غذاهاي هندي بهقدري معروف هستند كه خيليها هند را بعد از تاج محل به غذاهاي تند و پر ادويهاش ميشناسند.

استفاده از ادويه در خوراك كشورهاي جنوب شرقي آسيا و همينطور جنوب كشور خودمان بسيار رايج و با ذائقه ساكنين اين مناطق بسيار سازگار است. اما در اين مطلب از مجله دلتا ميخواهيم به نقل از سرآشپز هندي، جهان كه سالهاست در ايران زندگي ميكند و به خوبي با ذائقه ايراني آشنايي دارد، طرز تهيه ماهي دو پيازه را آموزش دهيم. خوردن ماهي دو پيازه سرآشپز جهان همان لذت غذاهاي هندي را دارد و استفاده از فلفل و ادويهجات كمتر در اين غذا آن را با طبع ايراني سازگار ميكند.
مواد لازم براي تهيه ماهي دو پيازه هندي
- برنج ۳۰۰ گرم
- فيله ماهي ۵۰۰ گرم
- پياز سرخ شده ۲۰۰ گرم
- گوجه فرنگي ۲ عدد
- رب گوجه فرنگي ۵۰ گرم
- پنير ماسكارپونه ۱۰۰ گرم
- پنير خامهاي ۱۰۰ گرم
- گشنيز (خرد شده) ۵۰ گرم
- آبليموي تازه به مقدار لازم
- ادويه شامل (جوز هندي، دارچين، زيره، پودر كاري، پودر زنجبيل، زردچوبه، فلفل قرمز و نمك) به مقدار لازم
طرز تهيه سس مخصوص
مرحله اول
پياز خرد شده را سرخ ميكنيم، تركيب ادويهها را به آن اضافه كرده و ۲ تا ۳ دقيقه تفت ميدهيم. گوجه فرنگي را رنده ميكنيم و به همراه رب به ماهيتابه اضافه كرده و هم ميزنيم. حالا تركيب خوشرنگ و بوي ادويه، پياز و گوجهفرنگي را ميچشيم و بعد از اطمينان از مزهدار شدن آن براي هر نفر ۵۰ گرم پنير ماسكارپونه و ۵۰ گرم پنير خامهاي اضافه ميكنيم.
مرحله دوم
بعد از تفت دوباره مواد، دو قاشق آبليموي تازه (به ازاي هر نفر يك قاشق) اضافه ميكنيم و هم ميزنيم تا سس مخصوص ماهي ما آماده شود.
طرز تهيه ماهي دو پيازه
مرحله اول
به مدت هفت ساعت فيلههاي ماهي را داخل نمك، زردچوبه و فلفل ميخوابانيم، سپس آن را سرخ ميكنيم و اجازه ميدهيم نيمپز شود. سپس ماهي را داخل سيني فر قرار داده، مقدار كمي از سسي كه درست كردهايم را روي ماهي ميريزيم و به مدت ۲۰ دقيقه داخل فر قرار ميدهيم.
مرحله دوم
برنج را به شيوه دلخواه دم ميكنيم و وقتي آماده شد داخل بشقاب ميكشيم، كنار آن دو برش ليمو ترش تازه ميگذاريم و روي آن گشنيز خرد شده و پياز سرخ شده ميريزيم. در يك بشقاب جدا يك تكه فيله ماهي سرخ شده ميگذاريم و روي آن ۵۰ گرم از سس مخصوص ميريزيم و روي آن مقداري پياز سرخ شده قرار ميدهيم. ماهي دو پيازه به روش سرآشپز هندي آماده است. نوش جان.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب پاستا با ميگو، يك غذاي ايتاليايي جذاب را مطالعه كنيد.