• فلافل اسفناج، يك شام مغذي و سبك
  • طرز تهيه چلوكباب وزيري در خانه
  • طرز تهيه شيريني پنبه اي خانگي
  • چگونه از كپك زدن رب گوجه فرنگي جلوگيري كنيم؟
  • خورشت ماست، غذاي اعياني اصفهاني‌ها

طرز تهيه ماهي شكم‌پر

۲۸ بازديد

شايد سخت‌ترين قسمت در پختن ماهي شكم پر خارج كردن تيغ ماهي باشد. يكي از ماهي‌هاي پرطرفدار براي پختن اين غذا، ماهي قزل آلا است، چون هم تميز كردن آن ساده است و هم طعم خوبي دارد.

ماهي شكم‌پر

ماهي يكي از غذاهاي مهم آشپزي ايراني است، هم ماهي شكم پر شمالي داريم و هم ماهي شكم پر جنوبي. طرز تهيه ماهي شكم پر مجلسي در اين دو خطه با هم متفاوت است؛ در جنوب از ماهي‌هايي مانند صبور همراه با سير، تمر هندي، ادويه و سبزيجات جنوبي و در شمال از ماهي‌هايي مانند قزل آلا همراه با رب انار و گردو استفاده مي‌كنند. در ادامه طرز تهيه ماهي شكم‌پر شمالي را در مجله دلتا بخوانيد.

مواد لازم

  • ماهي قزل آلا: ۱ عدد بزرگ
  • سبزي ماهي: گشنيز ۸ و شنبليله ۲ قاشق غذاخوري
  • رب انار: ۲ الي ۵ قاشق غذاخوري
  • پياز: ۱ عدد متوسط
  • رب گوجه‌فرنگي: ۱ قاشق غذاخوري
  • سير: ۴ حبه
  • گردو: ۵ قاشق غذاخوري
  • زعفران: به ميزان لازم
  • ليمو ترش: ۱ عدد
  • زردچوبه، نمك، فلفل سياه: به ميزان لازم

طرز تهيه انواع غذاهاي شمالي

طرز تهيه ماهي شكم پر شمالي

  • براي شروع شكم ماهي را برش دهيد و محتويات داخل آن را خالي كنيد. پس از خالي كردن شكم ماهي، آن را بشوييد و با دستمال خشك كنيد. سپس ماهي را با نمك، زردچوبه و آب ليمو ترش مزه‌دار كنيد و داخل يخچال قرار دهيد تا حداقل يك ساعت استراحت كند.
  • پياز را به صورت نگيني خرد كنيد و در كمي روغن تفت دهيد. بعد از اين كه پياز طلايي و كمي سبك شد، زردچوبه، فلفل سياه و سير رنده‌شده را به آن اضافه كنيد.
  • ساقه‌هاي گشنيز و شنبليله را جدا و فقط برگ‌هاي تازه و كوچكشان را خرد و به پيازها اضافه كنيد.
  • سبزي را براي ۱۵ دقيقه با پياز تفت دهيد. سپس رب انار، رب گوجه فرنگي و گردوي آسياب شده را به آن اضافه كنيد و چند دقيقه‌ ديگر به تفت دادن ادامه دهيد.
  • شكم ماهي را با موادي كه آماده كرديد پر كنيد و با استفاده از نخ و سوزن مانند تصوير بالا بدوزيد.
  • كمي روغن كف تابه بريزيد و يك طرف ماهي را كاملا سرخ كنيد. در اين حين، با استفاده از يك فرچه كمي زعفران روي سمت خام ماهي بماليد.
  • وقتي يك طرف ماهي سرخ شد، با احتياط آن را بچرخانيد و سمت سرخ شده را به زعفران آغشته كنيد. در صورت تمايل مي‌توانيد باقي‌مانده‌ مايه‌ داخل ماهي را هم كنار ماهي سرخ كنيد.
  • شعله را كم كنيد، يك دم‌كني روي در تابه قرار دهيد و اجازه دهيد ماهي براي ۴۵ دقيقه تا يك ساعت مغز پخت شود.
  • در آخر ماهي شكم پر را همراه با شويد پلو يا پلوي زعفراني سرو كنيد و لذت ببريد.

پيشنهاد مطالعه: براي مطالعه بيشتر مطالب سلامتي “انواع ويتامين B و خاصيت آن‌ها” را در مجله سلامتي مطالعه كنيد.

همچنين بخوانيد:

طرز تهيه سوپ شلغم و مرغ

ته‌انداز مرغ؛ زعفراني و معطر

كباب كوبيده مرغ تابه اي

طرز تهيه خورشت آلو گشنيز

طرز تهيه آش شله قلمكار

 

با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد

تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.