چهارشنبه ۲۹ اردیبهشت ۰۰ ۰۹:۵۴ ۱۷ بازديد
در گذشته مردم مواد آبگوشت را در ظرف هاي ديزي سفالي يا ديزي سنگي ميگذاشتند و اگر در خانه تنور نداشتند، ظرفها را به نانوايي ميدادند تا در تنور بگذارند و ديزي آماده شود.
يكي از اصيلترين و سنتيترين غذاهاي باب طبع يك ايراني، آبگوشت است. اين غذاي سنتي هنگامي كه در ظرفهاي سنگي پخته ميشود، با نام ديزي شناخته ميشود. آبگوشت انواع مختلفي مثل آبگوشت گندم، بلغور و غيره را دارد. ما در اين جا ميخواهيم طرز تهيه آبگوشت سنتي يا همان ديزي را به شما آموزش دهيم. فراموش نكنيد كه طرز تهيه اين غذا بسيار آسان است و با رعايت چند نكته ميتوانيد اين غذا را محشر درست كنيد. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه آبگوشت سنتي
- گوشت گوسفندي با استخوان و چربي ۳۰۰ گرم
- نخود نصف پيمانه
- گوجه فرنگي ۴ عدد
- سيب زميني ۲ عدد
-
سير ۲ حبه
-
نمك، فلفل و زردچوبه به مقدار لازم
-
لوبيا سفيد نصف پيمانه
-
پياز يك عدد بزرگ
-
رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
-
ليمو عماني ۳ عدد
-
دارچين يك قاشق چايخوري
طرز تهيه آبگوشت سنتي
مرحله اول
حبوبات را از شب قبل خيس كرده و ۲ تا ۳ بار آب آن را عوض كنيد تا نفخ آن گرفته شود. اگر فراموش كرديد، حبوبات را بجوشانيد و آب آن را دور بريزيد.
گوشت، دنبه، لوبيا، گوجه فرنگي، نخود و سير و پيازي كه از وسط دو قسمت كردهايد را داخل قابلمه بريزيد. سپس ۶ برابر حجم تمامي مواد آب اضافه كنيد. بهتر است مقدار آب اضافه شده به قدري باشد كه حين مراحل پخت ديگر آبي اضافه نكنيد تا طعم آبگوشت بهتر شود اما اگر آب بيشتري احتياج بود حتما از آب جوش استفاده كنيد.
مرحله دوم
در قابلمه را بسته و شعله را زياد كنيد. منتظر بمانيد تا آب به جوش آيد سپس كفهاي روي سطح آب را به وسيله يك قاشق جدا كنيد. زردچوبه و فلفل را اضافه كرده، در قابلمه را ببنديد و شعله را ملايم كنيد تا آبگوشت آرام آرام بپزد. يكي از رموز لذيذ شدن اين غذا آهسته پختن با حرارت ملايم است.
مرحله سوم
بعد از حدود ۲ تا ۳ ساعت نوبت به اضافه كردن سيب زميني و ليمو عمانيها ميرسد. سيب زمينيها را از وسط نصف كرده و ليمو عمانيها را سوراخ كنيد سپس داخل آبگوشت بريزيد. پس از گذشت ۱۵ دقيقه رب گوجه فرنگي، نمك و دارچين را اضافه كنيد و اجازه دهيد تا مواد ۱ تا ۲ ساعت آرام آرام بپزد. دقت كنيد كه ليمو عماني بايد در يك ساعت آخر مراحل پخت اضافه شود تا آبگوشت طعم تلخي نگيرد.
در اين مرحله دنبه را بيرون آورده و با گوشتكوب بكوبيد و دوباره داخل قابلمه برگردانيد تا خوب پخش شود. پيازهاي پخته شده را از آبگوشت خارج كنيد.
غذا آماده است، در ظرفي مناسب سرو كرده و نوش جان كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب طرز تهيه آبگوشت بوقلمون را مطالعه كنيد.