• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

حليم شير؛ انتخابي مقوي براي صبحانه

۲۵ بازديد

حليم شير به دليل داشتن مقدار زياد شير كالري و كلسيم فراواني را در خود گنجانده است. اين غذا مقوي ترين وعده صبحانه براي مصرف كودكان جهت رشد و تقويت بدن آنان است.

حليم شير

حليم شير يكي از حليم‌هاي معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذايي كشور ما حليم به دليل مقوي بودن و خواص بسياري كه دارد بيشتر در وعده صبحانه به مصرف مي‌رسد. انواع حليم در شهرها با دستورهاي پخت متفاوتي با انواع حبوبات، گوشت، ادويه و … پخته مي‌شوند. در ادامه طرز تهيه حليم شير را در مجله دلتا بخوانيد.

طرز تهيه حليم شير

مواد لازم

  • گندم پوست كنده، خيسانده: ۵۰۰ گرم
  • گوشت گوسفندي: ۵۰۰ گرم
  • شير: ۲ ليتر
  • پياز: ۱ عدد
  • كره: به ميزان لازم
  • نمك: به ميزان لازم
  • پودر دارچين: به ميزان لازم
  • شكر: به ميزان لازم

طرز تهيه حليم شير

  • گوشت را با پياز چهار قاچ و اندكي نمك در ۶ پيمانه آب بر روي حرارت زياد قرار دهيد تا به جوش آيد.
  • وقتي آب جوش آمد، كف گوشت را بگيريد و سپس حرارت را كم كنيد.
  • در قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.
  • گندم را با ۳ ليتر آب در قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
  • در قابلمه را نيمه باز بگذاريد و حرارت را به اندازه‌اي تنظيم كنيد كه جوش بزند، ولي سر نرود.
  • در اين مرحله گندم را در ظرف ديگري ريخته و اجازه دهيد آن هم با آب كافي بپزد. (نسبت به حجم گندم دو برابر آن آب بريزيد.)
  • ۳ ساعت فرصت دهيد تا گندم خوب بپزد.
  • در اين فاصله گاهي هم بزنيد و اگر آب آن كم شد، كمي آب جوش اضافه كنيد.
  • گندم پخته را با گوشت كوب يا غذاساز به شكل پوره درآورده و شير را كم كم به آن اضافه كنيد و هم بزنيد تا حالت كشدار پيدا كند، سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد.
  • گوشت را از آب بيرون آورده، استخوان آن را بگيريد.
  • سپس با گوشت كوب بكوبيد تا ريش ريش شود (گوشت را هرگز چرخ كنيد).
  • گوشت ريش ريش شده را به گندم اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا حليم باز به جوش آيد.
  • آب و نمك حليم را اندازه كنيد.
  • چون حليم معمولا با شكر خورده مي‌شود بايد كم نمك باشد.
  • اگر حليم شل بود حرارت را كمي زياد كنيد و حليم را هم بزنيد تا سفت شود.
  • پس از پخت كامل مواد و غلظت دلخواه حليم را در ظرف سرو بكشيد و آن را با كره آب كرده و پودر دارچين تزيين كنيد و همراه با يك ظرف شكر سر سفره بگذاريد.

پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر “طرز تهيه آبگوشت گندم را در مجله دلتا مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه خوراك ماهيچه

دستور پخت آبگوشت قرمه

طرز تهيه دلمه گوجه فرنگي

طرز تهيه اشكنه سيب زميني

دستور پخت كشك بادمجان لقمه‌اي

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.