دلمه يك غذاي اصلي محسوب ميشود ولي به عنوان پيشغذا هم بسيار محبوب است. اين غذاي خوشمزه را ميتوان هم به صورت سرد و هم به صورت گرم سرو كرد.

دلمه يكي از غذاهاي خوشمزه مناطق مديترانهاي و خاورميانه است كه از ايام بسيار قديم در كشورهاي اين مناطق تهيه ميشده است. دلمه با پر كردن سبزيجاتي مثل برگ مو، كلم، گوجه فرنگي، فلفل دلمه، پياز، كدو و بادمجان از انواع حبوبات، سبزيها و پروتئينها تهيه ميشود. با مجله دلتا همراه باشيد تا طرز تهيه دلمه برگ مو را به شما آموزش دهيم.
مواد لازم براي دلمه برگ مو (براي ۶ نفر)
- برگ مو يك كيلوگرم
- گوشت چرخ كرده ۵۰۰ گرم
- سبزي دلمه ۴۰۰ گرم (مرزه، تره، پيازچه، شويد)
- پياز متوسط ۳ عدد نگيني خرد شده
- لپه دو سوم پيمانه
- برنج دو سوم پيمانه
- بلغور گندم دو سوم پيمانه
- رب انار ۲ قاشق غذاخوري
- ماست ۲ قاشق غذاخوري
- كره ۱۰۰ گرم
- زرشك ۳ قاشق غذاخوري
- زردچوبه، فلفل سياه، ادويه كاري به ميزان لازم
طرز تهيه دلمه برگ مو
مرحله اول
براي شروع پياز را در تابه با كمي روغن تفت دهيد تا جايي كه طلايي شود؛ سپس گوشت چرخ شده را به آن اضافه كنيد. بعد از اين كه گوشت كمي تغيير رنگ داد، ادويهها را هم اضافه كنيد. پس از اين كه گوشت را با ادويهها تفت داديد، سبزي، لپه، بلغور و برنج را اضافه كنيد. در پايان نيمي از كره را همراه با ماست به تركيب بيفزاييد، نمك آن را تنظيم كنيد و مواد داخل دلمه را كنار بگذاريد.
نكته: ميتوانيد در اين مرحله به جاي استفاده از ماست، رب آلوچه يا رب انار به مواد اضافه كنيد.
مرحله دوم
پس از شستن برگها، آنها را چند لحظه در آب در حال جوشيدن قرار دهيد و سپس آبكش كنيد. براي پر كردن دلمه، بهتر است برگ را به شكلي روي ميز يا تخته آشپزي بگذاريد كه پشت آنها (بخشي كه رگبرگهاي برجسته دارد) رو بالا باشد. سپس مقداري از مواد را روي برگ قرار دهيد. ابتدا دو طرف كناري برگ مو را به داخل تا كرده سپس از پايين برگ مو به سمت بالا بپيچيد.
نكته: براي دلمه برگ مو بهتر است برگهايي را بخريد كه سايز متوسط و رگبرگهاي ظريفي دارند، رنگ آنها روشنتر است و شيارهاي آنها خيلي عميق و فرو رفته نيست.
مرحله سوم
كف قابلمه خود را دو لايه برگ مو بچينيد. سپس دلمهها را به ترتيب روي هم بگذاريد و در پايان يك بشقاب روي آنها قرار دهيد. ۲ پيمانه آب روي دلمهها بريزيد و اجازه دهيد به مدت ۱٫۵ الي ۲ ساعت بپزند. در ۳۰ دقيقه آخر پخت، رب انار را با يك ليوان آب مخلوط و رقيق كنيد و روي دلمهها بريزيد.
مرحله چهارم
در انتها باقيمانده كره را روي دلمهها قرار دهيد و آنها را آماده سرو كنيد. پس از چيدن دلمهها در ظرف سرو آنها را با زرشك و پياز داغ تزئين كنيد. دلمه برگ مو شما حاضر است. نوش جان.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب چطور باقالي پلو با بوقلمون درست كنيم؟ را مطالعه كنيد.