چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۰۰ ۰۹:۳۲ ۱۱ بازديد
بلغور گندم در واقع گندمي است كه پخته و بعد از خشك شدن با آسياب خرد شده است و از آن در غذاها استفاده ميكنند. اين غله سرشار از خاصيت بوده و براي بدن فوايد بسيار زيادي دارد.

بلغور گندم به بهبود فرايند هضم در بدن، تقويت و محافظت از سيستم ايمني بدن بسيار كمك ميكند. همچنين از ابتلا به بيماريهاي مزمن جلوگيري ميكند. بنابراين در اين روزهاي كرونايي و ماه رمضان تهيه سوپ بلغور گندم گزينه بسيار خوب و مفيدي محسوب ميشود. اين سوپ علاوه بر خواص مفيدي كه دارد شما را سير نگه خواهد داشت. با مجله دلتا همراه باشيد.
مواد لازم براي تهيه سوپ بلغور گندم
- هويج متوسط يك عدد
- موسير نازك برش خورده يك عدد
- بلغور گندم نصف فنجان
- نمك به مقدار لازم
- رب گوجه فرنگي يك و نيم قاشق غذاخوري
- روغن زيتون ۲ قاشق غذاخوري
- كرفس يك ساقه
- آب مرغ يا آب سبزيجات ۶ فنجان
- فلفل تازه آسياب شده به مقدار لازم
- كره پاستوريزه ۵۰ گرم
طرز تهيه سوپ بلغور گندم
مرحله اول
از قبل عدس را در كاسهاي آب خيس كنيد تا نفخ آن گرفته شود. سپس آن را به صورت جداگانه داخل قابلمهاي كوچك روي حرارت ملايم قرار دهيد تا پخته شود. در همين حين هويج و كرفس را به صورت ريز خرد كنيد.
مرحله دوم
موسير را هم به صورت نازك برش دهيد. روغن و كره پاستوريزه را داخل يك قابلمه مناسب روي حرارت قرار دهيد. كرفس، هويج و موسير را داخل آن بريزيد و حدود شش دقيقه تفت دهيد. سپس يك و نيم قاشق غذاخوري رب گوجه فرنگي به اين مواد اضافه كنيد و به هم زدن ادامه دهيد.
مرحله سوم
حالا عدسهاي نيمپز را آبكش كنيد و به همراه آب مرغ يا آب سبزيجات به مواد داخل قابلمه اضافه كنيد. سپس حرارت را كم كنيد و در قابلمه را بگذاريد تا عدسها خوب نرم و پخته شوند. پس از گذشت ۱۵ دقيقه بلغور گندم را نيز اضافه كنيد. صبر كنيد تا بلغور هم نرم شده و خوب بپزد.
مرحله چهارم
بعد از اين كه مواد كاملا پختند و نرم شدند، چاشنيها يعني نمك و فلفل را اضافه كنيد. سوپ بلغور گندم را از روي حرارت برداشته و داخل يك ظرف مناسب سرو كنيد. اگر دوست داشته باشيد ميتوانيد روي سوپ را با مقداري جعفري تزيين كنيد. نوش جان!
نكات تهيه سوپ بلغور گندم
- براي لعاب بيشتر ميتوانيد يك عدد سيب زميني را به صورت حبههاي ريز خرد كرده و داخل سوپ بپزيد.
- ميتوانيد براي جلوگيري بيشتر از طبع سرد اين سوپ از مقداري زنجبيل هم استفاده كنيد.
- براي اين كه مراحل پخت سريعتر انجام شود و در مدت زمان كمتري سوپ آماده شود، ميتوانيد از زودپز استفاده كنيد.
- عصاره سبزيجات آماده هم طعم خوبي به اين سوپ ميتواند بدهد. ميتوانيد به جاي آب از آب مرغ يا عصاره مرغ و سبزيجات استفاده كنيد. استفاده از آب قلم هم ارزش غذايي سوپ را بالا ميبرد.
- ميتوانيد از سبزيجات ديگر مانند قارچ يا نخود يا هويج نيز براي تهيه سوپ بلغور گندم استفاده كنيد.
- افزودن رب اختياري مي باشد مي توانيد اضافه نكنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب سوپ ورميشل با مرغ و سبزيجات، خوشمزه و مقوي را مطالعه كنيد.