آشپزي مستلزم آموختن نكاتي كليدي و حساس هست. به مرور زمان ميتوان با چنين فوت و فنهايي آشنا شد. شرط اينكه بتوانيد يك برنج خوب و يكدست بپزيد، اين است كه اين نكات را با دقت انجام دهيد.
ما ايرانيها به خاطر حفظ ويتامينهاي برنج معمولا ترجيح ميدهيم تا بيشتر وقتها برنج را به شكل كته درست كنيم. حتي گاهي وقتي مهمان داريم. چون برنج كته نسبت به برنج آبكش طعم و عطر بهتري دارد. براي آنكه كته در حجم بالا شبيه برنج آبكش در بيايد و شما را جلوي مهمانتان سرافراز كند، بد نيست اين مطلب از مجله دلتا را دنبال كنيد تا به فوت و فن برنج كته مجلسي پي ببريد.
نكات خيس كردن برنج
- اول از همه برنج را ۲ الي ۳ بار خوب بشوييد تا لعاب آن گرفته شود و موقع پخت به هم نچسبد. همچنين برنج شما بعد از پخت كاملا سفيد و خوشرنگ باشد.
- اگر از برنج هندي استفاده ميكنيد، چون مقاومت آن زياد است ۲۰ دقيقه و برنج ايراني چون زود وا ميرود حداكثر ۱۰ دقيقه، با آب ولرم آن را خيس كنيد.
- نياز به افزودن نمك نيست، چون زمان خيلي كوتاهي آن را خيس ميكنيم.
- قابلمهاي را انتخاب كنيد كه وقتي برنج را داخل آن ميريزيد دو سوم آن خالي باشد، وگرنه برنج براي پخت جا ندارد و شفته ميشود.
فوت و فن برنج كته مجلسي
يكي از مهمترين نكات، مقدار آبي هست كه بايد به برنج اضافه كنيد و آن را روي حرارت قرار دهيد:
- بعد از اينكه برنج را شستيد، برنج را ته قابلمه صاف كنيد تا همه جاي قابلمه يك سطح داشته باشد.
- انگشت خود را روي سطح برنج قرار دهيد (سطح برنج نه كف قابلمه!) بايد آب به اندازه يك بند انگشت براي برنج ايراني و يك و نيم بند انگشت براي برنج هندي چون بيشتر جوش ميخورد، روي سطح برنج را بگيرد.
- نمك باعث ميشود برنج بيشتر جوش بخورد و وا نرود، پس حتما بايد قبل از قرار دادن روي حرارت آن را به برنج اضافه كنيد.
مقدار نمك و روغن
- براي هر ۲ پيمانه برنج يك قاشق مرباخوري سرخالي نمك نياز است.
- روغن مايع يا جامد آبشده، براي هر پيمانه برنج نصف قاشق غذاخوري كافي است.
- بعد از اضافه كردن نمك و روغن، برنج را روي حرارت متناسب با اندازه قابلمه قرار دهيد و حرارت را زياد كنيد تا به جوش بيايد.
- وقتي آب شروع به جوشيدن كرد حرارت را روي متوسط به پايين قرار دهيد. در قابلمه را بگذاريد تا آب برنج تمام شود.
- نشانه تمام شدن آب برنج اين است كه حفرههايي در برنج ايجاد ميشود و كمي آب در حد نصف استكان، ته برنج ميماند. در اين مرحله بايد برنج را براي دم گذاشتن آماده كنيد.
فوت و فن دم كردن برنج كته مجلسي
- با كفگير آرام برنج را از اطراف جمع كنيد و در وسط قابلمه حالت تپهاي جمع كنيد. با ته كفگير چند حفره وسط برنج ايجاد كنيد تا بهتر دم بكشد.
- روي در قابلمه دمكني قرار دهيد و حرارت را خيلي كم كنيد و صبر كنيد تا ۲۰ دقيقه برنج خوب دم بكشد. اگر به تهيه برنجهاي مخلوط علاقه داريد، طرز تهيه پلو شوشتري با مرغ را هم در مجله بخوانيد.
اگر برنجي داريد كه زود شفته ميشود به نكات زير توجه كنيد:
- نبايد بيشتر از يك بند انگشت آب به آن اضافه كنيد.
- موقع جوشيدن آن را هم نزنيد.
- اصلا آن را خيس نكنيد و بعد از شستن آن را بجوشانيد.
- براي دم كردن، مقدار آب ته قابلمه بايد خيلي كم باشد تا وا نرود.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه كباب لاپلو ، سريع و دلپذير را بخوانيد.