آبگوشت كلم قمري يكي از غذاهاي محلي همدان و كرمانشاه است. مواد اين آبگوشت كلم قمري، گوشت گوسفندي، عدس، پياز، نعناداغ، زردچوبه، فلفل و سيرداغ تشكيل ميدهد.
آبگوشت از ديرباز يكي از غذاهاي اصيل و خوشمزه و سالم ايراني بوده و هست. تهيه آبگوشت كلم قمري نه تنها راحت و آسان است بلكه ارزش غذايي فراواني هم دارد و ميتوان اين غذا را به عنوان يك غذاي كامل محسوب كرد. اين غذا نه تنها پروتئين و هيدرات كربن و چربي مورد نياز بدن را تامين ميكند بلكه چون ايرانيها معمولا آن را به همراه سبزي يا پياز ميل ميكنند موجب ميشود تا ويتامين و مواد معدني مورد نياز بدن تامين شود. با مجله دلتا همراه باشيد.
آبگوشت كلم قمري با كشك يكي از غذاهاي سنتي استان همدان است. اين غذا به دليل داشتن كلم و كشك داراي كلسيم بالايي است و گوشت و نخود اين غذا آن را از نظر غذايي و وجود پروتئين غنيتر ميكند. اين آبگوشت خوشمزه را بپزيد و از طعم آن لذت ببريد.
مواد لازم براي آبگوشت كلم قمري
- گوشت آبگوشتي ۵۰۰ گرم
- كلم قمري ۱ عدد
- نخود ۱ پيمانه
- سيبزميني ۲ عدد
- پياز ۱ عدد
- زردچوبه و فلفل به مقدار لازم
- كشك ۱ پيمانه
- سير ۲ حبه
- روغن به ميزان لازم
طرز تهيه آبگوشت كلم قمري
مرحله اول
پياز را نگيني خرد كنيد و در روغن سرخ كنيد. در حين سرخ شدن زردچوبه و فلفل را به آن اضافه كنيد. گوشت را به آن اضافه كرده و نخود خيس خورده را را هم اضافه كنيد و با آب بگذاريد بپزد.
مرحله دوم
اگر آب اين مخلوط كم بود، دو تا سه ليوان آب روي آن بريزيد. در تابه ديگري سيبزميني و كلمها را پوست بگيريد و در كمي روغن تفت بدهيد.
مرحله آخر از آبگوشت كلم قمري
سپس آنها را در يك ساعت پاياني پخت، به آبگوشت اضافه كنيد. بعد از آن كه آبگوشت پخت و جا افتاد، سير را بكوبيد و با كشك مخلوط كنيد و روي آن بريزيد. سپس آن را سرو كنيد و به شيوه همه آبگوشتها با نان تليتشده ميل كنيد.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه كباب بلغاري با ظاهري جذاب و متفاوت را بخوانيد.