• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه كيك كشمشي خانگي ، در فر و قابلمه

۱۲ بازديد

كيك كشمشي نرم و پف‌پفي يكي از كيك‌هاي نوستالژيك دوران كودكي اكثر ما و خوراكي زنگ تفريح در مدرسه بود.

كيك كشمشي

پخت كيك كشمشي و انواع آن در فر يا در قابلمه از قديم مرسوم بوده‌اند. اما چگونه مي‌توانيد اين كيك خوشمزه را درست كنيد تا از سلامت آن مطمئن باشيد؟ طرز تهيه كيك كشمشي خوش‌طعم و عطر  را در ادامه اين مطلب با مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه كيك كشمشي در فر

مواد لازم

  • تخم‌مرغ  ۵ عدد
  • آرد   ۲ و نيم ليوان
  • شكر   يك و نيم ليوان
  • كشمش پلويي   ۱/۲ ليوان
  • شير    يك ليوان
  • روغن مايع    ۳/۴ ليوان
  • وانيل    ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
  • بيكينگ‌پودر  يك قاشق غذاخوري

طرز تهيه

مرحله اول

براي درست كردن اين كيك اسفنجي خوشمزه ابتدا كشمش‌ها را در ظرفي بريزيد و بگذاريد خيس بخورد. پس از گذشت يك ساعت، كشمش‌ها را آب بكشيد. ۲ قاشق آرد را الك كنيد و پس از خشك شدن كشمش‌ها، آرد را با كشمش مخلوط‌ كنيد.

مرحله دوم

تخم‌مرغ‌ها را بيرون مي‌گذاريم تا به دماي محيط برسند. سپس زرده و سفيده را از هم جدا كنيد. زرده‌ها را در ظرفي ديگر هم‌ بزنيد. سپس نيمي از شكر را به زرده‌ها اضافه كنيد و آن‌قدر هم‌ بزنيد تا دانه‌هاي شكر با زرده تركيب شوند. بهتر است با همزن برقي در دور متوسط اين كار را انجام دهيد. پس از تركيب شدن مواد، وانيل را اضافه كنيد. سپس بيشتر از دفعه پيش هم‌ بزنيد تا مواد كش‌دار شوند.

مرحله سوم

پس از غليظ‌ شدن مواد، شير و روغن را اضافه كنيد. بهتر است شير ولرم باشد. بعد از كمي هم‌ زدن مواد، در ظرفي ديگر بيكينگ‌پودر را با آرد مخلوط‌ كنيد و مواد را الك كنيد. ۳ بار بايد آرد و بيكينگ‌پودر را الك كنيد. سپس به‌تدريج، مواد الك شده را به ظرف قبلي اضافه كنيد و با هر بار اضافه كردن، هم‌ بزنيد.

مرحله چهارم

سپس سفيده‌ها را در ظرفي ديگر، هم‌ بزنيد و نيمه ديگر شكر را به آن اضافه كنيد. بايد سفيده و شكر را انقدر هم‌ بزنيد كه پف كند. سپس اين مواد را به مواد اصلي اضافه كنيد و كمي به‌صورت دوراني هم‌ بزنيد. سپس كشمش‌ها را در مواد كيك بريزيد؛ ولي زياد هم‌ نزنيد.

مرحله پنجم

مايه كيك را در قالب چرب‌ شده موردنظر بريزيد و در فر با دماي ۱۸۰ درجه قرار دهيد. پس از گذشت ۴۰ تا ۶۰ دقيقه، كيك شما آماده است.

طرز تهيه كيك كشمشي بدون فر و در قابلمه

مواد لازم

  • تخم‌مرغ   ۴ عدد
  • شير   يك ليوان
  • شكر  يك ليوان
  • روغن مايع   ۳/۴ ليوان
  • آرد   ۲ ليوان
  • وانيل   ۱/۲ قاشق چاي‌خوري
  • بيكينگ‌پودر   يك قاشق چاي‌خوري
  • كشمش    به مقدار لازم

طرز تهيه

مرحله اول

ابتدا تخم‌مرغ، شكر و وانيل را باهم تركيب كنيد و حداقل ۵ دقيقه خوب هم‌ بزنيد. سپس شير ولرم و روغن مايع را اضافه كنيد و در حدود ۳۰ ثانيه هم‌ بزنيد. سپس مثل دستور قبلي، آرد و بيكينگ‌پودر را باهم تركيب كنيد و ۳ بار الك كنيد. مواد الك شده را به‌تدريج به ظرف قبلي اضافه كنيد و خوب هم‌ بزنيد.

مرحله دوم

در قالب موردنظر، مواد را بريزيد. سپس كشمش را روي خمير بپاشيد. مي‌توانيد براي خوش‌طعم و خوشمزه شدن، كيك كشمشي و گردويي داشته باشيد، پس تكه‌ها گردو را نيز روي مواد بريزيد. سپس قالب را در قابلمه‌اي بزرگ قرار دهيد و به مقدار خيلي كم، كف قابلمه آب بريزيد.

مرحله سوم

در قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد كيك بپزد. شعله گاز را كم كنيد و ۳۰ دقيقه صبر كنيد تا كيك مغزپخت شود. مي‌توانيد براي اطمينان از مغزپخت شدن كيك، از دم‌كني استفاده كنيد.

البته براي اين دستور، مي‌توانيد بدون قالب عمل كنيد. يعني در قابلمه نچسب موردنظر، كمي روغن بريزيد و مواد را داخل آن بريزيد، و روي قابلمه دم‌كني بگذاريد تا كيك خوب بپزد. نوش جان!

كيك

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ طرز تهيه چيز كيك نيويوركي را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.