• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

آش خيار چنبر ، آش محبوب همداني ها

۱۲ بازديد

آش‌ها هميشه يكي از غذاهاي محبوب در بين خانواده‌هاي ايراني هستند و معمولا هر شهر و منطقه‌اي آش محلي و مخصوص به منطقه خود را دارد.

آش خيار

آش خيار يكي از آش‌هاي سنتي ايراني است كه اصالت آن براي استان همدان خصوصا شهرهاي ملاير، نهاوند و تويسركان است. براي تهيه اين آش بايد خيار چنبر داشته باشيد. مي‌توانيد در فصل خيار چنبر اين ميوه را خريداري و خرد كرده و در فريزر نگهداري كنيد تا بتوانيد در زمستان و بهار هم اين آش خوشمزه را تهيه كنيد و در آشپزي خود تنوع ايجاد كنيد. امروز در مجله دلتا آش خيار چنبر را به شما آموزش خواهيم داد. با ما همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه آش خيار چنبر همدان

  • بلغور گندم ۲ پيمانه
  • گوشت گوسفندي ۲۰۰ گرم
  • پياز ۲ عدد
  • عدس يك پيمانه
  • نعناع خشك ۲ قاشق غذاخوري
  • خيار چنبر ۵۰۰ گرم
  • پياز داغ ۲ قاشق غذاخوري
  • سير يك بوته
  • كشك يك پيمانه
  • نمك و فلفل سياه به مقدار لازم

طرز تهيه آش خيار چنبر همدان

مرحله اول

عدس و بلغور را جداگانه از قبل خيس كنيد تا نفخ آن گرفته شود. سپس بلغور را به صورت جداگانه بپزيد؛ بدين ترتيب كه بلغور را داخل قابلمه بريزيد و چند ليوان آب اضافه كنيد و روي شعله قرار دهيد تا پخته و نرم شود.

مرحله دوم

پياز را پوست بگيريد و خلالي ريز خرد كنيد و به همراه زردچوبه و روغن داخل قابلمه تفت دهيد تا نرم شود. سپس گوشت را اضافه كنيد و تفت دهيد تا گوشت تغيير رنگ دهد و چند ليوان آب روي گوشت ريخته و روي شعله زياد قرار دهيد تا به جوش بيايد. سپس حرارت را كم كنيد و صبر كنيد تا گوشت خوب پخته شود.

مرحله سوم

وقتي گوشت در حال پخت است عدس را اضافه كنيد و صبر كنيد تا پخته و نرم شود. وقتي گوشت پخته شد آن را از قابلمه بيرون بياوريد و استخوان گوشت را از آن جدا كنيد و گوشت را ريش ريش كرده و داخل قابلمه بريزيد.

مرحله چهارم

در اين مرحله بلغور پخته شده را به مواد آش بيفزاييد. سپس پياز داغ و سير را خرد كنيد و داخل تابه با كمي روغن تفت دهيد و كمي از آن را داخل آش بريزيد، حالا نوبت به خيارها مي‌رسد. خيارهايي را كه به اندازه تقريبي يك بند انگشت خرد كرده‌ايد حدود ۱۰ دقيقه روي شعله ملايم تفت داده و به محتويات آش اضافه كنيد.

بايد مراقب باشيد خيارها در اين مرحله له نشوند. حالا بايد نمك و فلفل آش را اندازه كنيد و منتظر بمانيد تا خوب جا بيفتد و در آخر كشك را بيفزاييد و هم بزنيد. سپس داخل كاسه ريخته و به همراه نعناع خشك و پياز داغ تزئين كنيد. آش خيار چنبر خوشمزه شما حاضر است. نوش جان.

نكات كليدي در تهيه آش خيار همدان

  • عدس را مي‌توانيد جداگانه بپزيد تا رنگ آش را تيره نكند. براي بهره‌مندي از خواص عدس مي‌توانيد عدسي با گوشت تكه‌اي و سبزيجات را هم امتحان كنيد.
  • مي‌توانيد از كمي قلم نيز در تهيه اين آش استفاده كنيد.
  • در بعضي از دستور پخت‌ها كمي نخود و لوبيا هم اضافه مي‌شود كه شما هم اگر تمايل داريد مي‌توانيد استفاده كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب  خورشت باميه با گوشت، خورشتي محبوب را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.