• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

كباب سلطاني ، سلطان كباب هاي ايراني

۲۳ بازديد

كباب چنجه و جوجه كباب دو نوع از محبوب‌ترين كباب‌هاي ايراني هستند. بدون شك در سفره‌اي كه كباب آن شامل هر دو نوع باشد عنواني جز سفره اعياني نمي‌توانيم بگذاريم. كبابي هم كه به اين شكل آماده مي‌شود سلطان كباب‌ها بايد باشد؛ يا بهتر بگوييم، كباب سلطاني.

كباب سلطاني

روش‌هاي زيادي براي درست كردن كباب سلطاني وجود دارد. امروز ما در مجله دلتا يكي از بهترين و ساده‌ترين روش‌هاي پخت خانگي اين كباب بسيار خوشمزه‌ را به شما آموزش مي‌دهيم.

مواد مورد نياز تهيه كباب سلطاني

  • گوشت قرمز بدون استخوان (گوسفندي يا گوساله) صد و پنجاه گرم
  • فيله مرغ صد و پنجاه گرم
  • ليمو تازه يا آب‌ليمو ۴ قاشق غذاخوري
  • پياز متوسط دو عدد متوسط يا (كيوي متوسط دو عدد)
  • روغن زيتون دو قاشق غذاخوري
  • زعفران دم‌كرده دو قاشق غذاخوري
  • نمك و فلفل به مقدار لازم

طرز تهيه كباب سلطاني مجلسي

مرحله اول

در ابتدا پياز را به صورت خلالي برش بزنيد كه در پايان كار به گوشت‌ها نچسبد و‌ قابل جدا كردن باشد. در اين‌ مرحله مي‌توانيد در كنار پياز از كيوي هم استفاده كنيد. كيوي حاوي آنزيمي است به نام اكتينيدين كه در بافت گوشت تاثير گذاشته و‌ باعث ترد شدن آن مي‌شود.
نكته جالب اين است كه كيوي به‌ واسطه خاصيت اسيدي كه دارد تاثير شديد روي بافت گوشت مي‌گذارد. اين تاثير به اندازه‌اي است كه اگر از كيوي براي نرم كردن گوشت استفاده كنيد زمان مورد نياز در اين مرحله نصف مي‌شود.

مرحله دوم

 در اين مرحله به سراغ گوشت‌ها برويد و فيله‌هاي گوشت را به صورت مستطيلي برش بزنيد. نكته مهمي كه بايد در اين مرحله رعايت كنيد يكسان برش زدن گوشت‌ها است؛ چون در زمان كباب شدن ممكن است يكسان كباب نشود و شكل ظاهري خوبي به خود نگيرد.

سپس گوشت‌ها‌ را به ظرف مناسبي منتقل كرده و كيوي خرد شده و پياز‌ها را به آن اضافه كنيد.‌ سي تا شصت دقيقه زمان دهيد تا بافت گوشت‌ها نرم شود. معمولا گوشت مرغ، بافت نرم‌تري نسبت به گوشت قرمز دارد به ‌همين دليل اول گوشت قرمز را طعم‌دار كنيد تا تردتر شود.

در ظرف ديگري گوشت مرغ تكه شده را با زعفران دم شده و مقداري از پيازها مخلوط كنيد. كمي زمان دهيد تا زعفران بوي زهم مرغ را بگيرد و پياز‌ها بافت گوشت را نرم‌تر كند. توجه داشته باشيد كه در اين مرحله به گوشت‌ها آب‌ليمو و نمك را اضافه نكنيد چون باعث مي‌شود كه گوشت سفت شده و به ‌خوبي كباب نشود.

پيازها يا كيوي‌هاي خرد شده را از گوشت‌ها جدا كرده و ‌درون ظرف ديگري گوشت مرغ و گوشت قرمز را با هم مخلوط كنيد. روغن زيتون، آب‌ليمو، نمك و فلفل را با هم مخلوط كرده و به گوشت‌ها اضافه كنيد. پانزده دقيقه زمان دهيد تا گوشت‌ها طعم‌دار شوند.

مرحله سوم

در مرحله آخر تكه‌هاي گوشت قرمز و مرغ را يكي در ميان به سيخ فلزي بكشيد. بهتر است در اين مرحله با كمك دست گوشت‌ها را كنار هم بچينيد تا فضاي خالي بين آن‌ها نماند؛ چون در حين كباب شدن آب گوشت گرفته مي‌شود و گوشت‌ها به قطعات كوچك‌تري تبديل مي‌شود.

براي پخت اين كباب از منقل و زغال استفاده كنيد، حرارت زغال بسيار بيشتر از شعله گاز است و زمان كمتري براي پخت مورد نياز است.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خوراك نودل سرخ شده با مرغ و سبزيجات را مطالعه كنيد.

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.