دوشنبه ۲۰ بهمن ۹۹ ۱۴:۳۵ ۲۵ بازديد
حليم شير به دليل داشتن مقدار زياد شير كالري و كلسيم فراواني را در خود گنجانده است. اين غذا مقوي ترين وعده صبحانه براي مصرف كودكان جهت رشد و تقويت بدن آنان است.
حليم شير يكي از حليمهاي معروف مردم استان اصفهان است. در فرهنگ غذايي كشور ما حليم به دليل مقوي بودن و خواص بسياري كه دارد بيشتر در وعده صبحانه به مصرف ميرسد. انواع حليم در شهرها با دستورهاي پخت متفاوتي با انواع حبوبات، گوشت، ادويه و … پخته ميشوند. در ادامه طرز تهيه حليم شير را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- گندم پوست كنده، خيسانده: ۵۰۰ گرم
- گوشت گوسفندي: ۵۰۰ گرم
- شير: ۲ ليتر
- پياز: ۱ عدد
- كره: به ميزان لازم
- نمك: به ميزان لازم
- پودر دارچين: به ميزان لازم
- شكر: به ميزان لازم
طرز تهيه حليم شير
- گوشت را با پياز چهار قاچ و اندكي نمك در ۶ پيمانه آب بر روي حرارت زياد قرار دهيد تا به جوش آيد.
- وقتي آب جوش آمد، كف گوشت را بگيريد و سپس حرارت را كم كنيد.
- در قابلمه را ببنديد و اجازه دهيد تا گوشت به مدت ۳ ساعت بپزد.
- گندم را با ۳ ليتر آب در قابلمه بريزيد و روي حرارت ملايم قرار دهيد.
- در قابلمه را نيمه باز بگذاريد و حرارت را به اندازهاي تنظيم كنيد كه جوش بزند، ولي سر نرود.
- در اين مرحله گندم را در ظرف ديگري ريخته و اجازه دهيد آن هم با آب كافي بپزد. (نسبت به حجم گندم دو برابر آن آب بريزيد.)
- ۳ ساعت فرصت دهيد تا گندم خوب بپزد.
- در اين فاصله گاهي هم بزنيد و اگر آب آن كم شد، كمي آب جوش اضافه كنيد.
- گندم پخته را با گوشت كوب يا غذاساز به شكل پوره درآورده و شير را كم كم به آن اضافه كنيد و هم بزنيد تا حالت كشدار پيدا كند، سپس روي حرارت ملايم قرار دهيد.
- گوشت را از آب بيرون آورده، استخوان آن را بگيريد.
- سپس با گوشت كوب بكوبيد تا ريش ريش شود (گوشت را هرگز چرخ كنيد).
- گوشت ريش ريش شده را به گندم اضافه كنيد و با قاشق هم بزنيد تا حليم باز به جوش آيد.
- آب و نمك حليم را اندازه كنيد.
- چون حليم معمولا با شكر خورده ميشود بايد كم نمك باشد.
- اگر حليم شل بود حرارت را كمي زياد كنيد و حليم را هم بزنيد تا سفت شود.
- پس از پخت كامل مواد و غلظت دلخواه حليم را در ظرف سرو بكشيد و آن را با كره آب كرده و پودر دارچين تزيين كنيد و همراه با يك ظرف شكر سر سفره بگذاريد.
پيشنهاد مطالعه : براي مطالعه بيشتر “طرز تهيه آبگوشت گندم” را در مجله دلتا مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد