در زبان تركي دلمه به معناي پر شدن است و به همين دليل غذاهايي كه موادي داخل آنها گذاشته مي شوند به دلمه معروفند.
دلمه گوجه فرنگي پيشغذايي بسيار خوشمزه بوده و جز دستورپختهاي آشپزي آسان قرار ميگيرد زيرا طرز تهيه بيدردسري دارد كه مختص ناحيه خاورميانه است و با استفاده از گوشت چرخكرده، لپه، برنج و سبزي دلمه درست ميشود. مواد دلمه را داخل سبزيجاتي مانند بادمجان، فلفل دلمه، گوجه فرنگي، پياز و برگ پر ميكنند؛ بنابراين ميتوانيد مواد مورد نظر را داخل سبزيجات مختلف بريزيد و چند نوع دلمه درست كنيد اين كار سفره شما را رنگينتر ميكند. در ادامه طرز تهيه دلمه گوجه فرنگي را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
- گوجه فرنگي: ۵ عدد
- گوشت چرخ كرده: ۱۵۰ گرم
- برنج: ۲ پيمانه
- لپه خام: ۳ پيمانه
- رب گوجهفرنگي: ۲ قاشق غذاخوري
- پياز: ۲ عدد
- سبزي خشك شده: ۳ قاشق غذا خوري
- پيازداغ:۲ قاشق غذاخوري
- آبغوره: به مقدار لازم
- نمك: به مقدار لازم
- فلفل: به مقدار لازم
- زردچوبه: به مقدار لازم
طرز تهيه دلمه گوجه فرنگي
- در اولين مرحله لپهها را از چند ساعت قبل بگذاريد خيس بخورد.
- بهتر است كه دو الي سه بار آب لپهها را عوض كنيد.
- بعد از خيس شدن لپهها آنها را در قابلمهاي ريخته، مقداري نمك به آن اضافه كنيد و سپس بعد از پخته شدن آن را آبكش كنيد.
- همزمان با پختن لپه برنج را نيز كه از قبل خيس كردهايد و در آب نمك گذاشتهايد آبكش كنيد.(بهتر است برنج نيم پز باشد.)
- گوشت، پياز داغ و ادويههاي گفته شده را با مقداري روغن در تابهاي ريخته و سرخ كنيد.
- پس از سرخ شدن مواد لپه و برنج نيمپز شده را اضافه كنيد.
- بعد از ۵ دقيقه تفت دادن مواد، سبزي خشك شده( در صورت تمايل سبزي تازه) را نيز به آن اضافه كنيد.
- در تابهاي پياز را با كمي فلفل، نمك، زردچوبه و رب گوجهفرنگي تفت دهيد و براي رقيق شدن يك ليوان آب جوش به آن اضافه كنيد.
- براي طعم دار شدن سس مقداري سبزي و آبغوره نيز به آن اضافه كنيد.
- ابتدا گوجهفرنگي را از قسمت بالايي برش دهيد و داخل آن را خالي كنيد.
- سپس مواد داخل دلمه را با قاشق در گوجهفرنگي بريزيد و روي آن را با سس بپوشانيد.
- بعد از پر شدن تمام گوجهها از مواد، آنها را در قابلمهاي بچينيد و به مدت ۱۵ دقيقه اجازه دهيد تا بپزند.
- پس از گذشت ۱۵ دقيقه دلمههاي گوجه را بيرون آورده و ميتوانيد نوش جان كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با خواص سير مطلب “تاثير سير در درمان سرماخوردگي” را در مجله سلامتي مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
ته چين تن ماهي؛ غذاي متفاوت و آسان
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد