ماكاروني و سس را ميتوان به عنوان دو دوست جدانشدني در دنياي غذاها و خوراكيها نام برد كه هركدام با اين كه انواع مختلفي دارند ولي در نهايت در كنار هم كامل ميشوند.

طبق روشي كه مادرهايمان ماكاروني را ميپزند، سس ماكاروني به صورت جداگانه آماده ميشود و در مرحله آخر به ماكاروني پخته شده اضافه ميشود و پس از كمي همزدن و مدتي دم كشيدن سرو ميشود. طبق اين روش سس كاملا به خورد ماكاروني ميرود. اما روش ديگري هم وجود دارد كه در آن سس و ماكاروني جدا پخته شده و در بشقاب كنار هم ميآيند كه طرفداران خاص خود را هم دارد. در كل، به ندرت ديده ميشود كه ماكاروني بدون سس سرو شود. امروز با آموزش ماكاروني گياهي همراهتان خواهيم بود. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه ماكاروني گياهي
- روغن زيتون يك چهارم فنجان
- سير سه حبه
- پوره گوجه فرنگي ۸۰۰ گرم
- نمك به مقدار لازم
- پونه كوهي خشك شده يك قاشق غذاخوري
- پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
- جعفري تازه يك مشت
- پودر پنير پارمسان به مقدار لازم
- پياز زرد متوسط يك عدد
- هويج ۲ عدد
- آب گرم يا آب پخت ماكاروني نصف فنجان
- فلفل سياه به مقدار لازم
- پودر پاپريكا يك قاشق چايخوري
- ريحان تازه يك مشت
- ماكاروني يك بسته
طرز تهيه ماكاروني گياهي
مرحله اول
براي شروع ابتدا پياز را پوست بكنيد و رنده كنيد. سيرها را پوست بكنيد و ريز خرد يا رنده كنيد. هويجها را هم خوب بشوييد و پوستشان را بگيريد و آنها را رنده كنيد. يك ماهيتابه بزرگ برداريد و يك چهارم فنجان روغن زيتون داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد تا روغن گرم شود. پياز، سير و هويج رنده شده را داخل ماهيتابه بريزيد. مواد را به مدت تقريبا پنج دقيقه سرخ كنيد تا كمي نرم شوند.
مرحله دوم
پس از اين كه هويجها كمي نرم شدند و عطر سير هم خارج شد، پوره گوجه فرنگي را اضافه كنيد و هم بزنيد. از طرفي يك قابلمه را از آب پر كنيد و يك قاشق غذاخوري نمك و به مقدار لازم روغن مايع داخل آن بريزيد. قابلمه را روي حرارت قرار دهيد و هنگامي كه آب به جوش آمد ماكارونيها را داخل قابلمه بريزيد و طبق دستور روي بسته آن را بپزيد. سپس نصف فنجان آب گرم يا آب پخت ماكاروني را به سس اضافه كنيد. پيشنهاد ميكنيم كه از آب ماكاروني در حال پخت استفاده كنيد چون با اين كار سس مزه بهتري خواهد گرفت.
مرحله سوم
سس را هم بزنيد و كمي از مزه آن را بچشيد. به مقدار لازم نمك و فلفل سياه اضافه كنيد و هم بزنيد. سپس يك قاشق غذاخوري پونه كوهي خشك شده، يك قاشق چايخوري پودر پاپريكا و در صورت استفاده پودر فلفل قرمز به مقدار دلخواه اضافه كنيد و هم بزنيد. يك مشت جعفري و ريحان تازه را خرد كنيد و به سس اضافه كنيد. همه مواد را خوب هم بزنيد. ماكارونيها كه پخته شدند آنها را آبكش كنيد و كنار بگذاريد.
مرحله چهارم
هنگامي كه سس به جوش آمد، حرارت شعله را كم كنيد و در ماهيتابه را قرار دهيد. اجازه دهيد تا سس حدود ۱۵-۲۰ دقيقه بپزد. در اين مدت حتما سس را هم بزنيد. هر موقع كه احساس كرديد سس بيش از حد غليظ شده است ميتوانيد مقداري آب اضافه كنيد تا سس رقيق شود. سس ماكاروني كاملا گياهي شما آماده است. ميتوانيد ماكاروني پخته شده را داخل ماهيتابه سس بريزيد و مواد را با هم به خوبي مخلوط كنيد و پس از پنج دقيقه پختن روي حرارت متوسط، ماكاروني را سرو كنيد. همچنين ميتوانيد مقداري از ماكاروني پخته شده را داخل بشقاب خود بريزيد و روي آن به مقدار دلخواه از سس بريزيد و با پنير پارمسان آن را تزئين و سرو كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه خورشت قيمه بادمجان را مطالعه كنيد.