ونوشك پلو از پلوهاي تركيبي محلي و اصالتا متعلق به كرمانشاه است و بهعنوان وعده اصلي در مجالس سرو ميشود.
ونوشك پلو يكي از غذاهاي كرمانشاهي فوقالعاده خوشمزه است. اين غذا با ونوشك يا همان پسته كوهي تهيه ميشود و سرشار از خواص دارويي است. از مهمترين خواص ونوشك ميتوان به تقويتكننده بدن و استخوانها، مسكن دردهاي كمر و رفعكننده بيماريهاي گوارشي اشاره كرد. طرز تهيه ونوشك پلو را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم براي تهيه ونوشك پلو
- ونوشك يك پيمانه
- برنج ۳ پيمانه
- گوشت چرخ كرده ۲۵۰ گرم
- پياز متوسط يك عدد
- زعفران دم كرده ۲ قاشق غذاخوري
- رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- روغن به ميزان لازم
- نمك و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه ونوشك پلو
مرحله اول
پياز را نگيني خرد كنيد و در يك تابه با مقداري روغن تفت دهيد. وقتي پياز سبك و طلايي شد، گوشت چرخ كرده را به همراه زردچوبه، نمك و رب گوجه فرنگي به آن اضافه كنيد تا سرخ شود. ونوشك و زعفران دمكرده را نيز به مخلوط گوشت و پياز افزوده و شعله را كم كنيد. در تابه را بگذاريد تا گوشت و ونوشك پخته و نرم شوند.
مرحله دوم
داخل يك قابلمه آب و نمك بريزيد و اجازه دهيد تا به جوش بيايد. وقتي آب جوش آمد برنج خيس شده را داخل آن بريزيد و وقتي پخته شد آن را آبكش كنيد. به قابلمهاي كه براي پخت برنج انتخاب كردهايد، روغن اضافه كرده و كف آن نان لواش يا سيب زميني براي ته ديگ بچينيد.
مرحله سوم
مقداري از برنج را داخل قابلمه ريخته و سپس از مايه آماده شده روي آن بريزيد و اين كار را ادامه دهيد تا برنج و مايه گوشت و ونوشك تمام شود. تقريبا ۲۰ دقيقه زمان براي دم كشيدن پلو كافي است. پلو شما حاضر است. ميتوانيد آن را به همراه سالاد سرو كنيد. نوش جان.
نكات كليدي پخت ونوشك پلو
- در تهيه اين غذا ميتوانيد برنج را بصورت كته درست كنيد.
- به جاي گوشت چرخ كرده از گوشت قلقلي نيز ميتوانيد استفاده كنيد.
- براي خوش طعم شدن ونوشك پلو، پس از دم كشيدن برنج، مقداري روغن حيواني روي آن بريزيد.
- در صورت تمايل ميتوانيد رب گوجه فرنگي را حذف كرده و به جاي آن مقدار بيشتري زعفران دم كرده، به ونوشك پلو اضافه كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب چطور هويج پلو با گوشت چرخ كرده درست كنيم؟ را مطالعه كنيد.