• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه خورشت بادمجان

۱۱ بازديد

يكي از غذاهاي محبوب و پرطرفدار كه بر سر سفره ما ايراني‌ها قرار مي‌‌گيرد و به عنوان وعده غذايي اصلي آن را مي‌شناسيم خورشت قيمه است كه در انواع مهماني‌ها طبخ مي‌شود و حتي به عنوان غذاي نذري هم آن را مي‌پسندند.

خورشت قيمه بادمجان

خورشت قيمه بادمجان يكي از انواع خورشت‌هاي سنتي ايراني است كه با دستورهاي متنوعي طبخ مي‌شود،  اين خورشت تقريباً شبيه خورشت قيمه سيب‌زميني است. با اين تفاوت كه به‌ جاي سيب‌زميني در آن از بادمجان استفاده مي‌شود. در ادامه با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي ۴ نفر

  • گوشت خورشتي ۳۰۰ گرم
  • لپه ½ ليوان
  • پياز ۱ عدد بزرگ
  • بادمجان ۴ عدد قلمي
  • ليمو عماني ۲ عدد
  • زعفران دم كرده ۳ قاشق غذاخوري
  • دارچين ½ قاشق چايخوري
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل سياه به مقدار كافي
  • زردچوبه و روغن به مقدار كافي

دستور پخت قيمه بادمجان

مرحله اول

براي تهيه خورشت قيمه بادمجان ابتدا لپه را از شب قبل در يك كاسه آب خيس مي‌كنيم تا نفخش برطرف شود. براي شروع آشپزي پياز را به صورت نگيني ريز خرد مي‌كنيم و به همراه كمي روغن داخل يك قابلمه مناسب تفت مي‌دهيم.

مرحله دوم

پس از اين‌كه پياز طلايي شد، گوشت خورشتي را خرد مي‌كنيم و به قابلمه اضافه مي‌كنيم. در ادامه مقداري فلفل سياه و زردچوبه به گوشت اضافه مي‌كنيم و چند دقيقه گوشت را تفت مي‌دهيم تا كمي سرخ شده و تغيير رنگ دهد.

مرحله سوم

در اين مرحله لپه‌ها را آبكشي مي‌كنيم و به قابلمه اضافه مي‌كنيم. براي اين‌كه لپه‌ها پس از پخت له نشوند، بهتر است آن‌ها را كمي تفت دهيم. در ادامه رب گوجه فرنگي را اضافه مي‌كنيم.

مرحله چهارم

رب گوجه فرنگي را به خوبي تفت مي‌دهيم تا رنگش باز و طعم خامي آن گرفته شود، سپس ۴ ليوان آب به قابلمه اضافه مي‌كنيم و حرارت زير قابلمه را زياد مي‌كنيم تا آب به جوش بيايد، پس از اين‌كه آب جوش آمد حرارت را ملايم‌تر مي‌كنيم.

مرحله پنجم

در اين مرحله بادمجان‌ها را پوست مي‌گيريم و به صورت ورقه‌اي خرد مي‌كنيم، سپس كمي نمك روي بادمجان‌ها مي‌ريزيم تا علاوه بر اين‌كه تلخي آن‌ها گرفته شود، هنگام سرخ كردن روغن كمتري جذب كنند.

مرحله ششم

پس از گذشت ۳۰ دقيقه بادمجان‌ها را آبكش مي‌كنيم و اجازه مي‌دهيم آب اضافي آن‌ها خارج شود، سپس يك تابه مناسب روي حرارت قرار مي‌دهيم و مقداري روغن اضافه مي‌كنيم. در ادامه بادمجان‌ها را به تابه اضافه كرده و سرخ مي‌كنيم.

مرحله هفتم

پس از اين‌كه لپه و گوشت به طور كامل پختند، زعفران دم كرده را به همراه ليمو عماني‌ها به خورشت اضافه مي‌كنيم و اجازه مي‌دهيم خورشت غليظ‌تر شود و جا بيفتد. در ۱۵ دقيقه پاياني دارچين و بادمجان‌ها را اضافه مي‌كنيم.

مرحله هشتم

پس از اضافه كردن بادمجان‌ها به خورشت نبايد قابلمه بيش از ۱۵ دقيقه روي حرارت بماند چون بادمجان‌ها له مي‌شوند. در پايان خورشت را در ظرف مورد نظرمان مي‌ريزيم و با بادمجان‌ها تزئين كرده و به همراه برنج سرو مي‌كنيم.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خوراك گوشت و بادمجان به سبك تركي را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.