• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

شامي نخودچي تهراني به روش اصيل سنتي

۱۰ بازديد

 

شامي نخودچي يكي از غذاهاي محبوب تهراني‌‌هاست كه مشابه آن را در شهرهاي مختلف شمال كشور مانند گيلان، مازندران، رودبار و ماسوله با نام ترش شامي درست مي‌كنند.
شامي نخودچي

شامي‌ها در ليست بلندبالاي غذاهاي ايراني آنقدر  تنوع دارند كه شايد كمتر كسي همه آن‌ها را چشيده باشد. شهرهاي مختلف ايران، هر كدام يك يا چند شامي يا كتلت مخصوص به خود دارند و معمولا با موادي طبخ مي‌شوند كه در آن شهر يا منطقه به نوعي بومي هستند. ما در مجله دلتا طرز تهيه شامي نخودچي يا شامي آرد نخودچي را به شما آموزش مي‌دهيم و همه فوت و فن‌هاي آن  به شما مي‌گوييم تا به روش اصيل و سنتي تهراني درست كنيد.

مواد لازم براي تهيه شامي نخودچي

  • گوشت چرخ كرده گوسفندي ۵۰۰ گرم
  • پياز ۱ عدد بزرگ
  • سير ۲ حبه متوسط
  • گوجه فرنگي ۳ عدد متوسط
  • رب گوجه فرنگي ۲ قاشق غذاخوري
  • آرد برنج يا نخودچي ۱ قاشق غذاخوري
  • آب نارنج يا آبغوره ۱/۲ ليوان
  • آب (جوش) ۱ و ۱/۲ ليوان
  • سيب‌زميني ۱ عدد متوسط (در صورت دلخواه)
  • تخم مرغ ۱ عدد
  • زعفران دم كرده ۱ قاشق مرباخوري
  • نمك، زردچوبه و فلفل سياه به ميزان لازم
  • روغن به ميزان لازم

 طرز تهيه شامي نخودچي تهراني

مرحله اول

ابتدا پياز، سير و سيب‌زميني را بشوييد و پوست بگيريد و با قسمت ريز رنده، آن‌ها را رنده كنيد. آب آن‌ها را كاملا بگيريد. اين كار باعث مي‌شود شامي شما موقع پختن به ظرف نچسبد و از هم نپاشد.

مرحله دوم

گوشت چرخ كرده را با نمك، فلفل و زردچوبه به مواد اضافه كنيد. آرد را به همراه تخم‌مرغ اضافه كنيد. همه مواد را كاملاً ورز دهيد تا يك مخلوط منسجم و كمي چسبناك داشته باشيد. روي ظرف را بپوشانيد و براي مدت يك ساعت در يخچال قرار دهيد.

مرحله سوم

در اين مدت سس شامي نخودچي يا شامي آرد نخودچي را درست كنيد. گوجه فرنگي‌ها را رنده كنيد. يك تابه را روي حرارت قرار دهيد و مقداري روغن اضافه كنيد. مي‌توانيد از كره هم استفاده كنيد. رب گوجه فرنگي را اضافه كنيد و به آن كمي زردچوبه و فلفل و نمك اضافه كنيد تا همه با هم تفت بخورند و طعم خامي آن‌ها گرفته شود. گوجه ‌فرنگي‌ها را اضافه كنيد. بعد از اين‌كه طعم خامي گوجه فرنگي‌‌ها گرفته شد، آب جوش و زعفران دم كرده را اضافه كنيد. حرارت را كم كنيد تا به آرامي مواد با هم بپزند. در ۱۰ دقيقه پاياني، آب نارنج يا آبغوره را اضافه كنيد.

مرحله چهارم

بعد از ۱ ساعت كه مايه شامي نخودچي استراحت كرد آن را از يخچال بيرون بياوريد و دوباره ورز دهيد. يك تابه مناسب برداريد و در آن روغن بريزيد. بعد از اينكه به حد كافي داغ شد به اندازه يك نارنگي برداريد و كف دستتان آن را به شكل دايره يا بيضي فرم دهيد. سپس آن را در روغن سرخ كنيد. براي همه مواد به همين ترتيب، هر دو طرف را سرخ كنيد. غذاي شما حاضر است مي‌توانيد آن را به همراه نان يا برنج سرو كنيد.

پيشنهاد مطالعه : براي آشنايي با طرز تهيه انواع غذاهاي لذيذ مطلب كوكوي برگ كرفس خوش‌عطر را مطالعه كنيد.

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.