هويج پلو يكي از انواع غذاهاي پلويي خوشمزه و محبوب ايراني است كه مانند آلبالو پلو طعمي شيرين دارد. هويج پلو را اگر به صورت مجلسي تهيه كنيد، ميتوانيد آن را در مهمانيهاي خود سرو نماييد.
اگر شما هم هويج پلو دوست داريد حتماً انواع مختلف آن از قبيل هويج پلوي ساده، هويج پلو با مرغ و هويج پلو با گوشت قلقلي (همين دستور) را امتحان كنيد. اما حتي اگر فكر ميكنيد هويج پلو دوست نداريد هم از اين غذا بيبهره نمانيد. بهخصوص هويج پلو با گوشت چرخ كرده بسيار خوشمزه است و از غذاهاي محبوب بچهها هم به شمار ميآيد. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم
- گوشت چرخكرده ۲۵۰ گرم
- پياز متوسط ۱ عدد
- زردچوبه ۱ قاشق چايخوري
- نمك و فلفل به مقدار كافي
- هويج ۲ عدد
- برنج ۲ پيمانه
- روغن سرخكردني ۴ قاشق غذاخوري
- زعفران دم كرده، خلال بادام و پسته به ميزان دلخواه (براي تزيين)
طرز تهيه هويج پلو با گوشت چرخ كرده
مرحله اول
ابتدا هويجها را پوست بگيريد و درشت رنده كنيد. پياز را هم به طور جداگانه با دنده ريز رنده كنيد. آب اضافي آن را تا حد امكان جدا كنيد. گوشت چرخكرده و پياز رنده شده را با نمك، فلفل و زعفران مخلوط نماييد. حال، مايه كوفته قلقلي شما آماده است.
مرحله دوم
برنج را كه از چند ساعت قبل خيس كردهايد به صورت دمي يا آبكش بپزيد. اجازه ندهيد برنج له شود.
مرحله سوم
تا زمان دم كشيدن برنج، كوفتهها و هويج را آماده كنيد. گوشت را كه ترجيحاً ۱ ساعت در يخچال قرار گرفته با دست به صورت گلولههاي كوچك در حد گردو در بياوريد. ۲ قاشق روغن سرخكردني كف تابه بريزيد و وقتي كمي داغ شد كوفتهها را داخل آن بچينيد و روي شعله نسبتاً كم سرخ كنيد.
مرحله چهارم
بعد از سرخ شدن كوفتهها هويج خلاليشده را هم در دو قاشق روغن يا كمي كره سرخ كنيد تا نرم شود. در صورت تمايل ميتوانيد كمي پياز داغ هم به هويج اضافه كنيد كه باعث طعم بهتر پلو ميشود.
مرحله پنجم
براي دم كردن زعفران،۱/۴ قاشق چايخوري زعفران را پودر كنيد و در كاسهاي بريزيد و ۱/۲ پيمانه آب جوش به آن اضافه كنيد و يك بشقاب روي كاسه بگذاريد. بعد از ۵-۱۰ دقيقه زعفران دم كشيده و آماده است.
مرحله ششم
چند قاشق از برنج را با زعفران دم كرده مخلوط كنيد. حال برنج ساده را با هويج، گوشت قلقلي، برنج زعفراني و خلال بادام و پسته تزيين كنيد. پلوي مجلسي شما آماده است.
پيشنهاد مطالعه: طرز تهيه آش گوشواره ، خوراك اصيل تبريزيها را بخوانيد.