• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

ميرزا قاسمي با گردو ، طعم متفاوت خوشمزه

۱۵ بازديد

طبق تاريخ و روايات مردم قديم گيلان اين غذا اولين بار توسط والي و حاكم رشت يعني محمد قاسم خان خلق شد و تهيه آن گسترش يافت. به همين دليل هم به ياد مبدع اين غذاي خوشمزه، نام آن را ميرزا قاسمي نهادند.

ميرزا قاسمي

اين غذا يكي از راحت‌ترين و البته محبوب‌ترين غذاها در هر خانواده‌اي است كه با دستورهاي متنوعي قابل تهيه است. دستور اصيل و سنتي گيلاني اين غذا دستوري است كه در ادامه اين مطلب از مجله دلتا برايتان قرار داده‌ايم. پيشنهاد مي‌كنيم كه شما هم اين بار طرز تهيه ميرزا قاسمي با گردو را امتحان كنيد. مطمئن هستيم كه از خوردن آن پشيمان نخواهيد شد.

مواد لازم براي تهيه ميرزا قاسمي با گردو

  • بادمجان ۴ عدد
  • گوجه فرنگي ۲ عدد
  • گردو تازه خرد شده يك فنجان
  • فلفل به مقدار لازم
  • روغن مايع به مقدار لازم
  • تخم مرغ (اختياري) ۲ عدد
  • سير ۴ حبه
  • نمك به مقدار لازم
  • زردچوبه به مقدار لازم
  • جعفري خرد شده به مقدار لازم

طرز تهيه ميرزا قاسمي با گردو

مرحله اول

براي شروع ابتدا بادمجان‌ها را خوب بشوييد و داخل آبكش قرار دهيد تا خشك شوند. منقل يا گريل را آماده كنيد و بادمجان‌ها را كبابي كنيد. براي كباب كردن بادمجان‌ها مي‌توانيد از شعله اجاق گاز هم استفاده كنيد. كباب كردن را تا جايي ادامه دهيد كه بادمجان‌ها كاملا پخته و نرم شوند.

مرحله دوم

براي مطمئن شدن از پختن بادمجان‌ها، يك سيخ چوبي يا چنگال را داخل گوشت آن فرو كنيد. سپس بادمجان‌هاي كباب شده را داخل آب بگذاريد تا خنك شوند. اكنون پوست بادمجان‌ها را جدا كنيد. گوشت بادمجان‌ها را روي يك تخته بگذاريد و با يك چاقو تيز آن‌ها را ريز كنيد. همچنين مي‌توانيد با استفاده از يك گوشتكوب بادمجان‌ها را كاملا له كنيد.

مرحله سوم

گوجه فرنگي‌ها را خوب بشوييد و انتهاي آن‌ها را به شكل علامت به اضافه با چاقو برش كم عمقي بزنيد. يك قابلمه را از آب پر كنيد و روي حرارت بگذاريد تا آب جوش بيايد. گوجه فرنگي‌ها را داخل آب بريزيد و اجازه دهيد تا به مدت پنج دقيقه بپزند.

سپس آن‌ها را از قابلمه خارج كنيد و داخل يك كاسه آب خيلي سرد بريزيد. با اين كار پوست گوجه فرنگي‌ها از همان جايي كه برش زديد به راحتي جدا مي‌شود. پس از جدا كردن پوست، گوجه فرنگي‌ها را رنده يا ريز خرد كنيد.

مرحله چهارم

چهار حبه سير را رنده يا ريز خرد كنيد. يك تابه با سايز مناسب برداريد و روغن مايع داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت معمولي قرار دهيد و سير رنده شده را به آن اضافه كنيد. سپس مقداري زردچوبه و فلفل سياه اضافه كنيد.

بادمجان‌ها را به تابه اضافه كنيد و همراه با سير به مدت تقريبا يك ربع تفت دهيد تا رنگ بگيرند. گوجه فرنگي رنده شده را هم به تابه اضافه كنيد و هم بزنيد تا همه مواد با هم مخلوط شوند. حرارت شعله را كم كنيد و اجازه دهيد تا آب مواد كشيده شود.

مرحله پنجم

مقداري از مزه ميرزا قاسمي را بچشيد و به مقدار لازم نمك و فلفل اضافه كنيد و خوب هم بزنيد. در اين مرحله گردو خرد شده را اضافه كنيد و همه مواد را خوب هم بزنيد.

سپس مقدار كمي روغن بريزيد و تخم مرغ‌ها را بشكنيد و نيمرو كنيد. پس از پختن تخم مرغ‌ها، آن‌ها را تكه تكه كنيد و با مخلوط بادمجان و گوجه فرنگي به خوبي تركيب كنيد. ميرزا قاسمي شما آماده است.

مي‌توانيد آن را با مقداري جعفري خرد شده تزئين كنيد. نوش جان.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب دستور پخت ماهي سالمون را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.