عدس يك گياه فوق العاده مقوي و خوشمزه است كه به دليل داشتن آهن، كلسيم و فيبر فراوان، براي بدن بسيار مفيد است. خوردن آش عدس براي كنترل ديابت، بهبود گوارش، درمان كمخوني و كاهش فشار خون بسيار مفيد است.

آش عدس يكي از مقويترين و سادهترين انواع آش ايراني است. عدس خواص زيادي براي بدن دارد و به عنوان يكي از مفيدترين انواع حبوبات شناخته ميشود. در نقاط مختلف كشور براي تهيه اين آش از روشهاي متفاوتي استفاده ميشود. به طور كلي، درست كردن اين آش بسيار راحت است و ميتواند به عنوان يك وعده غذايي سالم و خوشمزه در برنامه غذايي هفتگي شما جاي بگيرد. در اين مقاله از مجله دلتا ميتوانيد با طرز تهيه آش عدس آشنا شويد.
مواد لازم براي تهيه آش عدس
- سيب زميني يك عدد
- بلغور گندم يك ليوان
- عدس يك ليوان
- پياز ۲ عدد
- نعناع داغ به مقدار لازم
- نمك، فلفل و زردچوبه به ميزان لازم
طرز تهيه آش عدس
مرحله اول
در اولين مرحله از طرز تهيه آش عدس بايد عدس را بشوييد و داخل مقداري آب بريزيد. اجازه دهيد عدس براي حداقل ۲ ساعت خيس بخورد. اين كار موجب ميشود تا نفخ عدس از بين برود و هضم آن راحتتر شود. براي درست كردن اين آش ابتدا بايد عدسها را تميز كنيد و بعد از شستن، داخل يك قابلمه با اندازه مناسب بريزيد. سپس بلغور را نيز به آن اضافه كنيد و پس از ريختن ۸ ليوان آب، قابلمه را با حرارت ملايم روي گاز قرار دهيد.
مرحله دوم
پوست پياز را بگيريد و آن را زير آب بشوييد. سپس پيازها را به صورت خلالي خرد كنيد و كنار بگذاريد. كمي روغن داخل ماهيتابه بريزيد. اجازه دهيد روغن داغ شود. حال مقداري زردچوبه به روغن اضافه كنيد و آن را با روغن تفت دهيد. اين كار موجب ميشود تا بوي خامي زردچوبه از بين برود. سپس پيازهاي خلالي خرد شده را به تركيب روغن و زردچوبه اضافه كنيد. اجازه دهيد رنگ پياز كاملا طلايي رنگ شود. در نهايت پياز سرخ شده را به تركيب عدس و بلغور در حال پخت اضافه كنيد.
مرحله سوم
يك عدد سيب زميني را با آب بشوييد. يك تخته و چاقوي تيز آماده كنيد و سيب زميني ها را به صورت نگيني خرد كنيد. بعد از خرد كردن سيب زمينيها، آنها را به آش اضافه كنيد و درب قابلمه را بگذاريد تا مواد آش پخته شود و كاملا جا بيفتد.
مرحله چهارم
حدود ۲ تا ۳ ساعت به آش زمان بدهيد تا با شعله ملايم پخته شود و ظاهر آن كاملا يكدست و لعابدار شود. همانطور كه آش شما در حال پختن است يك عدد پياز باقي مانده را بشوييد و خلالي خرد كنيد. سپس در يك ماهيتابه كمي روغن بريزيد و پيازها را سرخ كنيد. بعد از سرو كردن آش داخل ظرف مناسب، از اين پياز داغ براي روي آش استفاده كنيد. در نهايت ميتوانيد براي سرو كردن اين آش از كشك و نعناع داغ نيز استفاده كنيد.
پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب خورشت مرغ افغانستاني، خورشتي متفاوت را مطالعه كنيد.