كوكو اردبيلي نوعي غذاي مجلسي اردبيل محسوب ميشود كه طعمي بسيار متفاوت و لذيذ دارد.
كوكو اردبيلي نوعي كوكوي بسيار مقوي و سالم است كه همانطور كه از نامش پيداست اصالت آن به شهر اردبيل برميگردد. در برنامه روزانه ما ايرانيها معمولا يك وعده كوكو وجود دارد كه براي وعدههاي سبك مثل شام تهيه ميشود. ميتوانيد براي نهار همراه با نان و برنج نيز اين كوكو خوشمزه را تهيه كنيد. براي اين غذا دستورهاي مخلتفي گفته شده است كه ما سعي كرديم بهترين دستور را براي شما بياوريم تا كوكو اردبيلي را تهيه و ميل كنيد. امروز در مجله دلتا كوكو اردبيلي با اسفناج و گوشت را به شما آموزش خواهيم داد با ما همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه كوكو اردبيلي
- سيب زميني ۳ عدد
- گوشت چرخ كرده ۱۰۰ گرم
- اسفناج ۱۰۰ گرم
- تخم مرغ ۳ عدد
- گردو ۴ عدد
- زرشك يك قاشق غذا خوري
- زعفران دم كرده به مقدار لازم
- گردو يا بادام درسته به مقدار لازم
- نمك، فلفل سياه و دارچين به مقدار لازم
طرز تهيه كوكو اردبيلي با گوشت و اسفناج
مرحله اول
ابتدا سيب زمينيها را داخل يك قابلمه ريخته و بگذاريد با مقداري آب پخته و نرم شوند. سپس به يكباره زير آب سرد گرفته و پوستش را جدا كنيد و همانطور داغ با گوشتكوب له كنيد. اسفناج را پاك كرده و خوب بشوييد. اسفناجها را به شكل ساطوري ريز خرد كنيد و داخل تابه بدون روغن تفت دهيد تا سبك و نرم شود.
مرحله دوم
داخل يك كاسه گوشت چرخ كرده را بريزيد. سپس ادويهها، نمك، سيب زميني له شده، اسفناج، زعفران دم كرده، گردو ريز شده و زرشك را اضافه كنيد. سپس دانه دانه تخم مرغها را اضافه كنيد و خوب هم بزنيد تا مواد يكدست شوند. بايد تخممرغها كمكم اضافه شوند كه در صورت نياز تخم مرغ كمتر يا بيشتر مصرف شود.
مرحله سوم
قالب كوكو را داخل قابلمه كوچكي گذاشته و روغن اضافه كنيد تا قالب داغ شود. البته بدون قالب هم ميتوانيد اين كوكو را تهيه كنيد. از مواد كوكو به كمك قاشق داخل قالب بريزيد و صاف كنيد. سپس خلال بادام را با زعفران دم كرده تركيب كرده و روي كوكو بريزيد و با پشت قاشق كمي فشار دهيد تا خلال بادام بعد از سرخ شدن كوكو تكان نخورد.
بعد از سرخ شدن يك طرف كوكو، طرف ديگر را برگردانيد و سرخ كنيد. سپس به دلخواه روي دستمال روغنگير قرار دهيد تا روغن اضافي آن گرفته شود. اين غذاي خوشمزه را به همراه نان تازه و گشنيز سرو كنيد. نوش جان.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب املت لوبيا سبز، خوشمزه و مقوي را مطالعه كنيد.