ميزان پروتئين بالا و كالري كمي كه اين ماهي دارد براي كساني كه قصد لاغري دارند مناسب است ولي بدليل داشتن امگا۶ براي بيماران قلبي توصيه نميشود.

ماهي تيلاپيا نوعي ماهي بسيار خوشمزه است كه به دليل نداشتن پوست و داشتن استخوان كم، پخت راحتي دارد. اين ماهي بهترين گزينه براي گريل، كباب و سوخاري كردن است. طعم و مزه اين ماهي ملايم است و يك منبع سالم از پروتئين در نظر گرفته شده است. بيش از ۱۳۵ كشور در دنيا در حال پرورش اين ماهي هستند و چين بزرگترين توليد كننده اين ماهي است. روشهاي مختلفي براي تهيه تيلاپيا وجود دارد، شما ميتوانيد همراه با پلو زعفراني يا سبزي پلو اين ماهي را سرو كنيد. امروز در مجله دلتا طرز تهيه ماهي تيلاپيا را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه ماهي تيلاپيا خوشمزه و مجلسي
- ماهي تيلاپيا ۳ تكه
- پياز يك عدد
- سير ۲ حبه
- آب ليمو ترش ۲ قاشق غذاخوري
- سركه يك قاشق غذاخوري
- زعفران دم كرده غليظ به مقدار لازم
- پودر سوخاري يك پيمانه
- آرد يك پيمانه
- روغن زيتون به مقدار لازم
- نمك، فلفل سياه و ادويه ماهي به مقدار لازم
طرز تهيه ماهي تيلاپيا كبابي و سوخاري
مرحله اول
ابتدا ماهي را خوب بشوييد و داخل آبكش قرار دهيد. اگر دوست داريد فيلههاي ماهي را خرد كنيد ميتوانيد هر كدام را به دو قسمت تقسيم كنيد. همچنين ميتوانيد به صورت درسته آن را تهيه كنيد و صبر كنيد تا خشك شود.
مرحله دوم
در ادامه ماهي را داخل يك ظرف قرار دهيد. پياز و سير را بعد از پوست گرفتن خرد كنيد و به همراه آبليمو، سركه، زعفران، روغن زيتون، ادويهها و نمك به ماهي اضافه كنيد. حالا مواد را با ماهي خوب ورز دهيد و درب ظرف را بگذاريد و براي ۲۰ دقيقه داخل يخچال قرار دهيد تا طعمدار شود.
مرحله سوم
براي سوخاري كردن ماهي را از مواد يا همان پياز و سير جدا كنيد و آرد و پودر سوخاري را در بشقابهاي جداگانه بريزيد. ابتدا ماهي را داخل آرد سپس در پودر سوخاري بغلطانيد و داخل روغن داغ سرخ كنيد. سپس به همراه پلو يا نان و دورچينهاي مختلف سرو كنيد.
مرحله چهارم
براي كبابي كردن اين ماهي ميتوانيد از فر كمك بگيريد يا روي زغال تهيه كنيد. بدين صورت كه ابتدا فر را با دماي ۲۰۰ درجه روشن كنيد تا گرم شود سپس سيني را كمي چرب كنيد و ماهي طعمدار شده را روي سيني قرار دهيد. با قلممو كمي زعفران روي ماهي بزنيد. سپس به مدت ۱۰ الي ۱۵ دقيقه در دماي ۲۰۰ درجه قرار دهيد تا پخته شود. براي زغال نيز ميتوانيد از توري استفاده كنيد و روي زغال كباب كنيد.
نكات كليدي در تهيه ماهي تيلاپيا
- ميتوانيد از آب نارنج تازه به جاي آب ليمو ترش استفاده كنيد.
- سركه در گرفتن بوي زهم ماهي بسيار موثر است.
- ميتوانيد از كمي رزماري نيز براي مزهدار كردن ماهي استفاده كنيد.
- دقت كنيد ماهي نبايد در مواد زياد بماند وگرنه بافت خود را از دست ميدهد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب كوفته ماهي، غذاي دريايي متفاوت و جذاب را مطالعه كنيد.