• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

سس مرغ ، چاشني خوراك مرغ

۱۰ بازديد

مرغ يكي از مواد غذايي پر مصرف در خانواده‌هاي ايراني است كه به روش‌هاي مختلف پخته و سرو مي‌شود.

مرغ

يكي از محبوب‌ترين غذاهاي تهيه شده با مرغ، زرشك پلو با مرغ است كه در مناسبت‌هاي مختلف پخته مي‌شود. اين سس نقش مهمي در خوشمزگي و خوش عطري اين غذا ايفا مي‌كند و به همين دليل مي‌توان آن را مهم‌ترين جزء اين خوراك همه پسند نام برد. طرز تهيه سس مرغ مجلسي در دستور زير آمده است كه حتما براي شما بسيار كاربردي خواهد بود. با مجله دلتا همراه باشيد.

مواد لازم براي تهيه سس مرغ مجلسي

  • مرغ متوسط خرد شده (چهارتكه) يك عدد
  • كره يك قاشق چايخوري
  • هويج ۲ عدد
  • فلفل سياه يك قاشق چايخوري
  • زردچوبه يك قاشق چايخوري
  • آب يك فنجان
  • زعفران نصف قاشق چايخوري
  • برنج ۴ پيمانه
  • شكر يك قاشق غذاخوري
  • روغن به مقدار لازم
  • پياز متوسط ۲ عدد
  • فلفل دلمه‌اي متوسط يك عدد
  • نمك يك قاشق چايخوري
  • رب گوجه فرنگي ۳ قاشق غذاخوري
  • ليمو ترش تازه يك عدد
  • يخ ۲ قالب
  • زرشك تازه ۳ قاشق غذاخوري
  • زعفران دم كرده ۲ قاشق غذاخوري

طرز تهيه سس مرغ مجلسي

مرحله اول

مرغ تازه را به چهار تكه خرد كنيد. پوست پيازها را بكنيد و آن‌ها را رشته‌اي خرد كنيد. دقت كنيد كه پيازها نبايد خيلي ريز شوند. هويج را خوب بشوييد و پوستش را بگيريد و آن را به قطعات كوچك‌تر خرد كنيد. فلفل دلمه‌اي را هم بشوييد و خرد كنيد.

مرحله دوم

يك پياله برداريد و دو قالب يخ به آن بيفزاييد. نصف قاشق چايخوري زعفران روي قالب‌هاي يخ بريزيد. پياله را براي چند دقيقه در دماي اتاق قرار دهيد تا يخ‌ها ذوب شوند و زعفران كاملا حل شود. دم كردن زعفران با يخ باعث خوشبوتر و خوشرنگ‌تر شدن آن است و نسبت به روش دم كردن آن با آب جوش نتيجه بهتري به شما مي‌دهد.

مرحله سوم

يك ماهيتابه برداريد و مقداري روغن داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. فلفل سياه، نمك و زردچوبه را داخل ماهيتابه بريزيد و به مدت ۳۰ ثانيه ادويه‌ها را هم بزنيد تا به خوبي تركيب شوند. رب گوجه فرنگي را هم اضافه كنيد و هم بزنيد. يك فنجان آب اضافه كنيد و صبر كنيد تا به جوش بيايد. اجازه دهيد به مدت دو تا سه دقيقه مخلوط بجوشد. سپس شعله را خاموش كنيد و ماهيتابه را كنار بگذاريد.

مرحله چهارم

اكنون تكه‌هاي مرغ را با مقداري نمك و فلفل سياه ماساژ دهيد. يك ماهيتابه بزرگ برداريد و مقداري روغن داخل آن بريزيد. ماهيتابه را روي حرارت متوسط قرار دهيد. كره را اضافه كنيد تا ذوب شود. تكه‌هاي مرغ را داخل ماهيتابه قرار دهيد. در اين مرحله ترجيحا پوست مرغ را به سمت پايين و در تماس با روغن قرار دهيد. محلول زعفران را روي تكه‌هاي مرغ بريزيد تا كاملا رنگ بگيرند.

مرحله پنجم

مرغ را به مدت تقريبا هفت دقيقه سرخ كنيد تا جايي كه تغيير رنگ دهد و پوست آن طلايي شود. سپس مرغ را زير و رو كنيد تا طرف ديگر آن هم سرخ شود. پس از پنج دقيقه و زماني كه هر دو طرف مرغ‌ها به خوبي سرخ شدند، آن‌ها را از ماهيتابه خارج كنيد و داخل يك بشقاب قرار دهيد. پياز، فلفل دلمه‌اي و هويج خرد شده را داخل همان ماهيتابه بريزيد. توجه كنيد كه نيازي به اضافه كردن روغن در اين مرحله نيست چون روغن مرغ همچنان در ماهيتابه باقي است. سبزيجات را به مدت دو دقيقه تفت دهيد.

مرحله ششم

سپس مرغ سرخ شده را روي سبزيجات تفت داده شده قرار دهيد. مخلوط رب را هم روي مرغ‌ها بريزيد. در صورت تمايل در اين مرحله مي‌توانيد مقداري زعفران دم شده هم اضافه كنيد. هنگامي كه سس شروع به جوشيدن كرد، حرارت را كم كنيد و در ماهيتابه را قرار دهيد. اجازه دهيد تا همه مواد به مدت ۴۰-۴۵ دقيقه روي حرارت كم بپزند تا هم سبزيجات نرم شوند و هم گوشت مرغ كاملا بپزد.

مرحله هفتم

در حالي كه مرغ در حال پختن است برنج را دم كنيد. چند دقيقه قبل از سرو، مقداري روغن داخل يك قابلمه كوچك بريزيد و روي حرارت كم قرار دهيد. زرشك را داخل آن بريزيد. يك قاشق شكر اضافه كنيد و براي چند دقيقه هم بزنيد تا زرشك حل شود. پس از چند دقيقه كه زرشك‌ها براق شدند قابلمه را از روي حرارت برداريد.

هنگامي كه مرغ‌ها آماده شدند، آن‌ها را داخل يك ظرف مخصوص پذيرايي بريزيد و مقداري از سس مرغ را هم روي آن‌ها بريزيد. باقيمانده سس را داخل يك پياله يا ظرف سس بريزيد و براي سرو داخل سفره قرار دهيد. برنج را هم داخل ديس بكشيد و روي آن را با زعفران دم كرده و زرشك تزئين كنيد. نوش جان.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب ديزي، غذاي خاطره‌انگيز خانواده‌هاي ايراني را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.