یکشنبه ۰۷ دی ۹۹ ۱۲:۱۸ ۲۶ بازديد
پاراتا تخم مرغ، يك نوع املت هندي بسيار خوشمزه و مقوي است كه بهعنوان صبحانه و ميانوعده سرو ميشود.
املت پراتا يا پراته در استانهاي شرقي ايران و شهر چابهار با گوشت، سبزيجات و تخم مرغ به روشهاي مختلف تهيه شده و بهعنوان صبحانه و عصرانه سرو ميشود. طرز تهيه املت پاراتا هندي را در مجله دلتا بخوانيد.
مواد لازم
(مناسب براي ۱ نفر)
- آرد ½ ليوان فرانسوي دستهدار
- آب گرم به مقدار لازم
- روغن ۱ قاشق غذاخوري
- تخم مرغ ۲ عدد
- پياز ۱ عدد نگيني خرد شده
- فلفل تند ۱ عدد ريز خرد شده
- پودر فلفل قرمز نوك قاشق چايخوري
- زردچوبه نوك قاشق چايخوري
- نمك به مقدار دلخواه
- گشنيز يا جعفري ۱ قاشق غذاخوري ساطوري خرد شده
طرز تهيه املت پاراتا هندي
- ابتدا نان هندي پاراتا را درست كنيد. براي درست كردن نان هندي پاراتا يا پراته هندي آرد را در يك كاسه بريزيد و به تدريج و كم كم به آن آب گرم اضافه كنيد تا خمير شود.
- خمير را خوب ورز دهيد تا حدي كه خمير لطيفي درست شود كه به دست نچسبد. سپس خمير را با چند قطره روغن چرب كنيد. چانهي خمير را در كاسه بگذاريد و روي آن را به مدت ۲۰ دقيقه با سلفون بپوشانيد تا برسد و ور بيايد.
- بعد از ۲۰ دقيقه خمير را به دو چانه مساوي تقسيم كنيد. هر چانه خمير را مقداري پهن كنيد و كمي آرد روي آن بپاشيد.
- چانههاي خمير را با وردنه پهن كنيد. چانه را دو لا كنيد و چند قطره روغن روي آن بپاشيد و تمام سطح خمير را به روغن آغشته كنيد. چانه خمير را يك تاي ديگر بزنيد تا شبيه مثلث شود و كمي ديگر آن را با وردنه پهن كنيد. (ميتوانيد خمير نان پاراتا را به همان صورت گرد با وردنه نازك باز كنيد، با روغن چرب كنيد و در تابه سرخ كنيد. دقت كنيد قطر خمير چند ميليمتر باشد)
- يك تابه نچسب را داغ كنيد و خمير مثلثي را در تابه سرخ كنيد. خمير در اين مرحله پف ميكند و سپس پفش ميخوابد. هر دو طرف خمير را سرخ كنيد. نان هندي پراتا آماده است، آن را در يك بشقاب بگذاريد.
- صبر كنيد تابه خنك شود. در اين فاصله تخم مرغ را در يك ظرف بشكنيد، تمام مواد را به تخم مرغ اضافه كنيد و هم بزنيد تا يك مايه يكدست درست شود. كف تابه را فقط كمي چرب كنيد. مايه تخم مرغي پاراتا را در تابه بريزيد و صبر كنيد تا يك طرف آن سرخ شود.
- سپس نان هندي پراتا را روي قسمتي از مايه املت كه در بالاي تابه است بگذاريد و به آرامي فشار دهيد. حالا با يك كفگير پاراتا را زير و رو كنيد تا نان پاراتا در كف تابه قرار بگيرد. يك روش ديگر اين است كه املت هندي را درست كنيد و سپس آن را روي نان پاراتا بگذاريد و سرو كنيد.
- املت هندي پاراتا را با سالاد سبزيجات، انواع ترشي يا سبزي خوردن سرو كنيد. هنديها پاراتا تخم مرغ را با چاي ماسالا يا سس چانتي سرو ميكنند. نان هندي پاراتا را به همين ترتيب با انواع گوشت تكهاي يا چرخ كرده، انواع سبزيجات سرخ شده از كلم بروكلي گرفته تا اسفناج، سيب زميني و … نيز ميتوانيد درست كنيد.
پيشنهاد مطالعه: براي آشنايي با انواع املت “طرز تهيه املت ماسالا (هندي)” را مطالعه كنيد.
همچنين بخوانيد:
طرز تهيه املت لبناني با سبزيجات تازه
طرز تهيه املت تن ماهي و تخم مرغ
با مجله آشپزي دلتا همراه باشيد