ميزان لازم
  • نمك به ميزان لازم
  • فلفل قرمز به ميزان لازم
  • زردچوبه به ميزان لازم
  • روغن به ميزان لازم
  • زعفران (دلخواه) به ميزان لازم
  • سيب‌زميني (براي سرخ كردن و تزيين) ۳ عدد
  • گوجه‌فرنگي ۲ عدد

طرز تهيه خورشت تره كوهي

مرحله اول

در ظرفي مناسب كمي روغن ريخته و پياز خردشده را در آن كمي تفت مي‌دهيم به طوري كه نيمه طلايي شود. گوشت را به پياز اضافه مي‌كنيم. بعد از حدود ۵ دقيقه زردچوبه و لوبيا سفيد را به آن اضافه مي‌كنيم (دقت كنيد لوبيا را از شب قبل خيس و آب آن را دو بار عوض كنيد).

مرحله دوم

پس از كمي تفت دادن حدود نيم ليتر آب به آن اضافه مي‌كنيم و اجازه مي‌دهيم آب جوش بيايد. زير شعله را كم كرده و مي‌گذاريم تا خوب بپزد. در تابه‌اي جداگانه كمي روغن مي‌ريزيم و تره و جعفري ساطوري‌شده را به آن اضافه مي‌كنيم و حدود ۱۰ دقيقه تفت مي‌دهيم.

مرحله سوم

وقتي گوشت پخت، تره سرخ‌شده را به آن اضافه مي‌كنيم و نمك مي‌زنيم. در ۵ دقيقه آخر گرد ليمو يا ۴ عدد ليمو عماني را به خورشت اضافه مي‌كنيم.

مرحله آخر خورشت تره كوهي

بعد از يك ربع زير خورشت را خاموش مي‌كنيم. سيب‌زميني را خلالي كرده و سرخ مي‌كنيم و گوجه‌فرنگي را هم خرد كرده و سرخ مي‌كنيم و به‌عنوان تزيين روي غذا مي‌ريزيم. مي‌توانيد زعفران آب‌كرده هم به خورشت اضافه كنيد و اگر ترشي آن مناسب نبود كمي آبغوره يا آبليمو به خورشت اضافه كنيد.

اين غذا با كته بسيار لذت‌بخش است. براي پخت يك كته خوب فوت و فن درست كردن برنج كته مجلسي را هم بخوانيد.

 خورشت تره كوهي ايلام

پيشنهاد مطالعه: مطلب آبگوشت كلم قمري غذاي اصيل همداني را هم بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.