آش دوغ يكي از آشهاي سنتي و اصيل ايران است كه با دوغ و ماست تهيه ميشود و فوقالعاده لذيذ و خوشمزه است.
شهرت آش دوغ چيزي كمتر از آش رشته و آش جو ندارد. تقريبا در تمام نقاط كشور آش دوغ را به شيوه و با سبزيهاي محلي خودشان ميپزند. علاوه بر كشور خودمان در كشور تركيه هم آش دوغ بسيار محبوب است و با سبزيها و شيوه مختلف طبخ ميشود. در ادامه اين مطلب با مجله دلتا همراه باشيد، تا طرز تهيه آش دوغ تركي را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي تهيه آش دوغ تركي
- نخود دوسوم پيمانه
- برنج نصف پيمانه
- دوغ هفت پيمانه
- نمك و فلفل سياه به مقدار لازم
- تخمگشنيز پودر شده يك قاشق چايخوري
- روغن مايع مخصوص سرخكردن به مقدار لازم
- سبزي پاك و خرد شده (سبزي شامل تره، جعفري،گشنيز و اسفناج و شويد) ۲۵۰ گرم
- آرد برنج دوقاشق سوپخوري
- نعناع داغ به مقدار لازم
طرز تهيه آش دوغ تركي
مرحله اول
نخود خيس شده را آبكش كنيد. براي اينكه نفخ نخود را بگيريد بهتر است آن را از شب قبل بخيسانيد و چندين بار آب آن را عوض كنيد. بعدازاينكه نخودها را آبكش كرديد سپس آنها را به همراه پنج پيمانه آب درون قابلمهاي با سايز مناسب بريزيد و روي حرارت زياد قرار دهيد تا بجوشد. بعدازاينكه جوش آمد حرارت را ملايم كنيد و درب قابلمه را بگذاريد تا نخودها نيمپز شوند.
مرحله دوم
دو ساعت بعد از پخته شدن نخود، آب روي برنج خيس شده را خالي كنيد، سپس آن را به همراه دوغ، نمك و فلفل به قابلمه حاوي نخود اضافه كنيد و به مدت يك ساعت ديگر به آن اجازه دهيد تا بپزد.
مرحله سوم
تخمگشنيز را درون تابهاي حاوي روغن بريزيد و تفت دهيد، سپس آن را همراه سبزي در نيم ساعت آخر پخت آش به آن اضافه كنيد.
در ۲۰ دقيقه آخر پختن آش، آردبرنج را در يكدوم پيمانه آب رقيق كنيد و به آش اضافه كنيد. و اجازه دهيد تا آش كاملا پخته شود و جا بيفتد. در آخر آش را در ظرف سرو بريزيد و روي آن را با نعناع داغ تزيين كنيد و سرو بفرماييد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ آش خيار چنبر، آش محبوب همدانيها را مطالعه كنيد.