از مهمترين خواص كلم بروكلي ميتوان به سلامت و جوانسازي پوست، تقويت كننده مو، مفيد براي كبد چرب، كنترل فشار خون و چربي خون اشاره كرد.

خورشت كلم بروكلي يكي از خورشتهاي خوشمزه است كه علاوه بر اينكه عطر و طعم بسيار خوبي دارد به دليل وجود سبزيجات پرخاصيت مثل كلم بروكلي براي بدن نيز بسيار مفيد است. خورشت كلم بروكلي به صورت متداول با گوشت قرمز طبخ ميشود ولي شما ميتوانيد آن را با گوشتهاي سفيد مانند گوشت مرغ و بوقلمون هم تهيه كنيد. با طرز تهيه خورشت كلم بروكلي همراه مجله دلتا باشيد.
مواد لازم براي تهيه خورشت كلم بروكلي
- لپه ۱۵۰ گرم
- كلم بروكلي ۲۵۰ گرم
- گوشت خورشتي ۴۰۰ گرم
- روغن مايع و آبليمو به اندازه كافي
- رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
- نمك ، فلفل سياه و زردچوبه به اندازه كافي
- ادويه كاري، پودر سير و دارچين به اندازه كافي
طرز تهيه خورشت كلم بروكلي
مرحله اول
ابتدا پياز را به صورت نگيني ريز خرد كنيد. سپس يك قابلمه مناسب روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن مايع داخل آن بريزيد. كمي صبر كنيد تا روغن داغ شود و پياز خرد شده را داخل قابلمه بريزيد. كمي تفت دهيد تا پياز نرم و شفاف شود.
پس از اينكه پياز نرم شد مقداري زردچوبه و فلفل سياه به آن اضافه كنيد و مجددا پياز را تفت دهيد. در همين حين گوشت را مانند خورشت قيمه خرد كنيد و به پياز اضافه كنيد. گوشت را بايد تا زماني كه كاملا سرخ ميشود تفت دهيد. پس از اينكه رنگ گوشت تغيير كرد لپه را كه از ۲ ساعت قبل در يك كاسه آب خيس كردهايد آبكشي كنيد و به قابلمه اضافه كنيد. سپس كمي تفت دهيد تا لپه هم سرخ شود.
مرحله دوم
در ادامه رب گوجه فرنگي را به همراه مقداري پودر كاري، دارچين و پودر سير به قابلمه اضافه كنيد و خوب تفت دهيد تا رب گوجه فرنگي هم سرخ شود. پس از اينكه رب گوجه فرنگي به خوبي سرخ شد چند ليوان آب جوش به قابلمه اضافه كنيد و درب قابلمه را بگذاريد تا لپه و گوشت به طور كامل بپزند. در اين مرحله بايد كلم بروكلي را آماده كنيد، براي اين منظور كلم بروكلي را به قطعات يكدست خرد كنيد.
مرحله سوم
توجه داشته باشيد كه اگر كلم بروكلي را خيلي ريز خرد كنيد در خورشت له ميشود. سپس يك قابلمه مناسب روي حرارت قرار دهيد و چند ليوان آب به همراه كمي نمك داخل آن بريزيد. پس از اينكه آب به جوش آمد كلم بروكلي را به آن اضافه كنيد. اجازه دهيد كلم بروكلي به مدت ۵ دقيقه داخل آب جوش بماند سپس آن را آبكشي كنيد و كنار بگذاريد تا آب اضافي آن خارج شود. در ادامه يك تابه مناسب روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن داخل آن بريزيد پس از اينكه روغن داغ شد كلم بروكلي را اضافه كنيد و كمي تفت دهيد.
مرحله چهارم
در مرحله بعدي پس از اينكه گوشت و لپه به طور كامل پختند كلم بروكلي را به خورشت اضافه كنيد. براي طعمدهي به خورشت مقداري آبليمو به همراه نمك و ادويه به آن اضافه كنيد. حدود ۳۰ دقيقه صبر كنيد تا خورشت جا بيفتد سپس آن را به همراه برنج سرو كنيد. نوش جان.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خورشت فسنجان ملس و دلچسب با مرغ را مطالعه كنيد.