آب دوغ خيار به عنوان يك غذاي محبوب در فصل گرما، يكي از سالمترين غذاها است كه ميتواند فيبر، ويتامينها و مواد معدني مورد نياز شما را تامين كند.
آب دوغ خيار غذايي است كه نسلهاي متعددي را پشت سر گذاشته تا به ما برسد. در خاطره بسياري از ما كه در فرهنگ خانواده محور ايران، جايي كه در كنار پدر بزرگ و مادر بزرگ خود بزرگ شدهايم و اغلب نزديك آنها بودهايم نقش بسته است. تصوير مادربزرگ، به عنوان فرماندار آشپزخانه براي ما ايرانيها يك نوستالژي مشترك است. قديميها عقيده داشتند هر فصلي غذاي خودش را دارد! يعني بسته به مواد خوراكي مثل سبزيجات و ميوههاي رسيده آن فصل تنوع غذايي هم تغيير ميكند. با مجله دلتا همراه باشيد.
يكي از اين غذاها كه درست كردن آن خيلي بستگي به فصل و آب و هوا دارد آب دوغ خيار است كه غير ايرانيها، آن را سوپ سرد ايراني با سبزيجات معطر مينامند. ماست و دوغ كه از مواد اصلي اين غذا هستند، حاوي كلسيم و پروتئين هستند. كشمش و گردو در اين غذا نيز سرشار از پتاسيم هستند. اگر فشار خون بالا يا طبع گرمي داريد، حتما از ماست كم چرب يا دوغ به جاي ماست استفاده كنيد.
مواد لازم براي تهيه آب دوغ خيار
- ماست پرچرب ۲۰۰ گرم
- خامه صبحانه ۲ قاشق غذاخوري
- كشمش ۱۰۰ گرم
- سبزي معطر (نعناع و پونه خشك) ۲ قاشق غذاخوري
- آب به مقدار لازم
- دوغ نعناع و پونه نيم ليتر
- خيار ۲ عدد
- گردو (خرد شده) ۱۰۰ گرم
- گل محمدي خشك به مقدار لازم
طرز تهيه آب دوغ خيار
مرحله اول
دو عدد خيار را با پوست يا بدون پوست به دلخواه به صورت نگيني خرد كنيد. سپس سبزي و گردو را خرد كنيد و ساير مواد را در ظرفهاي مخصوص بريزيد. يك كاسه بزرگ براي سرو آب دوغ خيار انتخاب كنيد و دست به كار شويد.
مرحله دوم
ماست پرچرب را كاملا هم بزنيد تا يكدست شود. در صورت تمايل دو قاشق غذاخوري خامه صبحانه به آن اضافه كنيد؛ اضافه كردن خامه اجباري نيست اما طعم آب دوغ خيارتان را منحصر به فرد خواهد كرد. سپس آب را به ماست اضافه كنيد و آرام هم بزنيد.
مرحله سوم
گردو را خرد كنيد و همراه كشمش، نمك و فلفل به دوغ اضافه كنيد. ميتوانيد به جاي ماست از دوغهاي آماده طعم دار يا كفير هم استفاده كنيد اما تركيب ماست، خامه و دوغ طعم بهتري به آب دوغ خيار شما خواهد داد.
مرحله چهارم
خيار را نگيني خرد كنيد و همراه سبزي و گل محمدي به بقيه مواد اضافه كنيد. در آخر يك ليوان دوغ نعنا و پونه به مخلوط داخل ظرف اضافه كنيد و هم بزنيد تا مواد كاملا با هم مخلوط شوند.
اضافه كردن سبزي خوردن تازه و خرد شده به اين غذا، آن را خوشمزهتر ميكند. ميتوانيد به آب دوغ خيار به انتخاب خودتان پياز يا پيازچه و يخ هم اضافه كنيد تا در روزهاي گرم تابستاني روحتان را جلا دهد.
در ضمن اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد در آخر دو قاشق غذاخوري عرق كاكوتي به آب دوغ خيارتان اضافه كنيد كه خواص بسياري داشته و باعث جذب بهتر غذا و جلوگيري از دلپيچه بعد از غذا ميشود.نوش جان.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب تاس كباب بادمجان، غذايي بدون گوشت را مطالعه كنيد.