• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه خاگينه مغزدار تبريزي

۵ بازديد

خاگينه يك نوع پيش‌غذا يا عصرانه ساده و خوشمزه است كه به دو روش تهيه مي‌شود. از آن‌جايي كه اين غذا از غذاهاي معروف تبريز است نام ديگر آن خاگينه تبريزي است كه محلي‌هاي تبريز آن را قيقناخ هم مي‌نامند.

خاگينه مغزدار

خاگينه مغزدار تبريز يك دسر فوق‌العاده خوشمزه است كه در تمام روزهاي سال هم طرفدارهاي خودش را دارد. اين دسر بي‌نظير را همه به اسم خاگينه مجلسي تبريزي‌ مي‌شناسند، اما در اكثر شهرهاي ايران تهيه مي‌شود. با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم

براي شربت

  • شكر ۱ پيمانه
  • آب ۱ پيمانه
  • هل ۱ عدد
  • زعفران دم‌كرده به ميزان لازم

براي خاگينه

  • تخم‌مرغ ۴ عدد
  • آرد سفيد ۶ قاشق غذاخوري
  • ماست ۶ قاشق غذاخوري
  • بكينگ پودر ۱ قاشق غذاخوري
  • روغن مايع ۱ قاشق غذاخوري
  • اسانس وانيل به مقدار لازم

براي مواد مياني

  • گردو خردشده ۱/۲ پيمانه
  • پسته خردشده ۱/۲ پيمانه
  • پودر دارچين ۱ قاشق غذاخوري
  • پودر هل ۱ قاشق چاي‌خوري

خاگينه مغزدار تبريزي

طرز تهيه خاگينه مغزدار

مرحله اول

براي تهيه شربت، ابتدا يك قابلمه يا شيرجوش را روي حرارت بگذاريد. يك پيمانه آب و يك پيمانه شكر را در آن بريزيد. خوب با هم مخلوط كنيد تا يكدست شود.

زعفران دم‌كرده را اضافه كنيد و اجازه دهيد شهد شما بجوشد تا نسبتا غليظ شود. سپس آن را از روي حرارت برداريد و در كناري قرار دهيد تا كم‌كم خنك شود.

مرحله دوم

يك كاسه متوسط برداريد. تخم‌مرغ‌‌ها را در آن بشكنيد. به كمك هم‌زن خوب مخلوط كنيد تا مايع كرم رنگي به دست بيايد. حالا ماست را به آن اضافه كنيد و خوب هم بزنيد.

آرد و بكينگ پودر را در ظرف ديگري الك كنيد. سپس به مخلوط تخم‌مرغ و ماست اضافه كنيد. خوب هم بزنيد تا گلوله آردي باقي نماند. حالا اسانس وانيل را در كاسه بريزيد و هم بزنيد.

طرز تهيه خاگينه

مرحله سوم

در اين مرحله از تهيه خاگينه مغزدار تبريزي بايد يك قابلمه يا تابه نچسب به ابعاد مناسب روي حرارت بگذاريد. با روغن مايع آن را چرب كنيد. حالا نصف مايه خاگينه را در تابه بريزيد تا يك طرف آن بپزد. در تابه بايد بسته باشد تا مواد خودش را بگيرد.

در تابه را برداريد و چك كنيد كه نيم‌پز شده باشد. حالا مواد مياني را كه از قبل آماده و مخلوط كرده‌ايد روي آن بريزيد.

نصف ديگر مايه خاگينه را در تابه بريزيد. اجازه دهيد تا كمي بپزد. سپس با احتياط و به كمك يك كفگير خاگينه را برگردانيد تا طرف ديگر آن هم پخته و طلايي رنگ شود.

شعله را خاموش كنيد. شربتي را كه آماده كرده‌ايد روي خاگينه داغ بريزيد تا جذب آن شود. خاگينه مغزدار تبريزي را در ظرف سرو بكشيد و به دلخواه تزيين كنيد.

خاگينه تبريزي

پيشنهاد مطالعهطرز تهيه حلوا مسقطي، مخصوص لاري‌ها را بخوانيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.