• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه كاري پلو شيرازي خاص و خوشمزه

۱۱ بازديد

كاري پلو يكي از غذاهاي برنجي محبوب و پرطرفدار منسوب به شيراز است. پخت اين غذا آسان است و به قدري خوشمزه است كه در شهرهاي ديگر هم يك غذاي رايج محسوب مي‌شود.

كاري پلو شيرازي

استفاده از ادويه كاري در اين غذا به آن طبعي گرم و عطر و طعمي خوش مي‌دهد. وجود چاشني‌هاي ديگر ازجمله زعفران علاوه‌بر بالا بردن ارزش غذايي جنبه درماني به اين پلو داده است. در ادامه اين مطلب در مجله دلتا طرز‌ تهيه كاري پلو شيرازي را مطالعه مي‌كنيد.

مواد لازم براي تهيه كاري پلو شيرازي

  • مرغ                       شش قطعه
  • برنج                       چهار پيمانه
  • نخودفرنگي               ۱۰۰ گرم
  • زعفران                    يك قاشق چاي‌خوري
  • نمك، فلفل و زردچوبه  به مقدار لازم 
  • ادويه كاري                سه قاشق غذاخوري
  • سيب‌زميني               سه عدد
  • پياز متوسط               دو عدد
  • روغن (حيواني)           سه قاشق غذاخوري
  • آب                          دو پيمانه

طرز تهيه كاري پلو شيرازي

مرحله اول

ابتدا در يك ظرف مقداري روغن بريزيد و سپس پياز را در ابعاد كوچك خرد كرده و شروع به تفت دادن پياز روي حرارت متوسط گاز كنيد. سپس نمك، فلفل و زردچوبه را هم به‌اندازه دلخواه به آن اضافه كنيد. مرغ را هم مي‌توانيد از قبل با آب پخته و نيم‌پز كنيد. بعد از طلايي شدن و پخت پياز، مرغ‌پخته را هم به ماهيتابه اضافه كرده و به همراه پياز تفت دهيد. بعد از تفت كامل مرغ، دو پيمانه آب به مواد اضافه كنيد. مواد را روي شعله ملايم بگذاريد تا آب آن كم شود.

مرحله دوم

بعد از كم شدن آب خورش، مواد را مجدد با روغن حيواني سرخ‌ كنيد. در آخر ادويه‌كاري و زعفران را به آن‌ها اضافه كنيد، زعفران را از قبل بسابيد. هنگام سرخ شدن مواد بهتر است كه برنج را از قبل در آب‌ نمك گذاشته و آن را بجوشانيد و آبكشي كنيد.

نخودفرنگي‌ها را هم جداگانه با آب بپزيد تا نرم شوند. سپس در قابلمه‌اي مناسب ابتدا يك‌لايه برنج ريخته سپس مقداري از مواد را به همراه نخودفرنگي پخته در لابه‌لاي پلو بريزيد و به همين ترتيب ادامه دهيد. سپس پلو را روي شعله ملايم بگذاريد تا با مواد مخلوط دم بكشد.

مرحله سوم

در اين فاصله سيب‌زميني‌ها را هم سرخ‌كرده و در ظرف جدا سرو كنيد. بعد از دم كشيدن كاري پلو شيرازي مي‌توانيد آن را سرو و نوش جان‌ كنيد.

كاري پلو

نكات كاري پلو

  • مقدار استفاده از پودر كاري كاملا به ذائقه غذايي شما بستگي دارد.
  • علاوه بر مرغ، از گوشت يا حتي ماهي تن هم مي‌توانيد در تهيه پلو استفاده كنيد.
  • روغن حيواني كه ما در اين دستور استفاده كرديم را مي‌توانيد با روغن‌زيتون يا روغن سرخ‌كردني جايگزين كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه قنبرپلو شيرازي را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.